NAJNOVIJE
Proslavljen 200. rođendan skladatelja hrvatske himne

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima održana je svečana akademija kojom je proslavljen 200. rođendan znamenitoga časnika i skladatelja Josipa Runjanina koji je rođen u Vinkovcima 8. prosinca 1921. godine.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:56)
Predstavljen prvi prijevod s latinskoga jezika Petrarcinih pisama

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljen je prijevod knjige pisama glasovitoga talijanskoga renesansnoga književnika Francesca Petrarce.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:01)
Kanadski veleposlanik u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Župan Vukovarsko–srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Njegovu Ekselenciju Alana Bowmana.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 18:29)
Valpovo 8.prosinca slavi Dan grada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Valpovo je proslavilo Dan grada, a hrvatski predsjednik Zoran Milanović je poručio kako svaka jedinica lokalne samouprave mora imati cilj da izvorni proračun još barem nekoliko puta premaši novcem iz EU projekata, prenosi HINA.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:18)
Milanović u Belišću i Baranjskom Petrovom Selu

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Inkluzivnu kuću Zvono u Belišću i Rehabilitacijski i radno-okupacijski kamp Citadela u Baranjskom Petrovom Selu.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:09)
Potvrđena prva smrt povezana s cijepljenjem

Hrvatska agencija za lijekove potvrdila je prvi smrtni slučaj povezan s cijepljenjem protiv korovairusa, a riječ je o 33-godišnjaku koji je umro nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:04)
Novoizabrani čelnici na edukaciji o Civilnoj zaštiti

Čelnici lokalnih vlasti s područja triju županija u Osijeku se osposobljavaju za poslove Civilne zaštite, a ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut rekao je da je osposobljavanje iznimno važno radi kvalitetnog upravljanja u slučaju izvanrednih događaja.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 16:56)

Položen vijenac povodom obljetnice mirne reintegracije

Nakon polaganja vijenaca župan je u palači Srijem pripremio prijem za uzvanike Nakon polaganja vijenaca župan je u palači Srijem pripremio prijem za uzvanike Milan Paun

U povodu 21. obljetnice dovršetka mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja i 27. obljetnice međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru položen je vijenac i upaljena svijeća za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile koji su svoje živote položili za obranu i stvaranje hrvatske države.

Vijenac je položio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa svojim zamjenicima, članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Vukovarsko-srijemske županije te načelnici više općina.

Galić je rekao da je mirna reintegracija bila mudra odluka prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana kojom je hrvatsko Podunavlje vraćeno u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, a pri tome je izbjegnut rat i sačuvani su ljudski životi.

Dodao je da proces mirne reintegracije ni danas nije u cijelosti dovršen te da ima još posla na tom polju.  

Molitvu je predvodio župnik župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan Franjevačkoga samostana u Vukovaru fra Ivica Jagodić.

Pročitano 714 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija