NAJNOVIJE
U OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru u tijeku završna svečanost projektnog tjedna posvećenog jeziku

Učenici i učitelji Osnovne škole Dragutina Tadijanovića svakoga proljeća organiziraju Projektni tjedan u okviru kojega obrađuju razne teme, a potom na završnoj svečanosti naučeno prezentiraju svojim roditeljima i gostima. Ovogodišnji Projektni tjedan posvećen je temi jezika i jezičnim izričajima. Današnja završna svečanost podijeljena je na dva dijela, u okviru Dana otvorenih vrata škole učenici od 16 sati predstavljaju svoje projektne aktivnosti u učionicama, a zatim na zajedničkoj, školskoj svečanosti koja počinje u 17 sati sve aktivnosti bit će predstavljene i u školskoj dvorani.

(Petak, 26 Travanj 2024 15:33)
U Hrvatskom domu Vukovar profesor matematike i financijski vloger Toni Milun održao besplatnu radionicu

U Hrvatskom domu Vukovar profesor matematike i financijski vloger Tonijo Miluna održao je besplatnu radionicu.

(Petak, 26 Travanj 2024 13:44)
Predstoji nam bogat sportski vikend

Treći po redu šahovski turnir za kadete i juniore "Vukovaru na dar mladi igraju šah" koji se organizira povodom Dana grada Vukovara bit će održan u OŠ Dragutina Tadijanovića s početkom u 9,30 sati. Na vukovarskom plivalištu biti će održano 3. Otvoreno prvenstvo VSŽ u plivanju, koje započinje u 10,00 sati. Natjecanje organizira Plivački savez VSŽ. U 12,00 sati održat će se 20. regata sv. Filipa i Jakova u organizaciji Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar“.

(Petak, 26 Travanj 2024 12:28)
Prekršajno procesuirani zbog uporabe pirotehničkih sredstava te narušavanja javnog reda i mira tijekom nogometne utakmice

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je prošle subote, 20. travnja u Vrbanji, na stadionu „Željko Čekić“ odigrana nogometna utakmica 26. kola MŽNL Osijek - Vinkovci 23/24 između NK „Slavonija“ iz Soljana i NK „Sloga“ iz Štitara.

Tijekom utakmice navijači gostujuće momčadi palili su pirotehnička sredstva i bacali ih u teren stadiona i na igralište osnovne škole, nakon čega je došlo i do narušavanja javnog reda i mira.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prekršajno je procesuirano više osoba, protiv kojih slijedi podnošenje optužnih prijedloga nadležnom sudu.

(Petak, 26 Travanj 2024 12:17)
Osumnjičen za dvije teške krađe u pokušaju

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela teške krađe u pokušaju - izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Naime, utvrđena je sumnja kako je osumnjičeni 30-godišnjak tijekom proteklog vikenda, 20.-22. travnja, provalio u prostor prodavaonice poljoprivredne zadruge u Vukovaru, iz koje nije ništa otuđio.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je u prosincu 2022. godine provalio u nenastanjenu obiteljsku kuću u Vukovaru, iz koje također nije ništa otuđio.

Protiv 30-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(Petak, 26 Travanj 2024 12:15)
U subotu 27. travnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci započinje 6. Festival dječje knjige

U subotu 27. travnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci započinje 6. Festival dječje knjige.

(Petak, 26 Travanj 2024 12:15)
U Sabor izabrano 37 zastupnica, najviše do sada

U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice - prenosi HINA. 

Na izborima za Sabor u srpnju 2020.  izabrano je 35 žena, četiri godine prije toga, na izborima u rujnu 2016., samo njih 19.

Novoizabrani saborski zastupnici u prosjeku imaju gotovo 51 godinu, zastupnice su nešto mlađe (49) od kolega (51,5 godina), pokazuje Izvješće o provedenim izborima Državnog izbornog povjerenstva. 

Najmlađi zastupnik je Armin Hodžić (rođen 1996.) koji zastupa pet nacionalnih manjina, najstariji Veselko Gabričević (1948.), izabran na koalicijskoj listi HDZ, HSLS, HDS, HNS, HSU-a.

Najmlađa zastupnica je Sonja Radolović (1987.) iz koalicije Rijeke pravde, iz koje dolazi i najstarija zastupnica Anka Mrak Taritaš (1959.).

Samo je jedan zastupnik mlađi od 30 godina, Hodžić, najviše zastupnika (56), ima između 51 i 60 godina, te između 41 i 50 godina (54).

Za ulazak u Sabor kandidiralo se 2302 kandidata, od čega muškaraca 1333 (58 posto), a žena 969 (42 posto).

Čak 66 od 151 zastupnika izabrani su zahvaljujući preferencijalnim glasovima, a mjereno u postocima, najviše u 11. izbornoj jedinici, gdje su sva trojica zastupnika: Zvonko Milas, Dario Pušić i Radoje Vidović, izabrani zahvaljujući tim glasovima.

Mogućnost da zaokruži 'svog' kandidata na nekoj od 165 lista, koliko se natjecalo na izborima, iskoristilo je gotovo 64 posto birača na važećim glasačkim listićima.

Na izbore su izašla 2.216.763 birača ili 62,3 posto.

Najviše ih je, gotovo 70 posto (235.854), glasovalo u 1., zagrebačkoj izbornoj jedinici.

(Petak, 26 Travanj 2024 11:48)
Portal HRV

Portal HRV

Srijeda, 16 Listopad 2019 07:49

Danas se u Vukovaru obilježava 28. godišnjica pogibije general-bojnika Blage Zadre i bojnika Alfreda Hilla.

Utorak, 01 Listopad 2019 12:09

Pozivajući se na podatke koji su dostupni na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja,  Vukovarsko – srijemska županija u zadnjih je tri godine izgubila 2536 učenika, naveo je u priopćenju za medije Pavao Josić, županijski koordinator Živoga zida. 

Utorak, 11 Lipanj 2019 10:09

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta rješenjem je odbacio kaznenu prijavu političke stranke Živi zid, Županijske organizacije vukovarsko – srijemske županije, u kojoj se navodi da je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, kao i druge osobe koje su odlučivale u provedbi Javnog natječaja za izgradnju Gradske tržnice u naselju Olajnica u Vukovaru, postupao protuzakonito i time počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 291. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona (KZ/11) - objavljeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Vukovara.

Utorak, 01 Siječanj 2019 10:11

U Silvestarskoj noći, kada se većina građana zabavlja, pojedine službe moraju raditi, a među njima su djelatnici policijske, vatrogasne,  zdravstvene i drugih službi.


Cijeneći važnost takvog posla i u „najluđoj noći“ vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, već tradicionalno, obišao je te službe  i čestitao djelatnicima Novu godinu na njihovim radnim mjetima.

Posjetio je  Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave Vukovarsko-srijemske u Vinkovcima, Javnu  vatrogasnu postrojbu u Vukovaru, Opću županijsku bolnicu Vukovar, županijsko vatrogasno zapovjedništvo u Vinkovcima, Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima te Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srije mske županije, također u Vinkovcima.

Četvrtak, 12 Srpanj 2018 09:13

Nogometaši Hrvatske plasirali su se u finale SP u Rusiji nakon što su u srijedu u Moskvi u polufinalnom susretu svladali Englesku sa 2-1 nakon produžetaka, a pobjednički gol zabio je Mario Mandžukić u 109. minuti.

Ponedjeljak, 25 Lipanj 2018 09:41

U Hrvatskoj se danas obilježava Dan državnosti. Riječ je o državnom blagdanu kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena 25. lipnja 1991. godine.

Petak, 22 Prosinac 2017 19:02

Povijesni je dan za Hrvatski radio Vukovar. Osim što se kroz cijelu 2017. godinu obilježava šezdeseta godišnjica postojanja radija, obilježava se još jedan značajan jubilej. Naime, 23. prosinca navršava se dvadeset godina od povratka Hrvatskog radija Vukovar iz progonstva, kada je emitiranje programa nakon godina izbjeglištva u Vinkovcima započelo s jedanaestog kata Samačkog hotela u Borovu naselju.

Četvrtak, 08 Lipanj 2017 13:53

HVKV na međunarodnu veslačku regatu "Jumbo" uputio se sa šesnaest posada svih dobnih skupina a u Vukovar se vratio s 10 osvojenih odličja.  Veslači su nastupali u sedam disciplina te osvojili dva prva, tri druga jedno treće i dva četvrta mjesta. I ovaj put svojim se rezultatom istaknuo Mato Brandt. U samcu za seniore A u finale se probio prvim mjestom u kvalifikacijama. Finalnu utrku izvrsno je izveslao. Od starta je zasjeo na prvo mjesto, kontrolirao utrku sve do finiša kada ga je iskusni slavonski olimpijac David Šain prešao za svega 75 stotinki sekunde. Zlatnu medalju osvojili su veterani Mirko Benaković i Krešimir Džalto u kombiniranom osmercu s veslačima zagrebačke Mladosti. Bruno Krizmanić u samcu za kadete B okitio se srebrom kao i Antonija Kukuruz koja je veslala u samcu za kadetkinje B.  U kombiniranoj posadi četverca bez veterani Benaković i Džalto doveslali su do bronce. Četvrto mjesto u samcu za seniorke A zauzela je Marijana Bataković kao i posada četverca na pariće za kadetkinje A u sastavu Tena Ostojić, Anamarija Žigić, Maja Kukuruz i Marta Jovanovac. Drugog dana nastupili su u devet posada te osvojili dva prva, jedno drugo, jedno treće, jedno četvrto te dva peta mjesta. Zlatom su se okitili kadeti B u dvojcu na pariće Matej Maljak i Bruno Krizmanić, te Mato Brandt u kombiniranoj posadi dvojca na pariće za seniore A s veslačem Mladosti Lukom Baričevićem s kojim "lovi" normu za odlazak na svjetsko veslačko prvenstvo. Veterani Benaković i Džalto u dvojcu bez osvojili su srebro a u samcu za veterane Gordan Šestan okitio se broncom. Peta mjesta zauzeli su kadetkinje A u disciplini dvojca na pariće Marta Jovanovac i Tena Ostojić. U istoj disciplini peto mjesto zauzeli su i Bruno Sekulić i Matej Vukić. Poslije drugog mjesta u kvalifikacijama Katarina Bataković u finalu A u samcu za juniorke B stigla je peta. Ivan Kolar i Danijel Jakovac "zapeli" su u kvalifikacijama. Peto mjesto nije bilo dostatno za plasman u A finale. U samcu za kadetkinje A, Maja Kukuruz nije završila utrku. Zbog lopoča koji joj se omotao oko vesla izgubila je balans i završila u jezeru. No nije Maja bila jedina. Isto se dogodilo mnogim veslačicama i veslačima a zbog zaglavljenih lopoča za kormilo pojedine posade su gubile pravac i bile diskvalificirane. Vrijeme je bilo sunčano i vrlo vruče. U subotu je puhao slabi mit a u nedjelju slaba kontra. Valova nije bilo. Opća je konstatacija kako ako se ne uloži u održavanje jezera, tj. uklanjanje lopoča daljnja natjecanja bit će nemoguće održati.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija