Akcija „S gradom Vukovarom ljeto u Bizovačkim toplicama“

Grad osigurao 400.000 kuna za umirovljenike Grad osigurao 400.000 kuna za umirovljenike Foto: Valerija Lozančić

Grad Vukovar osigurao je besplatan jednodnevni izlet umirovljenicima s područja grada u Bizovačke toplice.

Umirovljenici sa 60 i više godina moći će tijekom ljetnih mjeseci dva puta tjedno, odnosno svakoga utorka i četvrtka besplatno odlaziti na kupanje jer im Grad plaća troškove prijevoza i ulaznice za što je osigurano 400.000 kuna. Polazak s autobusnog kolodvora u Vukovarau predviđen je u 9 sati, a s autobusnog kolodvora u Borovu naselju u 9.15. Povratak je u 18 sati.

- Ovo je jedan poklon, znak pažnje Grada Vukovara prema umirovljenicima, stanovnicima trećeživotne dobi. Izdvajanjem sredstava iz proračuna Grada Vukovara za navedeni izlet želimo naglasit i da pridajemo posebnu važnost umirovljenicima i poboljšanju kvalitete njihova života, a ujedno sprječavamo socijalnu isključenost te doprinosimo njihovom pozitivnijem i aktivnijem stavu prema životu, rekao je gradonačelnik Penava te naglasio kako očekuju da će tjedno oko 200 umirovljenika koristiti ovu mogućnost, a prvi odlazak u Bizovačke toplice bit će u utorak, 12. srpnja.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović dodala je kakoće umirovljenici u Bizovačkim toplicama imati i dodatne pogodnosti poput jeftinijeg ručka te korištenje bazena u ljekovite i zdravstvene svrhe.

Upisi počinju sutra, a svi zainteresirani umirovljenici trebaju podnijeti zahtje vu Gradskoj upravi Grada Vukovara uz dokaz o prebivalištu ( preslika osobne iskaznice) i dokaz o mirovini ( potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, područna služba Vukovar i/ili poslovne banke u kojoj primaju mirovinu i/ili presliku rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora).

Pročitano 2032 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase