Održana 1. vrtićka biciklijada

Održana 1. vrtićka biciklijada Foto: Valerija Lozančić

U okviru Europskog tjedna sporta u pješačkoj zoni u Vukovaru održana je prva vrtićka biciklijada.

Vrtićanci, djevojčice i dječaci natjecali su se u četiri kategorije – tricikl, guralice, bicikl s pomoćnim kotačima i bicikl bez pomoćnih kotača. Kako bi pokazali da su spremni za ovo natjecanje, prvo su sudjelovali u kvizu „Promet nije šala ni opasnost mala“.

-Djeca od najranijeg djetinjstva trebaju stjecati navike vezane uz sigurnost u prometu, a to se postiže samo kontinuiranim radom. Kako polaskom u školu postaju aktivni sudionici u prometu mi u vrtiću djelujemo preventivno i provodimo niz aktivnosti iz prometnog odgoja, a ova je biciklijada koja se održava pod geslom „Počni rano, živi zdravo“ jedna od njih, pojasnila je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić, dodajući kako je najvažnije da se djeca nauče ponašati u prometu, a pri tome trebaju pomoći i roditelji svojim primjerom.
-Proveli smo anketu  među djecom i vidjeli da velik broj roditelja telefonira dok vozi. Dragi roditelji, djeca uče od vas stoga u idućih tjedan dana imate mogućnost ispraviti svoje pogreške, poručila je Kulić.

 

Vrticka biciklijada


Najspretnijim biciklistima dodijeljene su diplome, a oni mališani koji se nisu željeli natjecati mogli su sudjelovati u likovno-kreativnim radionicama.

Vrtićka biciklijada održana je pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, Vodovoda grada Vukovara,  HAK-a,  Vodovoda grada Vukovara, Udruge biciklivo-rekreativo te Sportskih objekata Vukovar i Udruge kineziologa.

Središnji državni ured za šport organizira Europski tjedan sporta koji se uz moto #BeActive diljem Hrvatske obilježava od 22. do 30. rujna.

Pročitano 1025 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase