NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)

Nije prošao prijedlog načelnika Cerne da općinu kreditno zaduži za 12 milijuna kuna

Većinom glasova HDZ-ovih i jednog nezavisnoga vijećnika u Općinskome vijeću Cerna, odbijen je prijedlog načelnika te općine da se Cerna kreditno zaduži na 12 milijuna kuna idućih 14 godina.

Naime, kako bi završio četiri velika projekta u Općini Cerna, načelnik Josip Štorek iz HSS-a predložio je Općinskome vijeću Cerne kreditno zaduženje općine od 12 milijuna kuna, s rokom otplate na 12 godina, a uz poček od dvije godine te fiksnom i nepromjenjivom kamatom od 1,5 posto. Viječnićko odbijanje prijedloga nazvao je radom protiv interesa općine.

- Riječ je o četiri kapitalna projekta odnosno rekonstrukciji kolnika u Maloj Cerni, izgradnji i opremanju dječjeg vrtića, izgradnji ceste s pratećom komunalnom infrastrukturom u Poduzetničkoj zoni Zagrađe te izgradnji nerazvrstane prometnice, nogostupa i parkirališta u Vukovarskoj ulici. Protiv tog je prijedloga bilo sedam vijećnika, a opravdanje im je bilo da je iznos kredita prevelik. Međutim ukoliko ne budemo išli u realizaciju tih projekata Cerna će ostati nerazvijena naspram ostalih mjesta i općina u našem okruženju. Sve ostale općine, makar se i kreditno zaduživale, rastu i razvijaju se, a mi stagniramo - kaže Štorek, dodajući da je plan sazvati još jednu sjednicu na ovu temu, a ukoliko vijećnici ponovno odbiju kreditno zaduženje, zatražit će da daju ostavke na viječnićke funkcije.

ZATRAŽIT ĆE OSTAVKE

- Ako ponovno ne podrže taj prijedlog zamolit ću sve vijećnike da podnesu pisane ostavke kako bi se moglo ići u nove izbore jer ovim načinom mještani Cerna neće dobiti ništa. Ovakva politika destrukcije ne vodi nigdje – ističe Štorek.

S druge strane, HDZ-ov vijećnik u ceranskome općinskome vijeću Goran Begović u izjavi za HRV ističe da načelnikov prijedlog nisu prihvatili na dvije uzastopne sjednice u razmaku od dva tjedna iz nekoliko razloga, prenstveno zbog nedostatne dokumentacije koja je pratila prijedlog odluke i bez financijskih obrazloženja projekata za koje se traži kreditno zaduženje. Begović tvrdi i da načelnik Štorek nije uzeo u obzir njihov prijedlog da se napravi preraspodjela općinskoga proračuna i eventualno pronađu određena sredstva za dio projekata. Na načelnikove optužbe da odbijanjem kredita rade protiv interesa općine Begović odgovara da HDZ podržava kapitalne projekte, ali uz razuman financijski plan, uz racionalno planiranje prihoda i rashoda.

MILIJUN KUNA ZA JELO I PIĆE?

- Aktualni načelnik do sada nije pokazao da može racionalno raspolagati općinskim novcem. Navest ću samo primjer kulturne manifestacije Žetvene svečanosti gdje je za dvije manifestacije u razmaku od godinu dana po našoj procjeni utrošeno milijun kuna za jelo i piće, a sada se traži kredit gotovo u visini cijelog godišnjeg proračuna i čija bi otplata započela u izbornoj godini. Ponavljam, nismo protiv projekata, podržavamo posebice one koje je započeo HDZ u ovoj općini tijekom prošloga mandata no ne slažemo se s načinom na koji načelnik dugoročno želi zadužiti mještane Cerne. Tim više jer do sada na uvid nismo dobili niti jedan troškovnik projekata za koje se traži kredit - naglašava Begović te odgovora i na Štorekov poziv vijećnicima da daju ostavke .

- Slažemo se s načelnikovim pozivom na ostavke pod uvjetom da i on te vijećnici iz HSS-a također podnesu ostavke i mještanima dopuste da odluče na novim izborima - poručuje Begović.

 

Pročitano 385 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija