U tijeku je dvodnevna edukativna radionica "Brendiranje Vinkovaca kao turistički poželjne destinacije"

Vinkovci Vinkovci Foto: HRV

U tijeku je dvodnevna edukativna radionica Turističke zajednice grada Vinkovaca na temu "Brendiranje Vinkovaca kao turistički poželjne destinacije".

Projekt je realiziran protekle godine, a studiju je izradio Institut za turizam sukladno Master planu razvoja turizma grada Vinkovaca donesenom 2014. godine.

-Potreba za brendiranjem destinacije u današnjem vremenu sve je izraženija jer brojne destinacije mogu imati kvalitetne smještajne kapacitete, raznolike sadržaje i uslugu, prirodne i kulturne ljepote, no ne nužno i dovoljnu prepoznatljivost na tržištu, te je upravo to zadatak brenda. Brend stoga postaje važan faktor u turizmu jer destinaciji daje dodanu vrijednost i obećanje potencijalnim gostima da će u destinaciji doživjeti nešto drukčije i vrijedno posjeta,
rekla je Martina Matković, direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca, rekavši kako naglasak stavljaju na kontinuitet života preko 8.000 godina i kulturu života i rada koja je prepoznata u Vinkovačkim jesenima i gostoljubivosti.

-Kroz komunikaciju brenda važno je prenijeti emotivne koristi od posjeta i boravka u destinaciji, ispričati priču, zainteresirati i u konačnici potaknuti na dolazak. Vrijednost brenda u lokalnoj zajednici vodi do zadovoljstva, dodatnog angažmana i veće produktivnosti same zajednice, pojašnjava predavač na radionici stariji PR savjetnik u PR 365 komunikacije, Hrvoje Ratkić.

Radionica je namijenjena svim dionicima uključenim u turističku ponudu Grada Vinkovaca koji se žele upoznati s integriranom marketinškom strategijom koja će im olakšati prodor do novih gostiju. Na radionici će tijekom dva dana sudjelovati oko 30-tak sudionika.

Pročitano 712 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase