Medalje iz Slavonskog Broda i Valpova

U Valpovu je održano 3. kolo C u ženskoj sportskoj gimnastici. Bila je to posljednja prilika u ovom dijelu sezone, da se što uspješnije odradi natjecanje, ostvari što bolji plasman i pokuša izboriti nastup na državnom prvenstvu. Gimnastički klub Vukovar imao je predstavnice u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Vukovarske gimnastičarke su nastupile pod vodstvom trenera Đorđa Stojšić, a za vukovarski klub su sudile Bosiljka i Martina Stojšić. Najmlađe članice su imale prvi nastup u C programu i to je prvi puta da je nastupila ekipa u najmlađoj dobnoj skupini do 7 godina, a ostvareni rezultat je iznad očekivanja.

Mlađe kadetkinje ekipno 2. mjesto, a pojedinačno 1. Ela Andrašević, 3. Nika Budim, 6. Mateja Sikirica, 20. Ana Maras i 24. Tia Šarić

Mlađe juniorke ekipno 1. mjesto, pojedinačno: 2. Ella Kalentić, 5. Miljana Poznanović, 10. Iva Čikanović, 16. Ela Vojtkiv, 20. Nikolina Velikić i 21. Petra Petričević

Juniorke ekipno 3. mjesto, pojedinačno: 8. Lucija Gračanin, 9. Vanja Kiralj, 14. Kristina Gužvić, 15. Tena Ivanković, 25. Ivana Crnjac

Seniorke ekipno 1. mjesto, a pojedinačno: 4. Tea Stojšić, 5. Maja Kosić, 6. Gabrijela Dudić.

Konkurencija je bila brojna i vidljiv je napredak u broju i kvaliteti izvedbe prikazanih elemenata u vježbi. Sutkinje su imale jako težak posao.

U Slavonskom Brodu je održano 3 kolo B programa u KUP-u Slavonije i Baranje. Vukovarski klub je imao predstavnice u dvije kategorije. Već iskusna natjecateljica u B programu Ivana Kiralj je osvojila 1. mjesto i još jednom dokazala da je najbolja seniorka u regiji Istok. Prvi nastup u B programu imala je Monika Zovko, koja ima 6 godina i natjecala se u kategoriji mlađe kadetkinje. Uz manje poteškoće na gredi, ostale sprave je odradila odlično i zauzela je 3. mjesto i osvojila brončanu medalju.

U ukupnom zbroju osvojenih odličja, od proteklog vikenda, GK Vukovar bogatiji je u ekipnoj konkurenciji za 2 zlata i 1 srebro, a u pojedinačnoj konkurenciji za dva zlata i dvije bronce.

Krajem ovog mjeseca gimnastičarke očekuje još jedno natjecanje - Pojedinačno prvenstvo grada Vukovara a nakon toga slijedi stanka do ljetnih priprema .

Pročitano 1747 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase