Potraga za pisanicama uoči Uskrsa

Djeca u potrazi za pisanicama Djeca u potrazi za pisanicama Foto: Sandra Grgić

Turistička zajednica grada Vukovara organizirala je zabavno-edukativnu potragu uoči Uskrsa kojom potiče najmlađe građane na upoznavanje grada Vukovara.

Ova zabavno-edukativna potraga u Vukovaru počela se održavati prije dvije godine , a njome je Vukovar postao prvi grad u Hrvatskoj koji je organizirao ovakvu vrstu animacije najmlađih.

Kako bi najmlađi Vukovarci upoznali svoj grad i njegove znamenitosti, tijekom cijelog dana pisanice su skrivene na najznačajnijim mjestima u gradu, a kao pomoćnik u potrazi ulicama grada prošetao je uskršnji zeko.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, Marina Sekulić istaknula je kako riječ o pravim pisanicama koje su oslikala djeca Dječjeg vrtića I Vukovar.

- Nakon što smo 2019. godine, kao prvi grad u Hrvatskoj,  u Park-šumi Adica održali potragu za pisanicama virtualnog karaktera ovoga je puta riječ o pravim pisanicama, a koje su raspoređene na potezu od Luke Vukovar do Vukovarskog vodotornja. Potražnja se odvija uz pomoć mapa koje dijeli naš zeko – rekla je Sekulić.

Na ovaj način u naš je grad stigao blagdanski osjećaj te je uz zabavu i edukaciju oživljena tradicija, rekao je ovom prilikom gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

- Za naše najmlađe uvijek organiziramo aktivnosti slične ovoj. Ovom akcijom spajamo tradiciju i vjeru, ali i modernu tehnologiju. Glavna je ideja djecu izvući na ulicu i da kroz igru uče o svom gradu – rekao je Penava.

Iz Turističke zajednice grada Vukovara ističu kako će svaki sudionik koji pronađe pisanicu biti nagrađen, a nagrade mogu preuzeti od ponedjeljka u prostorijama Turističke zajednice. 

Pročitano 553 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase