Mlađi pioniri HNK "Vukovar 1991." osvojili turnir "Marko Svrtan"

Na 12. Memorijalnom nogometnom turniru mlađih pionira "Marko Svrtan" koji se igra u spomen na tragično preminulog dječaka Olimpije, nastupile su ekipe Vukovara 1991., Grafičar Vodovod, Čepin i domaćin Olimpija koji je uz pokrovitelje: Hrvatski nogometni savez, ŽNS osječko-baranjski te Grad Osijek, organizator turinira.

U polufinalu pobjede su ostvarili Čepin i Vukovar 1991. i plasirali se u finale.

Utakmice za treće, odnosno prvo mjesto bile su neizvjesne i rješavale su se izvođenjem jedanaesteraca. Poraženi, Olimpija i Grafičar Vodovod su u utakmici za treće mjesto u regularnom dijelu odigrali 0:0, a nakon izvođenja jedanaesteraca bolji je bio Grafičar Vodovod pobijedivši 5:4. U finalnoj utakmici Vukovar 1991. i Čepin odigrali su također 0:0, a boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio je Vukovar 1991. 3:2 i tako osvojio turnir.

Osim osvojenog turnira, mlađi pioniri Vukovara 1991. osvojili su i ostale nagrade: s dva je pogotka najbolji strijelac Matej Rajković, Jakov Šlafhauzer izabran je za najboljeg igrača, a Oleg Cetina za najboljeg vratara turnira. Retfalčani su bili najdiscipliniraniji u dvije utakmice, te im je pripao trofej fair-play. Tako je odredila Komisija za izbor najboljeg pojedinca na čijem je čelu bio Ivica Grnja, a ostali su članovi bili treneri klubova sudionika.

Trener mlađih pionira Hnk Vukovar 1991. Darko Vicković: "Prvi dan su bila polufinala gdje smo pobijedili domaćina Olimpiju 6:0 te se plasirali u finale gdje smo igrali s Čepinom, ekipom koja je stvarno dobra, međutim nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca smo uspjeli pobijediti, jer je u regularnom vremenu bilo 0:0. Time smo osovjili taj turnir." - kaže Vicković te najavljuje novi turnir već ovog tjedna: "Ovog vikenda prvi puta organiziramo turnir za mlađe pionire gdje će pored nas biti ekipe Vutes-Sloge, Fruškogorca iz Iloka i Nosterie iz Nuštra. To je prvi turnir s ciljem da postane tradicionalan i s većim brojem natjecatelja. Već vikend nakon turnira planiran je odlazak u Dubrovnik gdje je planirano odigravanje dvije utakmice s domaćinom i vjerojatno Širokim Brijegom, no to još nije potvrđeno. Naime, u Dubrovnik tradicionalno odlaze limači, još mlađa selekcija, a uz njih idu i mlađi pioniri koje vodimo kao nagradu za cijelu sezonu. Tjedan dana kasnije, odnosno 28. lipnja Dubrovnik će uzvratiti posjet čime će sezona biti zaključena." kaže Vicković

Rezultati i poredak

Rezultati polufinala: Grafičar Vodovod - Čepin 1:3 i Olimpija - Vukovar 1991 0:6.

Za 3. mjesto: Olimpija - Grafičar Vodovod 4:5 (0:0). Finale: Vukovar 1991 - Čepin 3:2 (0:0).

POREDAK:

  1. Vukovar 1991

  2. Čepin

  3. Grafičar Vodovod

  4. Olimpija

Pročitano 2987 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase