Zimska služba spremna za rad

Jedini limitirajući faktor su vozila Jedini limitirajući faktor su vozila Foto: Valerija Lozančić

Tvrtka Komunalac održala je na parkiralištu kod hotela Dunav Smotru zimske službe za sezonu 2015/2016.

Od 15. studenoga do 15. ožujka, za vrijeme trajanja zimske službe, uvodi se 24 satno dežurstvo te su svi strojevi i vozila u stalnoj pripravnosti. Tvrtka Komunalac s 9 vozila ukupno održava 190 km cesta na području Vukovara, Sotina i Lipovače, a trenutno na zalihama imaju 40 tona soli pa je sve spremno za zimske uvjete na cestama.

Prema riječima direktora tvrtke Komunalac Igora Štrangarevića dotrajala vozila jedini su limitirajući faktor u kvaliteti provođenja zimske službe, ali u planu je modernizacija i strojnog i voznog parka, a već u prosincu stiže novi silosni posipač soli. Dodao je kako su i građani i oni zadovoljni radom Zimske službe u protekloj godini, ali da će ove godine biti još bolji. Pozvao je građane na suradnju te ih zamolio da za vrijeme padanja snijega ne parkiraju na cestama jer time onemogućuju njihovo čišćenje.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček rekao je kako Grad za rad Zimske službe godišnje izdvaja 500.000 do 700.000 kuna te se nada da ni ove godine neće biti problema pri održavanju prometnica. Pozvao je sve građane da čiste nogostupe ispred svojih kuća. Dodao je kako su nabavljena tri nova kamiona za odvoz smeća, a kreće se i s obnovom te modernizacijom voznog parka za Zimsku službu.  -Vozni park tvrtke Komunalac je izuzetno star, proteklih se desetak godina u njega nije gotovo ništa ulagalo pa iako su to velike investicije, cijena jednog kamiona je oko 2 milijuna kuna, i vozni se park ne može preko noći obnoviti, definitivno idemo u modernizaciju, naglasio je Pavliček.

Pročitano 1765 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase