NAJNOVIJE
Oprema i namještaj vukovarskog veleučilišta donirani Ekonomskoj školi Vukovar

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke doniralo je namještaj i opremu Ekonomskoj školi Vukovar koja se od 15. travnja preselila u bivše prostore VEVU-a u Županijskoj 52. Ugovor o donaciji potpisali su dekan Veleučilišta Željko Sudarić i ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj, a riječ je o fitness centru te školskom namještaju.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 15:32)
Sutra u Vukovaru tribina o aktualnim demografskim i migracijskim trendovima

Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru, u povodu Dana Grada Vukovara organizira redovitu tribinu "Znanstveni susreti u Institutu Pilar".

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 13:02)
Sa seminara o upravljanju organizacijama poručeno kako treba prihvatiti različitosti, ostvariti suradnju i stimulirati poželjna ponašanja

Na zahtjev članova HUP-a u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Osijek i Tehnološkog parka Vinkovci održan je seminar na temu Upravljanje organizacijama. Namijenjen je prvenstveno malim i mikro poduzećima, ali i svim zainteresiranima koji planiraju povećanje broja djelatnika ili su prošli kroz taj period, a imaju poteškoće u oblikovanju tima, organizacijske kulture i suočavaju se s narušenom radnom klimom i odnosima na poslu što posljedično ugrožava i ostvarivanje poslovnih ciljeva i rezultata.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:14)
Čestitka ministra Medveda Kunama
Poštovani pripadnici Kuna, dragi prijatelji, čestitam vam 33. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade - stoji u poruci ministra branitelja Tome Medveda koji prenosimo u nastavku.
- Prije 33 godine dokazali ste ljubav prema Domovini kada ste se odlučno stali na branik slobode i neovisnosti Republike Hrvatske. Na poziv našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana preuzeli ste važnu ulogu i na najčasniji način dali svoj doprinos da bi Hrvatska danas bila samostalna, slobodna i neovisna država. Od Vukovara i Posavine do zadarskog zaleđa branili ste i obranili hrvatsku slobodu i ime Kuna zlatnim slovima upisali u našu povijest.

U danima kada obilježavamo 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, posebno se prisjećamo vašeg doprinosa u oslobađanju Zapadne Slavonije. S tugom i zahvalnošću, u našim molitvama se sjećamo svih poginulih i nestalih pripadnika Kuna koji su živote položili na Oltar Domovine.

Tenkovska bojna danas nosi časno ime Kuna i ispisuje novu povijest moderne Hrvatske vojske, čuvajući i baštineći uspomenu na vas, hrvatske branitelje iz 3. gardijske brigade Kune. Hvala vam na doprinosu koji ste dali za slobodu u Domovinskom ratu i na doprinosu koji i danas dajete za boljitak naše Domovine.

Neka nas na vašem putu vodi snaga zajedništva koja nas je dovela do pobjede u Domovinskom ratu - stoji u poruci ministra Medveda.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:03)
Za vikend troje djece teže ozlijeđeno u prometu

Tijekom vikenda, od 26. do 28. travnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od čega 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom (na državnoj cesti D-214, u Vukovaru, Županji, Boboti, na graničnom prijelazu Bajakovo, u Ceriću te Vinkovcima-2) i četiri nesreće s ozlijeđenim osobama, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 11:06)
DIP utvrdio konačne izborne rezultate, teče rok za prvu sjednicu Sabora

 Rezultati izbora za 11. saziv Hrvatskog sabora, koji su održani 17. travnja, su konačni, utvrdilo je u ponedjeljak Državno izborno povjerenstvo (DIP) čiji će predsjednik Radovan Dobronić te rezultate uručiti predsjedniku Republike.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 10:24)
Nastavak razgovora Domovinskog pokreta sa HDZ-om i SDP-om
Domovinski pokret, stranka ključna za formiranje vladajuće većine, danas bi trebala nastaviti pregovore s obje strane.
(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 08:17)

Otvoren IT Centar u Osijeku

Otvoren IT Centar u Osijeku Foto: Osječko-baranjska županija

U Gackoj ulici u Osijeku svečano je otvoren „IT poslovni centar“, središnja zgrada specijalizirane mikro gospodarske zone „IT park Osijek“. Novi se ventar prostire na površini od 4.264 m2, odnosno od prizemlja i tri kata sadrži uredske prostore, modularne konferencijske sale, prostore za zajednički rad oko 30 osoba, informatički laboratorij, multifunkcionalne prostore za radionice i druge sadržaje koji su namijenjeni tvrtkama u sektoru IT-a, a njegovom izgradnjom ujedno je stvorena atraktivna infrastruktura za privlačenje, rast i razvoj ovog sektora. Osim toga, Grad Osijek nudi i niz pogodnosti za investitore u Poduzetničkoj zoni „IT park“, priopćeno je iz Osječko-baranjske županije.

Svečanosti su nazočili gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, predsjednik udruge Osijek software city Mihael Tomić, direktor tvrtke OS centar d.o.o. Antonio Lozančić, predstavnici izvođača radova i drugi uzvanici.

- Danas je jako lijep dan za grad Osijek, za IT scenu u gradu Osijeku, kao i za mene jer otvaramo modernu zgradu IT poslovnog centra na području IT parka. Cijela vrijednost IT parka je 9,6 milijuna eura, a ove zgrade je 8,7 milijuna eura. Izgradnja je počela u listopadu 2022. godine i svi rokovi ispoštovani. Ovdje planiramo da će raditi oko 200 ljudi iz IT sektora koji je brzorastući u cijelom svijetu, pa tako i u Gradu Osijeku gdje je trenutno oko 1.500 zaposlenih u tom sektoru - rekao je gradonačelnik Radić te dodao da se prvi „stanari“ IT poslovnog centra očekuju početkom lipnja.

Naglasio je da Grad Osijek bilježi rekordnu zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost. Tako u gradu Osijeku trenutno ima 2.700 zaposlenih više nego prije tri godine te je u tijeku veliki investicijski zamah, odnosno 84 projekta u vrijednosti 350 milijuna eura. IT centar i ovaj dio grada, kaže gradonačelnik, dobit će na još većem značaju kada u blizini bude izgrađen Klinički bolnički centar Osijek, čija je planirana vrijednost 700 milijuna eura.

- Prije 3-4 godine na ovom mjestu stajali smo na livadi i u šikari te smo i bivšu gradsku vlast nagovarali da sagradi  upravo nešto ovako. Evo, zgrada je gotova, a uskoro će u nju useliti gospodarstvenici iz IT sektora, što je i smisao cijelog ovog kvarta. To je upravo ono što zagovaramo u Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, a to je stvoriti preduvjete za razvoj gospodarstva. To i činimo, a rezultati su odlični. Ove godine na području Osječko-baranjske županije otvoreno je 625 obrta više u odnosu na prošlu godinu, što je iznad nacionalnog prosjeka koji iznosi 10,3 posto, a županijski prosjek novih obrta je 11,2 posto. U tom smjeru ćemo nastaviti zbog otvaranja novih i zadržavanja postojećih radnih mjesta, a najvažnije je da to trebamo i moramo i zbog povratka naših stanovnika. Poticaji Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije za razvoj gospodarstva su urodili plodom i na tome nećemo stati. Nastavljamo dalje u zajedništvu i na putu koji smo zacrtali jer vidimo da se Grad Osijek kao centar istoka Hrvatske odlično razvija i na taj način je poticajan i za ostale jedinice lokalne samouprave - poručio je Lukić.

Državni tajnik Domagoj Mikulić je pohvalio Grad Osijek kao velikog, kako je rekao, možda i najvećeg korisnika sredstava Europske unije u Republici Hrvatskoj. – Među projektima koji su realizirani je i ovaj fenomenalni IT park koji će uskoro postati dom većem broju IT stručnjaka  i tvrtki s ovoga područja. I upravo zbog toga mi je drago da smo kao ministarstvo mogli sudjelovati u ovakvom projektu s više od 4 milijuna eura kroz ITU mehanizam. Razvoj grada Osijeka nastavlja se i dalje, a kroz novi fond ITU mehanizma za Grad Osijek predviđeno je 55 milijuna eura, tako da ćemo uskoro imati priliku otvarati ovakve i slične objekte diljem Osijeka i Osječko-baranjske županije - najavio je Mikulić.

Predsjednik udruge Osijek software city Mihael Tomić pohvalio je projekt kao krunu suradnje Grada Osijeka, Osijek sofrware cityja i IT sektora. Smatra da IT park Osijek donosi dodatnu težinu i još snažnije stavlja Osijek na kartu IT industrije jer će se u nove zgrade smjestiti veliki broj tvrtki koje će naravno isporučiti mnoge sjajne projekte.

- Izuzetno sam ponosan na svoju IT zajednicu i s ponosom nosimo epitet IT grada. Ovaj kapitalni projekt je od velikog značaja za IT zajednicu. Dugo se o njemu pričao, mnogi su bili skeptični hoće li ikad zaživjeti, no aktualna gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Radićem ga je uspješno završila. Postoji velika potražnja za prostorima kakve nudi Centar te, kako je rekao i gradonačelnik, kada budemo raspisali natječaj, vjerujem da ćemo ih odmah popuniti - rekao je Antonio Lozančić, direktor tvrtke OS centar d.o.o..

 

Pročitano 177 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija