Ispiši ovu stranicu

HKGD "Dunav" drugu godinu za redom dobitnik Zlatne plakete

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, 14. i 15. studenog 2020. održan je 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. Natjecanje je trebalo biti održano u Dugom Selu, ali je zbog pandemije uzrokovane korona virusom održano on-line. I ove se godine prijavio velik broj izvođača te je u selekciji sudjelovao 30-tak tamburaških orkestara i sastava iz deset hrvatskih županija s oko 600 izvođača.

Za on-line natjecanje je odabrano 18 tamburaških orkestra i sastava s preko 300 tamburaša, a Vukovarsko-srijemsku županiju i grad Vukovar u kategoriji folklornih orkestara predstavljao je i ove godine Tamburaški orkestar HKGD “DUNAV“ Vukovar.

„Dunavaši“ su se predstavili s dvije skladbe: „Bizovačka nadigravanja“ i  „Moja diridika“, kojima su prikazali sve vještine sviranja na tamburaškim instrumentima, ali i izvrsnog pjevanja uz sviranje.

Prema odluci stručnog povjerenstva u sastavu: Ivan Potočnik, Veljko Valentin Škorvaga i Damir Butković, u kategoriji folklornih orkestara, tamburaškom orkestru HKGD “DUNAV“ Vukovar je dodijeljena ZLATNA PLAKETA , drugu godinu za redom. Za jednog od najmlađih tamburaških orkestara u RH, koji je počeo sa radom 2015.god. ovo je još jedno veliko priznanje od vrsnih tamburaških stručnjaka.

Za Tamburaški orkestar HKGD “Dunav“ Vukovar, kojeg čini 18 članova društva “Dunav“, i koji radi u kontinuitetu već pet godina za redom u Hrvatskom domu Vukovar, pod vodstvom Darija Hegeduša, dugogodišnjeg člana društva, ova je nagrada velika potvrda za dosadašnji uspješan i kvalitetan rad. 

Vukovar je nekad kroz povijest bio prepoznatljiv po kvalitetnom Tamburaškom orkestru, a ova mlada generacija tamburaša ponovo vraća taj ugled gradu na Dunavu.

Uspjeh Tamburaškog orkestra ostvaren je podrškom i potporom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, a pokroviteljstvo cjelokupnog natjecanja, 27. Susreta tamburaških orkestara i sastava osigurali su Zagrebačka županija, Grad Dugo Selo, te Ministarstvo kulture RH.

Pročitano 1568 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI