NAJNOVIJE
Općina Bogdanovci nagrađuje odlične učenike

Općina Bogdanovci objavila je Javni poziv za srednjoškolce i osnovnoškolce koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh s prosjekom ocjena 5,0.

Pravo sudjelovanja imaju svi srednjoškolci i osnovnoškolci s prebivalištem na području Općine Bogdanovci, a za kandidaturu moraju dostaviti popunjenu prijavnicu, koja se nalazi na službenoj stranici općine, Općini Bogdanovci.

Prema riječima načelnika općine Marka Baruna ova se mjera u općini provodi drugu godinu za redom, a za cilj ima nagraditi one učenike koji su uložili iznimno veliki trud u učenje.

- Uz samu prijavnicu potrebno je priložiti dokaz da je učenik stanovnik Općine Bogdanovci i dokaz da je u akademskoj 2021./2022. godini ostvario odličan rezultat odnosno s prosjekom 5,0. Poziv vrijedi do 14. srpnja s time da će se 15. srpnja objaviti popis nagrađenih učenika. Ovo je druga godina za redom kako Općina provodi ovu mjeru i prema onome što trenutno vidimo naši učenici su učenici sa sve boljim ocjenama. Prigodna novčana naknada za srednjoškolce iznosi 500 kuna dok za osnovnoškolce 300 kuna - pojasnio je Barun. 

Sve dodatne informacije o provedbi javnoga poziva mogu se dobiti pozivom na broj 032/576-903 ili osobnim dolaskom u zgradu općinske uprave.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:39)
HALMED: U dva slučaja povezanost cjepiva i smrti

Agencija za lijekove i medicinske proizvode objavila je izvješće o prijavama sumnji na nuspojave lijekova u 2021. godini u kojem ističe da većina prijavljenih nuspojava nisu bile ozbiljne, dok je u dva slučaja utvrđena povezanost cjepiva protiv covida i smrti.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:30)
Od subote, 2. srpnja prijevoz na vukovarsku Malu adu

Obavještavaju se građani i svi izletnici, ljubitelji vukovarske Male ade, da počevši od subote 2. srpnja 2022. godine kreće prijevoz na vukovarsku Malu adu – izvijestili su iz Grada Vukovara.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:49)
Održana 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održana je 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:36)
Od 1. srpnja u Vukovaru jeftinija autobusna karta

Iz Gradske uprave Grada Vukovara izvijestili su građane, korisnike javnog gradskog prijevoza, kako od 01. srpnja 2022. godine komunalni linijski prijevoz putnika na području grada Vukovara, na temelju Ugovora o koncesiji, obavlja Čazmatrans Vukovar d.o.o. po cijeni karte u jednom smjeru od 5,00 kuna.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:27)
Završena obnova sopotskih kućica

Nakon nešto više od godinu dana radova, u Arheološkom parku Sopot završena je obnova sopotskih kućica. Iz Gradskog muzeja Vinkovci najavljuju kako je to prvi veliki i važan korak ka razvoju ovog lokaliteta koji će biti prava kulturno-arheološka i turistička atrakcija najstarijeg europskog grada.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:03)
Modna revija "Vinkovci fashion night" u Vinkovcima

Udruženje manekena „Loreena” Vinkovci organizira modnu reviju koju će održati u srijedu u 21 sati u Vinkovcima u pješačkoj zoni.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 13:45)

Mozaik 8, ponedjeljak, 7. 3. 2022.

Mozaik 8, ponedjeljak, 7. 3. 2022. HRV

Ovotjednu emisiju posvetili smo ukrajinskoj nacionalnoj manjini i ukrajinskom narodu koji je posljednjih 12 dana pod ruskom agresijom. Od početka rata svoju matičnu zemlju napustilo je više od milijun i pol Ukrajinaca koji su utočišta pronašli diljem Europe.

Razgovarali smo s prvim izbjeglicama koje su prošloga tjedna pristigle u Vukovar iz ukrajinske regije Lugansk, a riječ je o tri žene i sedmero djece čiji muževi rade u našem gradu.

Doznali smo kako se ukrajinska zajednica u Hrvatskoj i Vukovaru organizirala vezano uz pružanje pomoći i razmjenu informacija sa svojim sunarodnjacima u ratom zahvaćenoj Ukrajini.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava održao je sastanak s predstavnicom ukrajinske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije Tetyanom Kochnyevom na kojemu se detaljno razgovaralo o pripremama za zbrinjavanje ratnih izbjeglica iz Ukrajine na području Vukovara.

Od naših sugrađana saznali smo kakvo oni mišljenje imaju o ratnim razaranjima u Ukrajini.

U susjednom nam Osijeku u sportskoj dvorani Jug II smješten je glavni prihvatni centar za izbjeglice iz Ukrajine na područje pet slavonskih županija. Grad Osijek, osječke gradske tvrtke, hotelijeri ali i građani grada na Dravi velikodušno nude pomoć i suosjećaju s narodom Ukrajine  jer sličnu su tragediju i sami proživjeli 1991. godine kada je Hrvatskom bjesnio Domovinski rat.

Također, u ovotjednoj emisiji emitiramo ukrajinsku glazbu. 

Mozaik 8 Hrvatskog radija Vukovar uredila i vodila Žana Kunji.

Pročitano 107 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Medij

Mozaik 8, ponedjeljak, 7. 3. 2022.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija