NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava čestitao Uskrs vjernicima koji ga slave po Julijevu kalendaru
 Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen blagdan, napisao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na gradskoj internetskoj stranici.
(Nedjelja, 05 Svibanj 2024 13:26)
Vukovarski centar kao primjer drugima

U Hrvatskoj se prvi put obilježava 11. svibnja kao Nacionalni dan palijativne.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:57)
Program Festivala nematerijalne kulturne baštine vraćen u središte Vukovara

U Vukovaru se održava trodnevna manifestacija Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

(Subota, 04 Svibanj 2024 10:54)
Vukovar 1991 – Sesvete 0:1

Odigrana je prva utakmica 29. kola SuperSport Prve nogometne lige. Sesvete su u Vukovaru došle do 3 boda pogotkom iz kaznenog udarca desetak minuta prije kraja utakmice. Vukovar je dominirao, stvarao prigode ali je kao i često do sada nedostajala realizacija i malo sreće. - Ne znam više što da kažem. Po meni jedna od najboljih utakmica od kada sam ja na klupi ali nažalost ubilježen poraz nakon 7-8 kola. Nije ugodno ali nemam kome što zamjeriti jer smatram da smo odradila jako dobru utakmicu, stvorili jako puno šansi ali ta realizacija nas pati, očito nam se vraća zbog nekih stvari. Lopta neće da nas nagradi u ključnim trenucima. Ako se ta utakmica morala dogoditi sada neka je, samo mi je bitni da nam protiv Šibenika i Jurjevca sve što stvorimo ide u gol – rekao je Marko Novoselac, trener HNK Vukovar 1991.Vukovar 12991 Sesvete

U subotu igraju: Šibenik – Jarun, Cibalia – Solin, Dubrava Tim kabel – Orijent, dok će u nedjelju igrati Zrinski Osječko – Dugopolje i Croatia Zmijavci – BSK Bijelo Brdo.

(Petak, 03 Svibanj 2024 17:39)
Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao na proslavu Dana Grada Vukovara

Povodom Dana Grada Vukovara u Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća na koju je došao i premijer Andrej Plenković te Vukovarcima čestitao Dan grada i nabrojao što je sve Vlada uložila u obnovu i razvoj Vukovara. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 16:40)
Mališani svome gradu čestitali rođendan

U Sportskoj dvorani Danijela Rehaka u Borovu naselju održana je tradicionalna manifestacija Cvjetni krozo - Mladost i radost Vukovara, koju Grad Vukovar u suradnji s dječjim vrtićima i osnovnim školama organizira povodom Dana Grada.

(Petak, 03 Svibanj 2024 13:43)
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

Predstavljen prijedlog Programa za mlade grada Vukovara

  • Petak, Svi 28 2021
  • Piše: 
Konferencija za medije Konferencija za medije Foto: Matea Karlović

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je konferencija za medije čija je svrha informiranje javnosti o prijedlogu Programa za mlade grada Vukovara za razdoblje 2021.-2024. Konferenciji je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić, dopredsjednik i voditelj odjela rada s mladima PRONI Centra Goran Jelenić te predsjednica Upravnog odbora Mirovne grupe mladih Dunav Martina Uglik.

Na konferenciji je predstavljen proces izrade, uključujući i rezultate istraživanja u kojem je tijekom proljeća sudjelovalo gotovo 200 mladih, završni prijedlog Programa za mlade grada Vukovara 2021.-2024. te koraci usvajanja istog.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić naglasila je kako Grad stoji iza svojih mladih sugrađana.

- Što se tiče mladih, ulažemo velike napore, ali i financijska sredstva kako bi im osigurali lijep život u Vukovaru od najranijeg djetinjstva pa sve do završetka školovanja. Spomenuti ću kako smo prošle godine imali najbolji vrtić u Hrvatskoj, Područni objekt Leptirić Dječjeg vrtića Vukovar I, osiguravamo naknade za novorođenčad koje smo u prethodnom razdoblju i povisili, obiteljima s troje i više djece sufinanciramo režijske troškove, sufinanciramo troškove vrtića, osnovnoškolcima besplatne bilježnice, radne bilježnice i preobuku, organizirali smo produžene boravke, osiguravamo besplatna ljetovanja. Za sve studente koji studiraju na području Republike Hrvatske svake godine su osigurane stipendije, a izvrsne studente posebno nagrađujemo. Također, stipendiramo i deficitarna zanimanja srednjoškolcima, a posljednje tri godine stručnim kadrovima dodjeljujemo stanove - rekla je Mujkić

Prijedlog Programa za mlade grada Vukovara nastao je na inicijativu organizacija civilnoga društva s područja Grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom, a izrađen je kroz projekt „Programeri zajednice“ kojeg su u partnerstvu proveli PRONI Centar za socijalno podučavanje, Mirovna grupa mladih Dunav i Grad Vukovar uz financijsku potporu Europske unije kroz program Erasmus +.

-U projektu je sudjelovalo 215 sudionika od toga 160 mladih i 55 predstavnika lokalnih dionika. Kada kažemo lokalnih dionika, to su predstavnici udruga i ustanova koje rade s mladima i aktivno se daju doprinosu u promišljanju, iznošenju stavova i potreba. Tu su sudjelovali predstavnici zavoda, policije, socijalne skrbi, ali isto tako i ustanova koje se bave kulturom, sportske ustanove, sportski klubovi itd - izjavio je dopredsjednik i voditelj odjela rada s mladima PRONI Centra Goran Jelenić.

mladi slika 2

Predsjednica Upravnog odbora Mirovne grupe mladih Martina Uglik istaknula je kako je cilj projekta isticati dodatno unapređenje položaja i kvalitete života mladih.

- Nama je kroz ovaj program bilo jako bitno uključiti što više mladih i da čujemo njihovu povratnu informaciju. Kada uključite mlade ljude da oni sami programiraju i kažu svoje mišljenje, oni postaju motiviraniji za djelovanje i to nam je bio jedan od ciljeva, ne samo dobiti njihove inpute, nego ih aktivno uključiti - zaključuje Uglik.

Uloga lokalne politike za mlade od ključnog je značaja za podizanje kvalitete života mladih grada Vukovara. Projekt “Programeri zajednice” financiran je sredstvima EU kroz program Erasmus+, ključna aktivnost 3 (KA3), ukupne vrijednosti 9.340,00 EUR (70.050 kn).

Pročitano 609 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija