Obilježen Međunarodni dan Dunava

Smotra folklora Smotra folklora Foto: Grad Vukovar

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana Dunava protekle je subote na glavnom gradskom trgu te na šetnici uz Dunav u Vukovaru organiziran bogat program događanja. U organizaciji Hrvatskog kulturno-glazbenog društva ''Dunav'' Vukovar održana je manifestacija "Dunav svome gradu", odnosno 7. susret folklornih društava.

Više od 250 sudionika u povorci je prošlo od Hrvatskog doma do Trga Republike Hrvatske gdje su se vukovarskoj publici predstavili tradicijskim plesovima i pjesmama.

 

Osim HKGD Dunav Vukovar na smotri su sudjelovali i KUD-ovi iz grada Zagreba, Varaždinske, Osječko-baranjske te Bjelovarsko-bilogorske županije. Na šetnici uz Dunav Turistička zajednica grada Vukovara u suradnji s Gradom te Športsko- ribolovnim udrugama Dea sport, Štuka Sotin i Borovo naselje '91, Udrugom splavara i prijatelja Dunava Vučedolski Dunavac i Moto-nautičkim klubom sv. Bono, organizirala je manifestaciju pod nazivom Živjeti s Dunavom u okviru koje su sve posjetitelje počastili tradicionalnim ribljim specijalitetima kao što su fiš paprikaš, pečeni šaran i šaran na rašljama besplatnim pićem i tamburaškom glazbom.Članice Društva Hrvatska žena Vukovar za sudionike i goste pripremile su študle. Pod nazivom Čekam te na vukovarskom korzu oživljen je i legendarni vukovarski korzo u okviru kojega su lokalni proizvođači autohtonih proizvoda izlagali svoje proizvode.

-Iznimno smo zadovoljni odazivom građana, ali moramo pohvaliti i doprinos svih športsko-ribolovnih udruga koje su sudjelovale u organizaciji Dana Dunava.  Potrudit ćemo se da se ovakva tradicija u našem gradu održi i zaživi u punom sjaju, rekla je Marina Sekulić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam.

Pročitano 1398 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase