NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Predstavljena Udruga VVIT za promicanje i razvoj ICT sektora u našoj županiji

Saša Salamon, Vice Božić i Mario Levanić iz udruge VVIT Saša Salamon, Vice Božić i Mario Levanić iz udruge VVIT Foto: Marija Molnar

U Vukovaru je predstavljena VVIT – Udruga za promicanje i razvoj ICT sektora Vukovarsko-srijemke županije, osnovana prije nekoliko mjeseci, sa sjedištem u Vinkovcima. Inicijativni odbor čini nekoliko tvrtki informatičkoga sektora s našega područja uz podršku i inicijativu Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.

-Odlučili smo napraviti ovo neformalno okupljanje IT stručnjaka s našega područja, trenutnih i budućih članova kako bismo prezentirali što smo do sada napravili. Cilj nam je promocija i razvoj ICT sektora u našoj županiji. Primjetili smo naime, kako u našoj županiji radi dosta IT tvrtki, koje su međutim tihe u promociji, a kvalitetno i vrhunski rade za cijeli svijet. Kroz ovu se udrugu želimo povezati kako bismo bolje radili, a podršku ključnih dionika u društvu imamo – istaknuo je Vice Božić, predsjednik udruge. 

Kako je rečeno na prezentaciji, udruga planira različite aktivnosti.

- Želimo kroz udrugu pomoći umrežavanju, razmjeni znanja i iskustava između ICT tvrtki s našega područja, stvaranju preduvjeta za zapošljavanje i ostanak ICT stručnjaka na ovom prostoru, oblikovanju i provedbi ICT edukacijskih programa itd – istaknuo je dopredsjednik udruge Saša Salamon.

Okupljenima su prezentirani ciljevi i planovi udruge VVIT te održano predavanje s tri lokalne priče o uspjehu.  

 

 

Pročitano 757 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija