Okrugli stol Škabrnja, 18. studenoga 1991.

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV arhiva

U srijedu, 20. listopada u dvorani Specijalne policije iz Domovinskog rata RH u Zagrebu, s početkom u 11 sati, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH i Općine Škabrnja, a u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.), bit će održan Okrugli stol Škabrnja, 18. studenoga 1991.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković naglasio je da se prisjećaju svih zbivanja koja su se događala tijekom Domovinskoga rata te ih obilježavaju kako se nikada ne bi zaboravila.

-Ovo je samo još jedno bolno sjećanje, ali i ponos na sve što su u vrijeme hrvatskog Domovinskog rata doživjeli i prošli mještani Škabrnje, ali i cijeni hrvatske slobode, tim prije što je naša dužnost čuvati istinu od onih koji bi je prekrajali, odnosno mijenjali uloge žrtava i krvnika. Na skupu će govoriti Marko Miljanić, ratni zapovjednik obrane Škabrnja, prof. dr. sc. Josip Jurčević, prof. dr. sc. Andrija Hebrang, načelnik Općine Škabrnja Ivan Škara te hrvatski branitelji iz Škabrnje Ante Milković, Danka Dražina, Zoran Gurlica i drugi – rekao je Pavković koji će biti moderator okruglog stola dodajući kako će to biti i prigoda da se ukaže na to da zločinci još uvijek nisu kažnjeni.

-Bit će to prigoda da se pozovu i građani Hrvatske, gdje god bili, da 18.11. ponovno dođu u ovo malo mjesto nedaleko Zadra, gdje su zločinačke postrojbe JNA, ali i tzv. srpski dragovoljci-četnici učinili strašne zločine, samo u jednom danu ubijeno je i masakrirano 43 hrvatskih civila za koje još nitko do danas nije odgovarao. Žrtve u Škabrnji zavrijedile su da ih slavimo, s poštovanjem i divljenjem - da se ne zaborave. - poručio je Pavković.

Ulaz je slobodan.

Pročitano 358 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase