Sudionici Festivala glumca na prijemu kod župana

Prijem kod župana Prijem kod župana Foto: Valerija Lozančić

Svake godine Vukovarsko-srijemska županija, kao jedan od osnivača Festivala glumca, organizira primanje za sudionike Festivala. Župan Božo Galić nastavio je s tradicijom te u maloj županijskoj vijećnici u Palači Srijem u Vukovaru primio ovogodišnje sudionike Festivala.


-Festivalom glumca zadovoljni su i žitelji naše županije, gradova i općina, a zadovoljan sam i ja što nam već dugi niz godina daju prigodu pogledati naše najbolje predstave i glumce.   Stoga smo i ovoga puta organizirali prijem kako bi se glumcima i sudionicima Festivala glumca zahvalili za ono što nam daju, za našu duhovnu obnovu. S nama su bili i u najtežim vremenima, u vrijeme Domovinskoga rata, a i poslije. Zbližili smo se i žitelji naše županije vole Festival glumca, a to pokazuju svojim odlascima na predstave, rekao je župan.

Predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika Perica Martinović zahvalila je županu naglasivši kako je ovo jedinstven slučaj da jedna županija tako podupire glumce.

Izbornica ovogodišnjih predstava Nada Abrus zadovoljna je tijekom ovogodišnjeg Festivala glumca.
-Sve ide kao po žnorici, kako bi rekli mi glumci. Sve je dobro organizirano, dobro smo primljeni, imate publiku po svim pozornicama… Veseli me kada dođem u manje gradove i vidim da su pozornice sve bolje opremljene i imaju mogućnost da i na njih stignu velike predstave. Beskrajno me veseli da radite na tome. Divan je osjećaj izaći pred publiku koja voli  kazalište, to je osjećaj kao da si sa svojim prijateljima. Preporučujem vam da što više mladih dovodite u kazalište, a mi moramo biti sjajni kako bi oni imali razloga doći, rekla je Abrus.

Prijemu su, između ostalog nazočili i domaćica ovogodišnjeg Festivala Branka Cvitković te članovi ocjenjivačkog suda Tatjana Bertok Zupković, Hana Hegedušić i Vinko Kraljević.

Festival glumca, u okviru kojega će biti izvedeno 20 predstava, 17 za odrasle i 3 za djecu, završava 20. svibnja.

Pročitano 634 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase