NAJNOVIJE
Poziv na snimanje spota za navijačku pjesmu Hrvatske nogometne reprezentacije „Jedna je jedina”

U četvrtak 23. svibnja 2024. od 16 sati održat će se snimanje spota za novu navijačku pjesmu „Jedna je jedina”. Autor pjesme Dražen Popijać Pupi i Zvonko Kovačić pozivaju Vukovarce na snimanje spota koji će se održati na Vukovarskom vodotornju. Sudionici trebaju imati dresove Hrvatske nogometne reprezentacije ili druge majice ali bez oznaka sponzora ili bilo koje druge firme odnosno proizvođača dresova. Sudjelovat će i Vukovarski golubići. Uvodni dio pjesme ranije je snimio izbornih Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Sve informacije na broj 098 727 378.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:28)
Na snagu stupile nove, niže cijene goriva

Na snagu su stupile nove cijene goriva koje će vrijediti sljedećih 14 dana. Na jučerašnjoj prvoj sjednici nove Vlade pad cijena naftnih derivata najavio je novi ministar gospodarstva iz redova Domovinskog pokreta Ante Šušnjar.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:06)
Medved o paljenju hrvatske zastave: Kazna počinitelju treba biti jasna poruka svima

Ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved rekao je u ponedjeljak da očekuje da će uhićeni 18-godišnji mladić koji je zapalio hrvatsku zastavu dobiti odgovarajuću kaznu, a koja će biti "jasna poruka svima" koji se usude paliti ili uništavati državne simbole.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:05)
Vukovarski plivači osvojili 9 medalja na međunarodnom mitingu u Beogradu

Kadeti Plivačkog kluba Vukovar Stefan Tintor, Lovro Brođanac i Roko Tišov te junior Luka Čarapović nastupili su u Beogradu na međunarodnom plivačkom mitingu Beograd Trophy 2024.

Natjecalo se oko 300 natjecatelja iz 17 klubova. Naši su plivači nastupili na prvom danu natjecanja u 11 utrka i isplivali 11 osobnih rekorda, te osvojili 9 medalja.

Najzapaženiji rezultat je isplivao Luka Čarapović u disciplini 100m slobodno te s rezultatom 52.74 (701FB) osvojio 2. mjesto, plivajući rame uz rame s olimpijcem Velimirom Stefanovićem.

U disciplini 400 m slobodno s osobnim rekordom zauzeo je 1.mjesto u kategoriji juniora.Plivanje 2

Lovro Brođanac je pratio Luku sa sjajnim utrkama i isplivao prvi puta 100m slobodno ispod jedne minute, te mu je novi osobni rekord 59.40 (490FB)

U kategoriji kadeta zauzeo je 1. mjesto

Također u disciplini 400m slobodno isplivao je osobni rekord te on sada iznosi 4:37.37 (499FB)

U kategoriji kadeta 1.mjesto, u disciplini 50m delfin s osobnim rekordom zauzeo je 2. mjesto u kategoriji kadeta.

Stefan Tintor nastupio je u disciplinama 50m delfin, 100m slobodno i 400m slobodno, kao i Lovro popeo se 3 puta na postolje, a isplivao je sve osobne rekorde.

U disciplini 50m delfin zauzeo je 3.mjesto, u disciplini 100m slobodno zauzeo je 3. mjesto dok je u disciplini 400m slobodno bio srebrni, 2. mjesto. Sve je postigao u kategoriji kadeta.

Roko Tišov nastupio je u disciplinama kao Stefan i Lovro (50m delfin, 100m slobodno, 400m slobodno) Isplivao je sve osobne rekorde, a najuspješniji je bio u disciplini 400m slobodno, te se popeo na natjecateljsko postolje kao 3. u kategoriji kadeta.

Na natjecanju ih je pratio trener Ivan Koščević.Plivanje 3

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:03)
DHMZ za zagrebačku i osječku regiju upalio narančasti meteoalarm

Državni hidrometeorološki zavod upalio je narančasti meteoalarm za zagrebačku i osječku regiju što predstavlja opasno vrijeme zbog mogućeg grmljavinskog nevremena.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:01)
Odličan nastup vukovarskih gimnastičarki u Požegi

U Požegi je 18. svibnja održano 3. kolo KUP-a Hrvatske za regiju Istok u Obaveznom programu ženske sportske gimnastike. Bilo je to najbrojnije natjecanje u ovoj godini, jer je nastupilo više od 160 natjecateljica. Kvaliteta prikazanih elemenata i vježbi je na višoj razini nego prethodna dva kvalifikacijska kola, a cilj je svima isti, plasman za Završnicu KUP-a Hrvatske, koja će se u lipnju održati u Osijeku. Bilo je to posljednje kvalifikacijsko kolo i sada svi nestrpljivo čekaju izvješće delegata Hrvatskog gimnastičkog saveza s popisom plasiranih ekipa i pojedinaca na Završnicu.Gimnastika 2

GK Vukovar je na ovom natjecanju imao predstavnice u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Kadetkinje ekipno 2. mjesto, pojedinačno: 1. Franka Markešić, 8. Ema Županović, 10. Franka Ljubić, 17. Marina Đerđ i 19. Jana Cvetković

Mlađe juniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Iris Špehar, 4. Angelina Cvetković, 6. Ana Vuk, 10. Lea Služek, 18. Livija Horvat i 19. Mia Lozančić

Juniorke ekipno 2. mjesto, pojedinačno: 3. Vita Panza, 4. Helena Badanjak, 6. Atina Simić, 8. mjesto dijele Maja Marković i Olivera Gavrilović

Mlađe seniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 1. Monika Zovko, 2. Miljana Poznanović, 3. Valentina Mrkonja, 4. Nika Budim i 5. Ela Vojtkiv

Treneri i uprava zadovoljni su ostvarenim rezultatima i nastavljaju s planiranim aktivnosti, treninzima i pripremama za Završnicu.

Ukupan broj osvojenih odličja na ovom natjecanju je ekipno 2 zlata i 2 srebra, a pojedinačno 3 zlata 1 srebro i 1 bronca

(Utorak, 21 Svibanj 2024 09:01)
Još jedan kros za pamćenje

Lijepo i sunčano vrijeme, ali i boravak u prirodi, druženje te humanitarni aspekt, bili su povod za dolazak dvjestotinjak Vukovaraca u Park šumu Adica.

Tradicionalna sportsko-rekreativno-humanitarna manifestacija 7. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos – „Trčim i pomažem“ održan u organizaciji Lions kluba Vukovar i partnera Alumni VEVU i Grada Vukovara.

Ovom akcijom promovira se sport, druženje, natjecanje, zdrav način života te boravak u prirodi i naravno humanitarni aspekt – pomoć potrebitima. Na krosu su sudjelovale osobe svih dobnih skupina i uzrasta te svih psihofizičkih sposobnosti. Natjecalo se u 12 natjecateljskih kategorija, a najmlađi sudionik krosa je djevojčica uzrasta 15 mjeseci!utrka 2

Pored djece iz vukovarskih vrtića i osnovnih škola, posebno bi istaknuli Srednju tehničku školu Nikole Tesle iz Vukovara po brojnosti sudionika. Vrlo emotivne su bile i utrke slijepih i slabovidnih osoba VSŽ, te gluhoslijepih osoba. Osobe s intelektualnim poteškoćama i oštećenjem Udruge Golubica iz Vukovara odradili su svoju dionicu.

U kategoriji 65+ natjecali su se članovi udruge Duga, udruge Vuka te udruge Aktivni umirovljenici Vukovar.Utrka 3

I ove godine kros je bio iznimno uspješan, a cjelokupni prihod ove humanitarne akcije uplaćen je za korisnike projekta vukovarskih lionsa “Halo pomoć” kojim se osigurava izvaninstitucionalni oblik skrbi za starije, bolesne i nemoćne osobe u gradu Vukovaru koje žive u samačkim kućanstvima.

(Utorak, 21 Svibanj 2024 08:58)

Epidemiološke mjere produžene do 31. prosinca

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

U Hrvatskoj se ovoga tjedna usporio pad broja novozaraženih. Nacionalni stožer civilne zaštite danas će produžiti epidemiološke mjere do 31. prosinca, najavljeno je u srijedu na sjednici Vlade.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da u posljednja 24 sata bilježimo 4.671 novi slučaj koronavirusa, ovoga tjedna se usporio pad broja novozaraženih, a popunjenost bolnica i dalje je velika.

- Prije tjedan dana zabilježeno je samo 80 zaraženih više. Udio novozaraženih među testiranima u zadnja 24 sata je 38,86 posto, u odnosu na prošli tjedan to je manje za 1,7 posto, a u odnosu na prije dva tjedna 18,2 posto, što znači da se pad novozaraženih usporava - rekao je Beroš.

Na bolničkom liječenju su 2.253 osobe, što je pad u odnosu na tjedan ranije za 7,51 posto, no istodobno se bilježi porast bolesnika na intenzivnom liječenju sa 16 na 17 posto, kao i osoba na respiratoru, kojih je trenutno 315, sa 13 na 14 posto. Najveći broj oboljelih imaju bolnice sjeverozapadne Hrvatske, Pula, KBC Osijek i Split.

Beroš je istaknuo kako se pomno prati razvoj situacije s omikron varijantom koja je zaraznija od drugih varijanti covida-19 i predstavlja veliki globalni rizik jer zasad nije poznato kakve će epidemiološke posljedice i karakteristike imati u zimskim uvjetima i koliko može izmaknuti imunitetu postignutom preboljenjem i cijepljenjem protiv ranijih varijanti.

U tijeku je zajednička nabava Europske komisije za dva antivirusna lijeka protiv covida - molnupiravir i inhibitor proteaze, koji su namijenjeni lakše oboljelim pacijentima s velikim potencijalom razvoja teških oblika bolesti. Njihova prednost je u načinu primjene - prvi se primjenjuje na razini primarne zaštite, a drugi u primarnoj zaštiti i u bolničkim uvjetima.

Hrvatska je sudjelovala i u zajedničkoj nabavi monoklonalnih protutijela, osigurano je 1.800 doza tog lijeka za pacijente s rizikom od težih oblika bolesti. Lijek se primjenjuje u bolnicama, a trebao bi stići 20. prosinca.

Beroš je osudio plakate s prijetnjama liječnicima i medicinskim sestrama u blizini zdravstvenih ustanova ocijenivši kako se radi o "porazu zdrave pameti bez premca".

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će Nacionalni stožer danas donijeti sedam oduka kojima se postojeće epidemiološke mjere produljuju do 31. prosinca. Pet odluka odnosi se na ograničavanje okupljanja, prelaska preko graničnih prijelaza, korištenje maski, rad trgovina i javni prijevoz.

U odluci o ograničavanju okupljanja uvodi se novost vezana uz javna okupljanja i događanja na otvorenom s više od 100 osoba, koje će se moći održati samo ako to odobri nadležni županijski zavod za javno zdravstvo, a ne kao dosad HZJZ. 

- Odluka o privremenoj zabrani ulaska u Hrvatsku više se ne odnosi na područje Hong Konga - rekao je Božinović.

Na prijedlog Ministarstva rada i mirovinskog sustava uvedene su posebne sigurnosne mjere u djelatnost socijalne skrbi. Obvezno je testiranje na covid i za zaposlenike Centra za posebno skrbništvo, a covid potvrda je obvezna i za korisnike centara za socijalnu skrb, njihovu pratnju i sve posjetitelje.

Pročitano 347 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija