Održana Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika VSŽ

Sudionici 20. Koordinacije Sudionici 20. Koordinacije Foto: Valerija Lozančić

Prvo točka dnevnoga reda na 20. Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije bila je Program ruralnog razvoja RH 2014-2020, Mjera 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, a odnosi se na ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

- Maksimalan iznos sredstava je milijun eura po projektu, a najčešće se uređuju groblja, staze, kulturni domovi, igrališta, odnosno sve što ruralni prostor čini boljim i privlačnijim za život, rekao je Mario Bušić iz Agencije za razvoj VSŽ Hrast.

Direktor podružnice HBOR-a Osijek Boris Čagalj upoznao je nazočne na Koordinaciji s financijskim programima HBOR-a za jedinice lokalne samouprave koje grade infrastrukturu temeljem Programa ruralnog razvoja RH.

Održana koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika VSŽNa koordinaciji je bilo riječi o i razvoju širokopojasnog interneta na području županije, medijskoj kampanji borbe protiv ovisnosti o duhanskim proizvodima, alkoholu i drogama na području Vukovarsko-srijemske županije te sufinanciranju prijevoza umirovljenika u toplice.

Pročitano 1169 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase