NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Otkrivena bista heroju Domovinskoga rata, vukovarskom branitelju Danijelu Rehaku

Otkrivena bista heroju Domovinskoga rata, vukovarskom branitelju Danijelu Rehaku Foto: Marija Molnar

Ispred upravne zgrade HNK Radnički u Borovu naselju otkrivena je bista prošle godine preminulom vukovarskom branitelju, predsjedniku Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) i Centra za istzraživanje ratnih zločina te dugogodišnjem predsjedniku HNK Radnički Danijelu Rehaku.

Bistu, rad akademskog kipara Vene Jerkovića, točno na godišnjicu smrti, otkrili su sadašnji predsjednik HDLSKL-a (društva logoraša) Zdravko Komišić i tajnik HNK Radnički Predrag Čolić. Postavili su je HDLSKL (društvo logoraša) i ovaj nogometni klub u znak poštovanja prema svemu onome što je Rehak učinio za Vukovar tijekom Domovinskog rata i u mirnodopsko vrijeme za braniteljsku i stradalničku populaciju te razvoj sporta. Rehak se maksimalno zalagao za procesuiranje ratnih zločini nad Hrvatima i nesrbima tijekom Domovinskog rata, posebice u Vukovaru. Usporedo s tim svojim angažmanom obnovio je i rad HNK Radnički, čijih je 28 članova poginulo u obrani domovine, naglasio je u svome govoru Komšić.

 

Zdravko Ko0msic Marija Molnar 2023

- Bio je cijenjen među braniteljima i ljudi su ga voljeli, prognanim Vukovarcima i braniteljima pomagao je na sve moguće načine. Povratkom u Vukovar osnovao je Centar za istraživanje ratnih zločina i radio na tome da se ratni zločini procesuiraju. Uz sve to i aktivno bavljenje s HNK Radničkim, objavio je i pet knjiga - istaknuo je Komšić.

UZ OBITELJ I SUBORCE NAZOČILI I PREDSTAVNICI DRŽAVNOGA VRHA

Otkrivanju biste su, uz članove obitelji, brojne suborce, prijatelje i poštovatelje, nazočili i izlaslanici državnoga vrha, u ime predsjednika Hrvatskoga sabora saborska zastupnica Marijana Balić, brigadir Valentin Skroza u ime predsjednika RH, ministar obrane Mario Banožić u ime premijera RH te general Kornelije Brkić, brigadir Stjepan Sučić i ravnatelj Memorijalnoga centra Domovinskog rata Krunoslav Šerement u ime ministra hrvatskih branitelja. Otkrivanju je u ime županije Vukovarsko-srijemske nazočio dožupan Franjo Orešković, a u ime Grada Vukovara pročelnik za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

 Svoga prijatelja, suradnika Danijela Rehaka prisjetio se i njegov suborac te dugogodišnji trener HNK Radnički Ivan Lukić Zolja.

 

Ivan Lukic Marija Molnar 2023

- Moja je najveća titula ta da sam bio njegov iskreni prijatelj više od 40 godina. On je bio moja obitelj, poseban čovjek, uvijek nasmijan, nikada ljut. Ponosan sam na sve što smo zajedno napravili – rekao je Lukić.

 Ministar Banožić pak naglasio je da je Rehak do zadnjega dana ustrajao na prenošenju istine o Domovinskom ratu.

 - Jedan je od onih čiji će lik i djelo zauvijek svjedočiti o visokoj cijeni koju smo platili za hrvatsku samostalnost i slobodu.. Njemu u čast nastavit ćemo generacijama koje dolaze prenositi vrijednosti na kojima je stvarana domovina. Rehak se u miru borio za sve žrtve Domovinskog rata te postao simbolom grada Vukovara i cijele Vukovarsko-srijemske županije – naglasio je Banožić

 

Bista Rehak2 Marija Molnar 2023

Prof.Danijel Rehak od samih je početaka sudionik Domovinskoga rata, najprije preuzevši Sekretarijat za narodnu obranu. Padom obrane grada odeveden je u srbijanske logore gdje je ostao zatočen devet mjeseci. Dok je bio na čelu HDLSKL-a podignuto je više kaznenih prijava protiv osoba koje se sumnjiče za ratne zločine, kako u Vukovaru tako i nad zatočenim hrvatskim braniteljima i civilima. Preminuo je u 74.godini u Osijeku 9.lipnja 2022.godine.

 

Pročitano 415 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija