Održana tradicionalna Zmajada

Zmajeve povlačilo 150 učenika osnovnih škola Zmajeve povlačilo 150 učenika osnovnih škola Foto: Valerija Lozančić

Aeroklub Borovo iz Vukovara po šesnaesti je put povodom Dana državnosti organizirao tradicionalnu manifestaciju Dječja zmajada "Vukovar 2016."

Na aerodromu u Borovu naeslju okupilo se oko 150 djece iz svih vukovarskih osnovnih škola te osnovne škole iz Borova koji su se natjecali u potezanju dječjih zmajeva. Prema riječima instruktora letenja i dopredsjednika Aerokluba Borovo Velimira Molnara cilj zmajade je, pored natjecanja i druženja, upoznati djecu s radom Aerokluba i animirati ih za sportsko zrakoplovstvo.

Najboljim natjecateljima i školama dodijeljeni su pehari. Pojedinačno je 3. mjesto osvojio Dorijan Lazić iz OŠ Dragutina Tadijanovića, 2. mjesto pripalo je Manueli Mijok iz OŠ Nikole Andrića, a prvo mjesto osvojila je Ana Kujundžić iz OŠ Siniše Glavaševića. Treće mjesto ekipno pripalo je OŠ Mitnica, drugo OŠ Nikole Andrića 1, a prvo OŠ Siniše Glavaševića 1. Prijelazni pehar također je osvojila OŠ Siniše Glavaševića 1.

Zmajadu je otvorila pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić, a u zabavnom dijelu programa organiziran je skok padobranca te ples Plesne skupina Venere.   

Pročitano 1159 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase