Izvrsnim studentima gradonačelnik Penava uručio po 500 kuna

Gradonačelnik Ivan Penava Gradonačelnik Ivan Penava Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović primili su u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara 22 vukovarskih studenata koji su u akademskoj 2015/2016. godini postigli izvrstan uspjeh.

 Tom prigodom čestitali su im na uspjehu, a gradonačelnik im je kao poticaj daljnjem postizanju vrhunskih rezultata uručio nagrade u iznosu od 500 kn naglasivši kako su oni budućnost našega grada.

– Ovi mladi ljudi budućnost su našega grada. Ugodno me iznenadilo da je od ova 22 studenta njih čak 12  iz područja medicinskih znanosti što je jako dobro s obzirom na sve stariju populaciju i deficit liječnika. Ali i ostali studenti drugih područja nisu manje vrijedni… Svi oni budućnost su i perspektiva grada Vukovara stoga smo im ovom mjerom, iako su većina i stipendisti Grada Vukovara,  željeli dati dodatan poticaj,  motivirati ih i na simboličan način nagraditi njihovu izvrsnost kako bi imali još veći poticaj za izvrsno studiranje, završavanje fakulteta, povratak u Vukovar i izgrađivanje našega grada na vrhunskim znanstvenim postignućima koja će oni zasigurno imati, rekao je gradonačelnik dodavši kako razmišljaju o uvođenju stipendija i za post diplomske studije.

Pročelnica Ana Živanović rekla je kako je u proračunu Grada Vukovara za 2017. godinu izdvojeno 2.300.000 kuna za stipendiranje 264 studenta.

Pročitano 1151 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase