Raste broj upisane djece u vukovarske vrtiće

Gradonačelnik Ivan Penava u Dječjem vrtiću Vukovar I Gradonačelnik Ivan Penava u Dječjem vrtiću Vukovar I Foto: Sandra Grgić

Povodom početka nove pedagoške godine, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i suradnici obišli su centralni objekt Dječjeg vrtića Vukovar I te centralni objekt Dječjeg vrtića Vukovar II. 

Posjeta je započela u Dječjem vrtiću Vukovar I gdje je gradonačelnik istaknuo kako gradski vrtići bilježe kontinuirani porast upisane djece. Kako je rekao, u novu pedagošku godinu krenula su 842 djeteta što je usporedno s prošlom godinom 39 djece više. U Dječji vrtić Vukovar I i II upisano je ukupno 217 djece od čega 160 u Dječji vrtić Vukovar I, a u Dječji vrtić Vukovar II 57, što je u usporedbi s prošlom godinom 35 djece više.
- Dječji vrtić Vukovar I broji 30 odgojnih skupina te 638 djece, a Dječji vrtić Vukovar II 10 odgojnih skupina i 204 djece. Ponosni smo na porast broja upisane djece i otvaranje novih odgojnih skupina kako ove godine tako i prethodnih jer je riječ o našim najmlađim sugrađanima, mladima i mladim obiteljima - rekao je Penava te podsjetio kako je na centralnom objektu Dječjeg vrtića Vukovar I završena i energetska obnova na način da je vanjska drvena stolarija zamijenjena novom PVC/aluminijskom stolarijom. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 621.559,12 kuna, a projekt je sufinanciran uspješnom prijavom na program Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 300.000 kuna te u iznosu od 225.000 kuna putem programa koji provodi Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić pojasnila je kako ove godine bilježe nagli porast jasličkih skupina u vrtićima.

- Od ove pedagoške godine imamo 30 odgojnih skupina. Bilježimo nagli porast jasličkih skupina, imamo ih devet od kojih je čak četiri u područnom objektu Mitnica što do sada nije bio slučaj. U ovu smo pedagošku godinu upisali 160 djece, što je brojka s kojom smo zadovoljni i sretni – rekla je Kulić pojašnjavajući kako zahvaljujući dobroj suradnji s Gradom Vukovarom imaju 58 zaposlenih odgojitelja.
- Gradska uprava za nas ima razumijevanja pa smo dobili i odobrenje za zapošljavanje pet asistenata što nam zaista puno znači – naglasila je.

Dimić u Dječjem vrtiću Vukovar II Sandra Grgić 2022

Prilikom posjeta Dječjem vrtiću Vukovar II pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić pojasnio je kako je tijekom 2021. godine u rad dječjih vrtića uloženo oko 12,6 milijuna kuna, a ove se godine nastavilo tim tempom.
- U prvih šest mjeseci 2022. godine za rad vrtića potrošeno je gotovo 6,5 milijuna kuna s tendencijom povećanja jer cijene energenata su u vrtoglavom porastu. Grad Vukovar će zasigurno i dalje pomagati, kako osnovnoškolce tako i vrtićance, a u cilju da ova krizna vremena ne utiču na njihov standard života – pojasnio je Dimić dodajući kako je cijena vrtića u Gradu Vukovaru jedna od najpopularnijih u Hrvatskoj.

Marina Latinović ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar II pojasnila je kako vrtić djeluje na dvije lokacije te ima ukupno deset odgojnih grupa.
- Bilježimo blagi porast upisane djece, u ukupnom broju, a što se tiče novo upisane djece njih je 14 više u odnosu na prošlu godinu. Veselimo se novom početku, novoj djeci i roditeljima te se nadamo nastavku dobrih suradnji – naglasila je Latinović.

Pročitano 342 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase