NAJNOVIJE
Četvorica osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijesitli su kako je oko 21,40 sati  11. svibnja, prilikom kontrole prometa kod naselja Opatovac, nakon što su policijski službenici pregledom vozila zagrebačkih registracijskih oznaka uočili da prevozi kutije lijekova, 28-godišnji vozač se automobilom dao u bijeg u smjeru Tovarnika, dok je 24-godišnji suvozač ostao pod nadzorom policije.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 14:12)
Izaslanstvo HDZ-a Grada Vukovara obilježilo rođenje dr. Franje Tuđmana

U povodu obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana, i izaslanstvo HDZ-a Grada Vukovara predvođeno predsjednikom i saborskim zastupnikom Nikolom Mažarom, upalilo je svijeću u spomen njegove uloge u stvaranju hrvatske povijesti.
- Vukovar ima neraskidivu vezu s prvim hrvatskim predsjednikom koji je mudrom i državničkom politikom postupkom mirne reintegracije vratio Vukovar i Istočnu Slavoniju u ustavno pravne okvire slobodne i samostalne Republike Hrvatske.

Jedinstveno i nepokolebljivo, HDZ Grada Vukovara uvijek će ostati ustrajan na uvjerenjima i načelima za koja se zalagao dr. Franjo Tuđman uz iskazivanje zahvalnosti njegovoj borbi za slobodu hrvatskoga naroda i čuvanje domoljublja koje nam je ostavio u nasljeđe – rekao je Mažar.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 12:16)
Obilježena 102. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana

Povodom 102. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana izaslanstvo Grada Vukovara upalilo je svijeću podno njegove spomen biste na Trgu Republike Hrvatske.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 12:13)
Potpisani ugovori o dodjeli sredstava udrugama koje promiču poljoprivredu i ruralni razvoj

U okviru Javnog poziva za (su)financiranje programa i projekata udruga koje promiču poljoprivredu i ruralni prostor Vukovarsko-srijemske županije za 2024. godinu, danas su u palači Srijem u Vukovaru potpisani i dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti gotovo 16 tisuća eura. S obzirom da je za ovaj poziv osigurano 25 tisuća eura, ostatak sredstava bi će utrošen kroz novi javni poziv do kraja ove godine.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 11:47)
Predstavljen roman "Zadnja stanica Vinkovci" novinara Željka Draženovića

U okviru 31. Festivala glumca, koji se održava u Vukovarsko–srijemskoj županiji, u Otoku je predstavljen roman „Zadnja stanica Vinkovci“ vinkovačkog novinara Željka Draženovića.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 11:03)
Plenković: Manjine će imati potpredsjednika Hrvatskog sabora

Mandatar i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izrazio je u ponedjeljak uvjerenje da će idućih dana dogovoriti programska načela Vlade te njezin sastav, poručivši kako će manjine imati potpredsjednika Hrvatskog sabora - prenosi HINA. 

- Razgovori oko formiranja Vlade su u tijeku, razgovaramo s partnerima i vjerujemo da ćemo slijedećih dana ne samo biti potpuno spremni za konstituiranje Sabora nego da ćemo dogovoriti i programska načela Vlade i sam sastav Vlade - rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Smatra da za te razgovore trebaju još koji dan ocijenivši kako je atmosfera dobra te idu prema rješenju. Poručio je i kako točno ne može reći kada će biti izglasana nova Vlada jer, pojasnio je, prije toga je potrebno usvojiti Zakon o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava te kada on stupi na snagu onda se može predstaviti Vlada.

Budući ta procedura ne zahtjeva samo političku volju Hrvatskog sabora nego se i očekuje i potpis predsjednika Republike Zorana Milanovića te ukoliko on to napravi odmah onda se može i predstaviti Vlada.

- Zadnji puta je konstituiranje Sabora bilo 22. srpnja, a 23. srpnja povjerenje Vladi. Ako i sada bude takva repeticija to je teoretski moguće u petak. Ako ne bude, bit će onda kada zakon stupi na snagu. Mi ćemo biti spremni za sve scenarije - rekao je Plenković. 

Nije želio konkretno govoriti o imenima budućih članova Vlade kazavši da će javnosti predstaviti Vladu kada bude sve kompletirano. 

Istaknuo je kako još nisu razgovarali o tome hoće li manjine imati potpredsjednika Vlade poručivši kako će sigurno imati potpredsjednika Hrvatskog sabora.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 10:58)
"Kako da učenje postane igra" - NTC seminari dr. Ranka Rajovića

Svjetski priznati stručnjak, dr. Ranko Rajović održao je proteklog vikenda u Vukovaru seminar pod nazivom "Kako da učenje postane igra". Sudionici su tijekom seminara dobili uvid u aspekte dječjeg razvoja, odnosno razumijevanje kako se razvijaju njihove vještine, kognitivni napredak te koncentracija.

(Utorak, 14 Svibanj 2024 10:23)

Četvrti susret partnera u projektu Gymnastics for youth – GYM4U

Gimnastika za mlade Gimnastika za mlade Foto: GK Vukovar

Četvrti susret partnera na projektu Gimnastika za mlade – GYM4U financiranom iz programa Erasmus + Europske unije, kojemu je nositelj i koordinator Gimnastički klub Vukovar uz partnere u provedbi Sokolsko društvo Vojvodina iz Novog Sada, Klub gimnastičkih sportova Partizan Orce Nikolov iz Skopja, Powerlifting klub Adamas i Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara "Sportski objekti Vukovar" iz Vukovara se održao u Ohridu, Makedonija od 23. do 27. kolovoza 2022. godine. Smjernice EU-a za tjelesnu aktivnost preporučuju da se razvoj motoričkih vještina treba naglasiti u ranoj dobi. Mladi sportaši imaju posebne potrebe u sportu, a kako rastu i razvijaju se, moraju izvoditi vježbe i elemente na siguran način stoga je opći cilj GYM4U projekta zaštititi mlade sportaše u dobi od 7 do 14 godina od opasnosti po zdravlje i povećati njihovu sigurnost poboljšanjem uvjeta za trening i natjecanje.

Projekt se provodi u dvogodišnjem razdoblju od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine, i svaki susret se organizira u jednoj partnerskoj zemlji. Tijekom ovog susreta organizirani su sastanak Projektnog tima i sastanak Upravnog odbora projekta, radionica „Način poboljšanja uvjeta treninga i natjecanja PGW modelom treninga“, te posjet Nacionalnom gimnastičkom kampu.

Sastanak Projektnog tima i Upravnog odbora je bila prilika za razmjenu iskustava u provedbi programa projekta, i prezentaciji aktivnosti koje su projektni partneri provodili u proteklom razdoblju. Svaki projektni partner je prezentirao aktivnosti koje je provodio u radu s djecom od 7 do 14 godina koristeći elemente powerliftinga, aqua-aerobika i plivanja za razvoj motorike i stabilnosti djece. Nadalje, razgovaralo se o utjecaju modela PGW na zaštitu gimnastičara od opasnosti i sigurnost tijekom treninga i takmičenja, koji uključuje određene elemente powerliftinga, aqua-aerobika i plivanja kojima se osnažuju djeca, te o prehrani sportaša odnosno djece. Tijekom sastanaka dogovorene su i buduće aktivnosti u projektu.

Održana je radionica „Način poboljšanja uvjeta treninga i natjecanja PGW modelom treninga“ u kojoj su sudionici prezentirali teme vezane uz metodiku treninga PGW modela i komplementarnost tri odabrana sporta s gimnastikom, prehrane mladih sportaša, prevenciji ozljeda, nastanku i sanaciji ozljeda, kako fizičkih tako i psihičkih, stresu i ulozi stručnih osoba za pomoć i u psihičkom razvoju.Gimnastika

Predstavnik SOV Vukovar, Ivan Szabo prezentirao je metodiku plivanja te utjecaj i prednosti plivanja kao i komplementarne vježbe sa gimnastikom, dok je Snežana Bijelić predstavila metodiku aqua aqeobika i korelaciju sa gimnastikom. Predstavnik PLK Adamas Željko Đitko prezentirao je osnove pravilne prehrane u svrhu poboljšanaj performansi sportaša, dok je Snežana Bijelić prezentirala temu vezanu uz nutrijente - hranjive materije potrebne u prehrani sportaša. Zajedno su održali praktičnu radionicu vezanu uz dizajn jelovnika sportaša. Predstavnica GK Vukovar Martina Stojšić prezentirala je temu vezanu uz prehranu djece sportaša dobi 7 do 14 godina. Također je prezentirala temu vezanu uz prevenciju ozljeda kroz mobilnost zglobova u gimnastici. Predstavnica GK Vukovar Rebecca Nikolina Vignjević prezentirala je temu vezanu uz prevenciju ozljeda koja se u GK Vukovar provodila sa djecom sportašima i njihovim roditeljima: Misli i emocije u službi prevencije ozljeda kao i praktičnu radonicu. Predstavnica GK Vukovar Dragana Bijelić predstavila je temu vezanu uz sanaciju ozljeda sa naglaskom na urgentni tretman akutnih ozljeda ekstremiteta i tehnikama imobilizacija istih uz praktičnu vježbu imobilizacije akutnih ozljeda. Predstavnik KGS Partizan Orce Nikolov Petar Stojanovski prezentirao je temu vezanu uz sportsku gimnastiku i strah, razloge njegove pojave i savladavanje straha. Predstavnik Sokolskog društva Vojvodina Miroslav Kovačev predstavio je temu vezanu uz mjesto i ulogu psihologa u trenažnom procesu i pripremi za takmičenje.

Zadnji dan IV. Susreta sudionici su posjetili Nacionalni Gimnastički kamp u kojem su održane radionice sa pokaznim vježbama powerliftinga, gimnastike, aqua-aerobika i plivanja sa djecom koja su pohađala kamp. Dio djece sudionika kampa su bila djeca iz KGS Partizan Orce Nikolov Skopje koji su ujedno i sudionici GYM4U projekta, a dio djece gimnastičarki i gimnastičara su bili članovi KGS Partizan Bitola koji su se pridružili svojim kolegicama u ovim treninzima.

Pročitano 399 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija