Ivan Penava preuzeo dužnost gradonačelnika Vukovara

Prvi mu je zadatak, kaže,  osigurati besplatne udžbenike za djecu Prvi mu je zadatak, kaže, osigurati besplatne udžbenike za djecu Snimak: Marija Molnar

Povjerenik Vlade RH za Grad Vukovar Damir Grizelj predao je vlast novoizabranom gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi i njegovim zamjenicima Marijanu Pavličeku i Mariji Budimir. Izvijestio ih je o svim aktivnostima koje je kao izvršni čelnik poduzimao od travnja ove godine kada je stupio na dužnost povjerenika i to na području gospodarstva, društvenih i komunalnih djelatnosti.

Trenutno je na žiro računu grada Vukovara 22 643 960, 47  kn od čega su namjenska sredstva 11 338 067, 11kn , a raspoloživa sredstva 11 305 893, 24 kn. Grad Vukovar potražuje 26 288 873,58 kn, a obveze grada iznose 6,766 232, 34 kn.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je da im je prvi zadatak rješavanje financiranja besplatnih udžbenika za djecu osnovnih škola, a ljetnu će stanku u kojoj  počinje obnašati  dužnost gradonačelnika iskoristiti za duboku analizu gospodarskog stanja u Vukovaru kako bi nova gradska vlast spremno dočekala rujan za prve aktivnosti na tom, naglašava ključnom području.

Upitan kako teku pregovori o konstituiranju Gradskoga vijeća Vukovara jer koalicija predvođena HDZ-om nema većinu, Penava je odgovorio da su u tijeku, ali da zasad nemaju nikakve postignute dogovore.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček pak istaknuo je  kako vjeruje da će kao gradski čelnici ispuniti sva obećanja koja su dali u predizborno vrijeme, a pogotovo ona vezana uz poticajne mjere poduzetnicima za oživljavanje gospodarstva.

Pročitano 1628 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase