NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111

Sabo: Vijećnici su glas građana, dobro ih zastupaju

  • Srijeda, Svi 03 2023
  • Piše: 
Sabo: Vijećnici su glas građana, dobro ih zastupaju Foto: MŠ/Grad Vukovar

Povodom obilježavanja Dana grada i njegovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova o radu Gradskog vijeća Grada Vukovara, ali i drugim aktualnostima, razgovarali smo s predsjednikom vijeća Željom Saboom.

Upitali smo ga kako bi ocijenio rad vijeća u proteklih 365 dana, a Sabo je istaknuo kako je vrlo zadovoljan što su vijećnici aktivni te zahvalio građanima i vijećnicima na velikom zanimanju za rad vijeća.

- Gradsko vijeće je Sabor na lokalnoj razini. Svjedoci smo koliko je tamo burno, a i na našim sjednicama ponekad bude dinamično. Zadovoljan sam jer mogu reći, u okviru nekih malih odstupanja, da vrlo dobro kontroliram situaciju zajedno s potpredsjednicima i da se radi po poslovniku – odgovorio je Sabo. O suradnji s građanima ima samo riječi hvale.
- Uloga je vijećnika i svih nas u vijeću da predstavljamo građane i drago mi je da vijećnici, po lokalitetu življenja, imaju tu mogućnost razgovarati s građanima i zastupati njihove prijedloge i probleme. Mnogi vijećnici to čine i zaista je pohvalno. Čestitam im ako koriste tu svoju ulogu jer rade pravi posao – istaknuo je i dodao kako je vijeće tijelo koje donosi lokalne i gradske zakone koji su se pokazali dobrima jer se ne mijenjaju često kao što je slučaj sa zakonima na razini države.

- Takve odluke i zakoni doprinose razvoju grada u svakom smislu, pa i gospodarskom. Gradski pročelnici, na zadovoljstvo gradonačelnika i njegovih zamjenika, a po mojem viđenju, kvalitetno obavljaju posao i to rezultira uspjesima - pohvalio je Sabo te dodao kako je vidljivo da se u gradu pripremaju realizacije određenih poslovnih objekata koji će sigurno zapošljavati na stotine osoba. 
- To je obećavajuće i u tome vidim budućnost – rekao je.

SVAKO NEKA BRINE O SVOM DVORIŠTU

Na novinarsko pitanje kako ocjenjuje život u Vukovaru danas i što se sve može učiniti bolje, odgovorio je kako se uvijek može napredovati i kako očekuje da će se to i ostvariti.

- Uvijek sam isticao da svaki čovjek može živjeti bolje, ali i gore. Međutim, dobro je ako je svaka osoba ambiciozna jer to prije svega znači da je netko zdrav jer teži boljemu. Mi smo zdrav i siguran grad i želimo više. Uvijek smo imali više od mnogih drugih gradova, naš prijeratni standard, koji nam daje za pravo da tomu težimo i da ga dostignemo – objasnio je Sabo te dodao kako se nada da će svaki građanin i građanka pridonijeti tome da se grad još više razvija. Kritizirao je nemarne građane, osobito u gradskoj četvrti Borovo naselje.

- Svi građani, novi doseljeni ili starosjedioci, koji odstupaju od normi i kućnog reda, svojim ponašanjem i nebrigom narušavaju izgled urbane sredine. Najbolji primjer je Borovo naselje gdje je vidljiva prava devastacija prostora u području kolonija i Batinoga naselja. Nezadovoljan sam miješanjem ingerencija resornog ministarstva i gradske uprave. Grad nije nadležan, državne inspekcije nisu aktivne i to dovodi do grozne situacije. Nešto se mora poduzeti, a svatko od nas može pomoći da bude bolje – istaknuo je Sabo dodajući kako se prema gradu treba odnositi kao prema svome dvorištu.

MLADI DOLAZE I OSTAJU

Sabo se osvrnuo i na demografsku situaciju u gradu te je rekao kako mu je drago da mladi ljude dolaze živjeti u Vukovar. Istaknuo je kako su za mlade, osim radnih mjesta, ključne demografske mjere.

- Radna mjesta nisu dovoljna za dobar život ako mlada obitelj nema vrtić i školu. To dovodi da mladi bježe iz gradova, a to vidimo na primjeru Zagreba. Roditelji prosvjeduju, nemaju kamo s djecom, susreću se s nizom problema. Vukovar je pružio puno u tom pogledu i mladi parovi, nakon što zasnuju obitelj, ne moraju razmišljati o tim problemima. To je razlog zašto dolaze u Vukovar i ovdje ostaju – ispričao je i naglasio kako mladi odlaze jer žele iskušati život negdje drugdje.

- To je normalno, uvijek je i bilo tako. Činjenica je da u Vukovaru ima posla i već sada imamo radnih mjesta koja ne možemo upotpuniti. Savjetovao bih mladima da ne teže uredskim poslovima, nego obrtničkim zanimanjima koja su deficitarna – rekao je Sabo te dodao kako su u tim zanimanjima i primanja odlična. Po njegovom mišljenju i stotinu tesara bi imalo posla u Vukovaru.

Građankama i građanima povodom Dana Grada Vukovara poželio je sreću i zdravlje, a posebno je istaknuo kako se nada dobroj suradnji u nadolazećem vremenskom razdoblju.

Pročitano 182 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija