U Vinkovcima obilježen Svjetski dan šuma

U Vinkovcima obilježen Svjetski dan šuma Arhiva HRV

Hrvatske šume Uprava šuma podružnica Vinkovci i Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Vinkovci povodom Svjetskog dana šuma 21. ožujka i Dana osoba sa Downovim sindromom organizirali su proslavu u Vinkovcima.

U gradskom parku ispred ulaza u zgradu UŠP Vinkovci održana je radionica za djecu, izložba njihovih radova, a čitav prostor upotpunjen je šumarskom dekoracijom. 

Damir Dekanić voditelj Uprave šuma podružnice Vinkovci rekao je kako se ove godine obilježava 50. obljetnica Svjetskog dana šuma.

-Šumama treba posvetiti veliku pozornost jer su danas globalno ugrožene uslijed lošeg gospodarenja, požara, poremećenog režima voda, bakterija, tla i dr. Hrvatske šume ulažu u opstanak šume, uzgojne radove od ponika i pomlatka do drugih razvojnih stadija naših pluća. Ovom današnjom radionicom htjeli smo našim najmlađima pojasniti koliko nam šume znače. Kako je isti dan i Svjetski dan osoba s Down sindromom htjeli smo sve zajedno proslaviti. Pripremili smo im male poklone i želimo skrenuti pažnju da su to najnježnija bića na ovome svijetu i izjednačivši ih sa svima želimo im pokazati da smo mi tu za njih svaki dan, a ne samo na njihov dan – pojasnio je voditelj UŠP Vinkovci Damir Dekanić.

Na sjednici Generalne skupštine Europske poljoprivredne konfederacije 1971. godine odlučeno je da se prvi dan proljeća 21. ožujka obilježava kao Svjetski dan šuma.

Pročitano 518 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase