Grad Vukovar osigurava za akademsku 2022./2023. godinu školski materijal

Grad Vukovar osigurava za akademsku 2022./2023. godinu školski materijal Foto: Sandra Grgić

Grad Vukovar će, kao i prethodnih godina, roditeljima i učenicima osigurati bezbrižnu novu 2022./2023. školsku godinu nabavom potrebnog školskog pribora i materijala. Na temu nabavljanja školskog materijala za akademsku 2022./2023. godinu gradonačelnik grada Vukovara održao je konferenciju za medije.

Kako je pojasnio Penava, cilj konferencije je poslati poruku roditeljima osnovnoškolaca kako unatoč poskupljenja i uštedama koje se provode na brojnim poljima, Grad Vukovar je odlučio da osnovnoškolstvo i naši najmlađi sugrađani nisu jedni od onih na kojima će štedjeti.

- Sve mjere koje su bile do sada, koje smo osmislili i putem kojih smo pomagali ostat će i za novu školsku akademsku 2022./2023. godinu. Sva sredstva koja su planirana kroz gradski proračun za ovu namjenu, bez obzira na rebalanse, ostat će do kraja. U mjeru nabave školskog pribora i materijala uključena je nabava bilježnica u iznosu od 200 tisuća kuna, nabava preobuke – cvički i tenisica u iznosu od 200 tisuća kuna te nabava radnih materijala u što spadaju radne bilježnice za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole, geografski i povijesni atlasi za učenike od 5. do 8. razreda, likovne mape od 1. do 8. razreda, kutije za tehničku kulturu za učenike od 5. do 8. razreda te likovne kutije za učenike prvog razreda. Ukupan iznos koji će biti dostatan za ovu namjenu je 1.400.000,00 kuna – pojasnio je Penava.

Darko Dimić pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje pojasnio je kako će se pored radnih materijala nastaviti s ostalim davanjima za obrazovanje poput pomoćnika u nastavi kojih je prošle godine bilo 30 za 38 učenika, ove godine 33 pomoćnika za više od 40 učenika.

- U ovom je trenutku u tijeku postupak javnog natječaja na koji smo se prijavili i za koje mislim da će udruge s područja grada Vukovara moći konkurirati. Imamo četiri udruge na području grada Vukovara - Golubicu, Vukovarske leptiriće, Tko se boji sutra još? te Mirovnu grupu mladih. Sve udruge predale su svoju dokumentaciju i nadam se povoljnom ishodu. Isto tako, imamo produženi boravak za koji grad Vukovar izdvaja gotovo 1.600.000,00 kuna, a koju ćemo zadržati na prošloj godini. Ovu je mjeru koristilo gotovo 230 učenika u ovoj godini. Mjere koje je grad Vukovar imao u prošloj godini zadržat će i na taj način pomoći roditeljima i učenicima da što lakše krenu u novu akademsku godinu – pojasnio je Dimić. 

Kvalitetnom suradnjom s osnovnim školama i ravnateljima, od preuzimanja osnivačkih prava, Grad Vukovar ulaže veliki trud i značajna sredstva u svrhu podizanja pedagoškog standarda u svim osnovnim školama na području grada Vukovara, a kako bi najmlađi Vukovarci imali najbolje uvjete pohađanja nastave u školama.

Dimić se osvrnuo na Osnovnu školu Nikole Andrića, koja bi uskoro trebala otvoriti svoja vrata.

- Postupak obnove rekonstrukcije je završio. Sada smo u postupku opremanja u vrijednosti 4,5 milijuna kuna i prema riječima ravnateljice, postupak opremanja bi do kraja lipnja trebao biti gotov tako da se nadamo da bi učenici mogli 01. rujna krenuti u novu školu – rekao je Dimić.

Pročitano 335 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase