NAJNOVIJE
Oprema i namještaj vukovarskog veleučilišta donirani Ekonomskoj školi Vukovar

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke doniralo je namještaj i opremu Ekonomskoj školi Vukovar koja se od 15. travnja preselila u bivše prostore VEVU-a u Županijskoj 52. Ugovor o donaciji potpisali su dekan Veleučilišta Željko Sudarić i ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj, a riječ je o fitness centru te školskom namještaju.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 15:32)
Sutra u Vukovaru tribina o aktualnim demografskim i migracijskim trendovima

Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru, u povodu Dana Grada Vukovara organizira redovitu tribinu "Znanstveni susreti u Institutu Pilar".

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 13:02)
Sa seminara o upravljanju organizacijama poručeno kako treba prihvatiti različitosti, ostvariti suradnju i stimulirati poželjna ponašanja

Na zahtjev članova HUP-a u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Osijek i Tehnološkog parka Vinkovci održan je seminar na temu Upravljanje organizacijama. Namijenjen je prvenstveno malim i mikro poduzećima, ali i svim zainteresiranima koji planiraju povećanje broja djelatnika ili su prošli kroz taj period, a imaju poteškoće u oblikovanju tima, organizacijske kulture i suočavaju se s narušenom radnom klimom i odnosima na poslu što posljedično ugrožava i ostvarivanje poslovnih ciljeva i rezultata.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:14)
Čestitka ministra Medveda Kunama
Poštovani pripadnici Kuna, dragi prijatelji, čestitam vam 33. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade - stoji u poruci ministra branitelja Tome Medveda koji prenosimo u nastavku.
- Prije 33 godine dokazali ste ljubav prema Domovini kada ste se odlučno stali na branik slobode i neovisnosti Republike Hrvatske. Na poziv našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana preuzeli ste važnu ulogu i na najčasniji način dali svoj doprinos da bi Hrvatska danas bila samostalna, slobodna i neovisna država. Od Vukovara i Posavine do zadarskog zaleđa branili ste i obranili hrvatsku slobodu i ime Kuna zlatnim slovima upisali u našu povijest.

U danima kada obilježavamo 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, posebno se prisjećamo vašeg doprinosa u oslobađanju Zapadne Slavonije. S tugom i zahvalnošću, u našim molitvama se sjećamo svih poginulih i nestalih pripadnika Kuna koji su živote položili na Oltar Domovine.

Tenkovska bojna danas nosi časno ime Kuna i ispisuje novu povijest moderne Hrvatske vojske, čuvajući i baštineći uspomenu na vas, hrvatske branitelje iz 3. gardijske brigade Kune. Hvala vam na doprinosu koji ste dali za slobodu u Domovinskom ratu i na doprinosu koji i danas dajete za boljitak naše Domovine.

Neka nas na vašem putu vodi snaga zajedništva koja nas je dovela do pobjede u Domovinskom ratu - stoji u poruci ministra Medveda.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:03)
Za vikend troje djece teže ozlijeđeno u prometu

Tijekom vikenda, od 26. do 28. travnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od čega 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom (na državnoj cesti D-214, u Vukovaru, Županji, Boboti, na graničnom prijelazu Bajakovo, u Ceriću te Vinkovcima-2) i četiri nesreće s ozlijeđenim osobama, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 11:06)
DIP utvrdio konačne izborne rezultate, teče rok za prvu sjednicu Sabora

 Rezultati izbora za 11. saziv Hrvatskog sabora, koji su održani 17. travnja, su konačni, utvrdilo je u ponedjeljak Državno izborno povjerenstvo (DIP) čiji će predsjednik Radovan Dobronić te rezultate uručiti predsjedniku Republike.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 10:24)
Nastavak razgovora Domovinskog pokreta sa HDZ-om i SDP-om
Domovinski pokret, stranka ključna za formiranje vladajuće većine, danas bi trebala nastaviti pregovore s obje strane.
(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 08:17)

Otvoren natječaj za dodjelu 10.400 državnih stipendija

Otvoren natječaj za dodjelu 10.400 državnih stipendija Ilustracija
Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za studente nižeg socio-ekonomskog statusa kao i 400 stipendija za posebne skupine studenata.
Mjesečni iznos obaju stipendija je 1.200 kuna, trajanje stipendije je 9 mjeseci, a studenti se na natječaj mogu prijaviti do 3. studenog.
Državne socio-ekonomske stipendije dodjeljuju se u sljedećim kategorijama:
D-1 – redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona, mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona;
E – redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijega socio-ekonomskog statusa;
P – studenti s invaliditetom i studenti koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili im je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja na temelju propisa iz područja socijalne skrbi, koji su upisani na poslijediplomske sveučilišne studije.
Za dodjelu državne stipendije mogu se natjecati hrvatski državljani ili državljani EU s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj koji imaju odobren status stranca na stalnome boravku. Kandidati moraju imati status redovitoga studenta na visokom učilištu u RH, a za vrijeme ostvarivanja prava na državnu stipendiju studenti ne mogu primati ni jednu drugu stipendiju koja se financira iz javnih izvora.
I ove se godine prijave zaprimaju isključivo elektroničkim putem,a one s nepotpunom dokumentacijom kao i prijave koje ne budu podnesene u propisanome roku, neće se razmatrati.
Od prošle jeseni Ministarstvo dodjeljuje i stipendije za posebne skupine studenata. Riječ je o stipendijama koje je prethodnih godina dodjeljivala Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu. Natječajem koji je raspisan dodjeljuje se 400 stipendija i to sljedećim skupinama:I u ovoj školskoj godini srednjoškolcima se dodjeljuje 
Kategorija 1 – redovitim studentima studijskih programa za deficitarna zanimanja navedena u točki II. ovog natječaja s naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe – 270 stipendija;
Kategorija 2 – redovitim studentima osobama s invaliditetom – 70 stipendija;
Kategorija 3 – redovitim studentima kategoriziranim sportašima s valjanom kategorizacijom – 10 stipendija;
Kategorija 4 – redovitim studentima kojima je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili organiziranog stanovanja – 10 stipendija;
Kategorija 5 – redovitim studentima koji su na muzičkim ili umjetničkim akademijama u Republici Hrvatskoj – darovitim mladim umjetnicima – 10 stipendija;
Kategorija 6 – redovitim studentima bez obaju roditelja – 10 stipendija;
Kategorija 7 – redovitim studentima roditeljima – 20 stipendija.
Deficitarna zanimanja za koja se ove godine dodjeljuje državna stipendija: medicina, farmacija, računarstvo, elektrotehnika, strojarstvo, matematika, matematika – nastavnički, fizika – nastavnički, fizika, rehabilitacija, logopedija, Anglistika, Anglistika – nastavnički.
 
Pročitano 632 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija