NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)

Domovinski pokret u Vukovaru odao počast prvom hrvatskom predsjedniku

Domovinski pokret odao počast dr. Franji Tuđmanu Domovinski pokret odao počast dr. Franji Tuđmanu Foto: Sandra Grgić

Podno biste dr. Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru, u povodu 22. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika izaslanstvo Domovinskog pokreta zapalilo je svijeće i odalo počast dr. Franji Tuđmanu.

Ispred Domovinskog pokreta nazočnima se obratila Ivana Mujkić koja je naglasila kako se na ovaj način prisjećaju najveće ličnosti u novijoj hrvatskoj povijesti.

- Na ovaj smo se način prisjetili najveće ličnosti u novijoj hrvatskoj povijesti, čovjeka koji je tada na krilima hrvatskog naroda, želje i volje za slobodnom Hrvatskom, poveo hrvatski narod kroz uspješnu borbu temeljem koje smo dobili ono o čemu smo godinama sanjali, a to je slobodna hrvatska zemlja – rekla je Mukić te dodala kako je jedna od važnijih odluka Franje Tuđmana, a koja se tiče grada Vukovara ona o mirnoj reintegraciji hrvatskoga podunavlja.

- Jedna od njegovih važnijih odluka bila je mirna reintegracija koja je provedena na takav način da smo se ovdje vratili jednim mirnim putem, uspostavili ovdje ponovno vlast i vratili Hrvate u njihove domove. Danas su neka novija vremena, na sreću mi koji ovdje živimo i koji smo stasali, Hrvatsku volimo na drugačiji način. Trebamo je graditi po uzoru na nekadašnja vremena, ali u jednom drugačijem smislu, kroz gospodarski napredak, kroz brigu o našim najmlađima, kroz brigu o tome da svima onima koji žele ovdje ostati, omogućimo da ta naša Hrvatska, za koju smo se borili i toliko je željeli, bude zemlja u kojoj mladi žele ostati i zemlja u kojoj će mladi željeti zasnivati svoje obitelji – naglasila je Mujkić.

Mujkić se osvrnula i na politiku dr. Franje Tuđmana. Pozvala je sve one koji se pozivaju na politiku dr. Franje Tuđmana da se u skladu nje i ponašaju.

- Ukoliko se pozivamo na politiku dr. Franje Tuđmana onda se tako trebamo i ponašati. U skladu s tim moramo donositi svoje odluke, posebice tu mislim na sve političke aktere na hrvatskoj sceni. Svjedoci smo da se često svi pozivaju na dr. Franju Tuđmana, ali mislim da svojim djelima pokazujemo svoje neke drugačije programe, želje i svjetonazore – pojasnila je.

Pročitano 632 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija