NAJNOVIJE
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)
Pet minuta gromoglasne tišine

U povodu Svjetskog dana slobode medija, u petak, 3. svibnja, Sindikat novinara Hrvatske pozvao je svoje članove i sve novinare i medijske radnike u Hrvatskoj da u 11.55 sati sudjeluju u 25. simboličnoj akciji Pet minuta gromoglasne tišine. Iz Sindikata novinara Hrvatske kažu da se ove godine Dan slobode obilježava s gorčinom i strepnjom. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:10)
Obljetnica masakra 12 policajaca u Borovu, jednog od najvećih zločina u Domovinskom ratu

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Borovu je održana središnja komemorativna svečanost povodom 33. obljetnice masakra 12 policajaca, jednog od najvećih zločina u Domovinskom ratu. Obilježavanje je započelo svečanim programom na ulazu u Borovo kod „Dvanaest čempresa”, odakle su okupljeni u mimohodu krenuli prema Spomen obilježju poginulim hrvatskim redarstvenicima gdje su, u nazočnosti državnog vrha, županijske i gradske vlasti te mnogobrojnih braniteljskih i stradalničkih udruga kao i članova obitelji, položeni vijenci i upaljene svijeće, a održan je i svečani komemorativni program te molitva.

(Četvrtak, 02 Svibanj 2024 14:30)

Vinkovačka bolnica dobila dva nova porođajna kreveta

Gradonačelnik Ivan Bosančić posjetio je rodilište Opće županijske bolnice Vinkovci kojoj je Grad financirao kupnju dva nova moderna porođajna kreveta za potrebe rodilišta. Ukupna vrijednosti je 200 tisuća kuna, a isti su dizajnirani i osmišljeni kako bi se žene pri porodu osjećale što udobnije i sigurnije. - „Ovo je odjel bolnice koji bi nam sigurno trebao biti najdraži jer iz njega kreće sve. Uvijek se trudimo kada pomažemo bolnici da bude usko povezano s djecom, a ovdje ne može biti povezanije. Imamo dva kreveta koja će sigurno olakšati majkama one trenutke na samom porodu. Uskoro će ići još jedna donacija s još jednim krevetom kako bi kompletno sve uredili. Kroz 2023. godinu ostajemo u svim segmentima prisutni kako je to bilo i do sada. – rekao je gradonačelnik Bosančić

Na donaciji se zahvalio ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić, koji je istaknuo kako im od uređaja nedostaje magnet - Htio bih se zahvaliti gradonačelniku i njegovoj upravi na vrijednoj donaciji koja će pomoći podignuti kvalitetu zdravstvene zaštite u našoj ustanovi. To nije prvi puta, Grad je uvijek tu iako smo mi županijska ustanova. I u vrijeme pandemije je pomogao u kupnji respiratora, a sada nam je pomogao s kupovinom kreveta. Nadam se kako će se suradnja i dalje nastaviti jer mi smo i gradska bolnica. Mislim da je naša bolnica izvrsno opremljena, ali nedostaje još magnet”.

Zvonimir Juzbašić, voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju rekao je kako je zadovoljan opremljenosti odjela ali i kako je dosta opreme staro - Ova godine, nažalost, nije nadmašila prošlu godinu imamo manje poroda. Da ne budem pesimističan ali na žalost smo opet jedan razred manje, možda čak i više ali takva su vremena, mladih ima sve manje, to su aktualni problemi i to je tako. Zadovoljni smo što se tiče opremljenosti odjela ali je dosta opreme na odjelu staro, tako da ipak imamo još potreba. - rekao je Zvonimir Juzbašić, voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju Opće županijske bolnice u Vinkovcima, te je pozvao susjedne općine i gradove koji gravitiraju Vinkovima da se uključe u donaciju opreme.

Pročitano 263 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija