Grad Vukovar povećao iznose stipendija za učenike i studente

Grad Vukovar povećao iznose stipendija za učenike i studente Foto: Sandra Grgić

Uzimajući u obzir sve veće financijske potrebe obitelji učenika i studenta tijekom redovnog školovanja Grad Vukovar je donio odluku o povećanju iznosa stipendija za učenike i studente. 

Na temu znatnog povećanja iznosa stipendija u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara konferenciju za medije održali su gradonačelnik Ivan Penava i pročelnik Upravnog odjela ua obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

Gradonačelnik je na početku konferencije podsjetio kako je Grad Vukovar prije nekoliko dana obranio titulu i ponovno je proglašen najboljim velikim gradom u Hrvatskoj po pitanju mladih, obrazovanja, demografije i socijalnih politika.

- Na tragu toga, a uzimajući u obzir rekordnu inflaciju u Hrvatskoj koja je donijela velika poskupljenja i pad životnog standarda, donijeli smo odluku o povećanju iznosa stipendija. Odlukom je ukupni iznos sredstava povećan za 87.566,00 eura. To je na tragu onih naših promišljanja i poteza koje smo vukli i ranije. Natječaj za prijave za stipendiranje objavit ćemo u petak 13. listopada. Također, u petak ćemo objaviti i poziv za nagrađivanje izvrsnih studenata za koji smo prošle godine isto podigli iznos. Jednako tako, u planu imamo i novu mjeru poticanja nagrađivanja izvrsnosti, na način da ćemo od sljedeće godine početi nagrađivati učenike i mentore koji ostvare izvrsne rezultate na državnim natjecanjima – naglasio je gradonačelnik Ivan Penava.

S navedenim povećanjem, u proračunu Grada Vukovara, za stipendije u novoj školskoj/akademskoj godini, osigurano je ukupno 292.307,16 eura.

O iznosima povećanih stipendija na konferenciji je govorio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić.

- Prošle smo godine studente deficitarnog zvanja stipendirali sa 132,72 eura, a prema novoj odluci to će stipendiranje iznositi 160,00 eura. Studenti ostalih zvanja dobivali su prošle godine 66,36 eura, a ove godine ih dijelimo u dvije kategorije i to na studente koji studiraju izvan područja grada Vukovara i one koji studiraju na području grada Vukovara. Procijenili smo da studenti koji studiraju izvan grada Vukovara imaju nešto veće troškove, stoga će se stipendiranje takvih studenata biti sa 130,00 eura, a onih koji studiraju na području grada Vukovara sa 100,00 eura. Kada je riječ o učenicima deficitarnih zanimanja stipendiranje povećavamo sa 53,09 eura na 60,00 eura - naglasio je pročelnik Dimić. 

Pročitano 390 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase