Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Nikolina Budimir, Živi Zid: Mladi su politička snaga koja može provesti reforme

Nikolina Budimir iz Živoga zida prvostupnik je javne uprave i šesta je na listi kandidata ove stranke za Europski parlament.

Ona ima dosta zamjerki na rad aktualne državne vlasti, a isto tako drži kako ni prijašnje političke opcije nisu uspjele donijeti značajnije pomake. Smatra kako mladima treba dati šansu jer su mladi ona snaga koja može donijeti pozitivne promjene u Hrvatskoj.

-Mi mladi smo politička volja i snaga u ovoj državi kako bi se provele reforme. Pravosuđe je postalo marioneta vladajućih, a vladavina prava i sigurnost ne postoje jer se zakoni kroje prema političkim potrebama  pojedinaca.-  ustvrdila je Budimir.

Budimir je dodala kako, među ostalim, ukoliko uđu u EU parlament zalagat će se za  zabranu GMO proizvodnje u Hrvatskoj kao i za zaštitu domaćih proizvoda i razvoj lokalne poljoprivrede.

-Stavit ćemo fokus da Europa bude pristupačna građanima, a to se odnosi na izravnu demokraciju i borit ćemo se protiv korupcije i organiziranoga kriminala- dodala je Budimir.

Naglasila je kao će se, ukoliko dobiju povjerenje građana i uđu u EU Parlament,  truditi napraviti korjenite promjene europskih institucija odnosno proces donošenja odluka prema potrebama građana.

- Želimo unaprijediti kvalitetu života građana, a što se prvenstveno odnosi na javno zdravstvo i zaštitu okoliša. Potražit ćemo neki novi model  rješenja migracijskih kriza jer je to po nama problem na koji bi posebno trebalo obratiti pozornost, osobito u našoj zemlji. Također želimo da Europa bude pravedna, pri čemu mislimo na zaštitu realne ekonomije i ograničenje utjecaja financijskoga sektora.- zaključila je Budimir.

Pročitano 1915 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI