NAJNOVIJE
DHMZ upalio meteoalarme za cijelu Hrvatsku
Državni hidrometeorolški zavod upalio je meteoalarme u cijeloj Hrvatskoj.
(Petak, 31 Svibanj 2024 11:31)
Ministarstvo biračima: Provjerite valjanost osobnih iskaznica

Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije pozvalo je birače koji namjeravaju glasovati na izborima za Europski parlament u nedjelju, 9. lipnja da na vrijeme provjere valjanost svojih osobnih iskaznica kako na izborni dan ne bi bilo nesporazuma.

(Petak, 31 Svibanj 2024 11:20)
U Sotinu izgrađen novi pristup obali Dunava

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obišao je s pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara Draženom Čuligom novi pristup obali Dunava u Sotinu.

(Petak, 31 Svibanj 2024 11:16)
U Ivankovu pao s visine od osam metara i zadobio teške tjelesne ozljede

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske priopćili su o padu s krova 57-godišnjaka koji se dogodio u srijedu 29.svibnja u Ivankovu. 

(Petak, 31 Svibanj 2024 10:52)
Večeras u Vukovaru predstavljanje knjige "Rosaria"

Knjiga Zbirka krunica „Rosaria” večeras će biti predstavljena u Pastoralnom centru sv.Bono. Donosi popis krunica koji se do sada nikada u povijesti nije našao na jednom mjestu, a uključuje i najpopularnije krunice poput Gospine krunice, Krunice Božjeg milosrđa i Krunice Sv. Josipa.

(Petak, 31 Svibanj 2024 09:38)
Izbor Miss naše županije za Miss Hrvatske održat će se 19. rujna u Vinkovcima

Nakon četiri godine pauze, Miss Vukovarsko-srijemske županije za Miss Hrvatske održat će se 19. rujna u Vinkovcima, istaknuto je na održanoj konferenciji za medije u Palači Srijem.

(Petak, 31 Svibanj 2024 08:05)
Penava: Gdje su danas Pupovac i Sdss?

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava prilikom odavanja počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima na Dan državnosti Republike Hrvatske komentirao je mogućnost da predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac postane i predsjednik saborskog odbora za ljudska prava i nacionalne manjine. Penava je tom prilikom rekao da ne vidi Pupovca danas na Memorijalnom groblju.

- Što se tiče gospodina Milorada Pupovca i SDSS-a, njega i članove SDSS-a danas ne vidim među nama. Netko tko pretendira biti predsjednik saborskog odbora za manjine i ljudska prava trebao bi biti prvi među nama na ovom mjestu. SDSS je imao vrlo neslavnu ulogu u trenucima začetka hrvatske države. Zbog toga je za očekivati da budu prvi na ovakvim mjestima kako bi nam pokazali da su pogriješili, da shvaćaju svoje greške i da su spremni s nama graditi hrvatsku državu sasvim suprotno pozicijama koje su imali 90-ih. Nažalost ne vidim danas pripadnike SDSS-a, niti člana Gradskog vijeća iz njihovih redova, ali niti Milorada Pupovca. Dok je njihov odnos takav jasno je da stav Domovinskog pokreta ima smisla i da bi u takvim okolnostima na takva rješenja bilo pogubno pristati, rekao je Penava.

(Četvrtak, 30 Svibanj 2024 10:34)

Ekonomska škola Vukovar čija je trenutna lokacija u Borovu naselju početkom 2024. seli na novu lokaciju.

Ekonomska škola Vukovar čija je trenutna lokacija u Borovu naselju početkom 2024. seli na novu lokaciju.

U razgovoru s ravnateljicom Ekonomske škole Vukovar Jelenom Vinaj, potvrđena je vijest kako škola s lokacije na kojoj je od 2005. godine u Borovu naselju, konačno početkom 2024. godine seli u svoju zgradu, a to je zgrada u kojoj je trenutno Veleučilište Lavoslava Ružičke na adresi Županijska ulica 50. Naime, Veleučilište prelazi u zgradu novoobnovljenog bivšeg Radničkog doma, stoga je ovo idealna prilika da se Ekonomska škola vrati, kako je dala naglasiti ravnateljica, svojoj kući.

- S radošću potvrđujem vijest kako se Ekonomska škola seli na adresu Županijska 50. Poznato je da je ova zgrada u kojoj smo sada smješteni zapravo osnovna škola i prostorno ne udovoljava našim uvjetima. Nemamo dovoljno prostora, radimo u dvije smjene, tako da svaku novu odluku pozdravljamo, a u ovom slučaju je to preseljenje u našu zgradu, koja je u našemu vlasništvu i koja prostorno zadovoljava. Veća je i bolja prometna povezanost za naše učenike, a osobito naše djelatnike i učenike. Veliki dio učenika će se vratiti u centar grada i samim time grad će dodatno oživjeti i bit će više mladih koji će svakodnevno gravitirati – naglasila je Vinaj.

Ova škola trenutno ima oko 70 zaposlenih i 250 učenika, a učenike obrazuju u tri smjera, komercijalist, ekonomist i upravni referent. Nastavu provode u dvije smjene, a preseljenjem će dobiti mogućnost za jednosmjenskim radom.
- Iz godine u godinu pokazujemo koliko nam je stalo do naših učenika. Razumijemo potrebe pa smo i ove kao i protekle dvije godine osigurali za sve naše buduće učenike besplatne udžbenike, bilježnice i pernice, tako da imaju kompletnu opremu za početak školske godine. Na taj način pomažemo roditeljima u ovoj teškoj situaciji kako ne bi morali izdvajati dodatna sredstva za kupnju istih. Zaista se veselim svakom novom učeniku i naglašavam da smo mi ovdje zbog naših učenika kako bi im pomogli u svim mogućim pogledima kako bi im srednjoškolsko obrazovanje proteklo u lijepoj atmosferi, da steknu nova znanja i vještine te pronađu sebe. A samim preseljenjem mislim da smo napravili uistinu veliku iskorak – naglasila je.

Podsjetimo i kako su u tijeku upisi u srednje škole, stoga je Vinaj uputila poziv učenicima.
- Prijave traju do 7. srpnja 2023. i pozivam sve učenike da odaberu našu školu i odluče postati ekonomist, komercijalist ili upravni referent. A na veliko iznenađenje za novu generaciju da će se školovati na novoj adresi - zaključila je ravnateljica.

Pročitano 403 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija