NAJNOVIJE
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)

Za Novu godinu u Vukovaru pjevaju Mate Mišo Kovač i prijatelji

Za Novu godinu u Vukovaru pjevaju Mate Mišo Kovač i prijatelji Foto: Arhiv HRV-a

Proslavljeni hrvatski pjevač, legenda hrvatske glazbene scene Mate Mišo Kovač održat će koncert u Vukovaru na dočeku Nove 2023. godine na otvorenome, najavljeno je na konferenciji za novinare vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave. Poklon je to vukovarskih poduzetnika predvođenih Marijom Radićem, a prema riječima organizatora očekuje se oko 50 tisuća posjetitelja. Uz Mišu Kovača, nastupit će i njegova kćer Ivana, tamburaški sastav Bosutski bećari i nekoliko lokalnih glazbenih sastava.

- Jasno je o kakvom je spektaklu riječ, spektaklu kakav Vukovar nije vidio. Do ovoga je došlo na inicijativu i kroz podršku poduzetnika grada Vukovara koji su pozvali i kolege iz cijele Hrvatske te omogućili ovaj koncert u Vukovaru. Pozivam sve građane na koncert i izražavam dobrodošlicu i građanima Republike Srbije, BIH i Mađarske odakle mislimo da će se odazvati publika na ovaj spektakl – rekao je Penava.

Vlasnik tvrtki Filir i Bobi snacks Mario Radić naglasio je da su ovim koncertom kao poduzetnici željeli Vukovaru vratiti dio onoga što im je grad pružio.

- Mi koji smo u Vukovaru i koji vidimo kako grad raste i izgrađuje se, shvaćamo da tmurna slika o Vukovaru koja izlazi u javnost nije njegov pravi odraz, stoga smo se skupili i odlučili financirati jedan ovakav spektakularni koncert. Ovo je dar poduzetnika gradu  i način da Vukovaru vratimo barem dio onoga što je Vukovar nama pružio – istaknuo je Radić.

Ivana Kovač zahvalila je sponzorima koji su omogućili održavanje ovog događaja u Vukovaru i naglasila da će koncert biti fantastičan.

- Tko god je bio u Splitu ili na bilo kojem Mišinom koncertu zna kako to izgleda. Mišo inače ne održava novogodišnje koncerte, posebice ne na otvorenome, stoga je jasno kako će ovaj koncert biti zaista fantastičan – poručila je Kovač.

Na konferenciji za medije puštena je i video poruka Miše Kovača u kojoj je istaknuo da mu je velika čast pjevati u Vukovaru i pozvao sve da Novu godinu dočekaju u gradu heroju.

- Velika mi je čast za Novu godinu pjevati u Vukovaru jer je Vukovar jedan grad koji bi bio heroj da je u bilo kojoj zemlji na svijetu. Moramo biti još jači da bi Vukovar bio idol svih Hrvata. Pozivam sve moje navijače i sve stanovnike Vukovara da dođu na doček Nove godine u Vukovar i želim vam sve najbolje – istaknuo je u video poruci Mate Mišo Kovač.

Uz najavu koncerta, na konferenciji je bilo riječi i organizaciji dječje Nove godine o čemu je govorila direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić. 

Pročitano 768 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija