NAJNOVIJE
COVID-19 potvrđen i u Vukovaru

Prema dostupnim podacima Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, potvrđena je još 1 oboljela osoba, i to muškarac s područja Vukovara, koji je prije tjedan dana doputovao iz inozemstva.

(Nedjelja, 29 Ožujak 2020 19:38)
U 20 sati izađite na svoje balkone ili prozore i zapjevajmo svi "Moja domovina"

Večeras u 20 sati iziđite na svoje balkone ili prozore i zapjevajte, pjesmu "Moja domovina". Cijela Hrvatska će tako dati potporu zdravstvenim radnicima, policiji, vojsci i svima koji žrtvuju svoje zdravlje za nas.

(Nedjelja, 29 Ožujak 2020 19:33)
Još jedan oboljeli u Nuštru

U Vukovarsko-srijemskoj županija još je jedna osoba zaražena Covidom-19 pa ih je sada ukupno osam, izvijestilo je županijski stožera Civilne zaštite.

(Nedjelja, 29 Ožujak 2020 14:33)
Broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj je 713

U Hrvatskoj je od subote do nedjelje potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminula je i šesta žrtva u KBC Dubrava u Zagrebu, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

(Nedjelja, 29 Ožujak 2020 13:57)
Dva nova bolesnika u Osijeku, jedan u Našicama

Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije objavio je da su u posljednja 24 sata zabilježene tri novooboljele osobe, jedna na području Osijeka i dvije s našičkog područja pa je ukupan broj do sada oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji 44.

(Nedjelja, 29 Ožujak 2020 13:55)
Služba za korisnike usluga Komunalca d.o.o. i blagajna od sada u Borovu naselju
U cilju osiguranja što veće razine sigurnosti i zaštite građana te prevencije širenja koronavirusa, a uzevši u obzir potrebe nastavka obavljanja poslova i ostvarivanja usluga iz nadležnosti poduzeća Komunalac d.o.o., korisnicima će biti na raspolaganju Služba za korisnike i blagajna u Borovu naselju na adresi Ulica Domovinskog rata 1.
Služba za korisnike i blagajna će raditi od ponedjeljka do petka od 8:00 - 13:00 sati.
 


(Nedjelja, 29 Ožujak 2020 11:09)
Raspisan natječaj za nagradu Julija Benešića

Slavonsko-baranjsko-srijemski ogranak Društvo hrvatskih književnika i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu raspisali su natječaj za Nagradu Julija Benešića i Povelju uspješnosti Julija Benešića, priopćilo je društvo.

(Nedjelja, 29 Ožujak 2020 10:10)

Edukacije u okviru projekta „We can do it“

  • Petak, Stu 22 2019
  • Piše: 

Lokalna akcijska grupa „Šumanovci“ organizira edukacije o ekološkom uzgoju povrća u plastenicima, ekološkom uzgoju začinskog i ljekovitog bilja u plastenicima te uzgoju cvijeća u plastenicima, koje će se održavati u okviru projekta „We can do it“.

- Edukacije su namjenjene ženama, dugotrajno nezaposlenim osobama te mladima od 15 do 29 godina s područja Vukovarsko-srijemske županije. Nije obavezno da su pripadnici prijavljeni u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dovoljna je izjava o nezaposlenosti te da aktivno traže posao. Svi zainteresirani polaznici imaju pokriven putni trošak za sudjelovanje na edukacijama – rekla je Martina Maršić, koordinatorica projekta LAG „Šumanovci“.

Cilj je projekta doprinijeti povećanju zapošljivosti kroz provedbu lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih sa lokalnim potrebama i Akcijskim planom provedbe strategije razvoja ljudskih potencijala županije.

- Edukacijom se želi proširiti znanje polaznika o ekološkom uzgoju s ciljem integracije na tržište rada. Na edukacijama će se učiti o ekološkom uzgoju cvijeća, bilja i povrća te kako stečena znanja primijeniti na praktičnu primjenu u plastenicima - rekla je Maršić.

Projekt financira Europska unija u iznosu od oko 830 tisuća kuna. Predviđeno trajanje edukacija je tri dana, a prva edukacija održavat će se od 2. do 4., druga 5., 6., i 9., dok će se treća edukacija održavati od 10. do 12. prosinca 2019. godine. Prijave se vrše putem e-maila, telefona ili facebook stranice Lokalnim potencijalom do novih mogućnosti zapošljavanja – „We can do it“. Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa „Šumanovci“, a partneri su Lokalna akcijska grupa „Srijem“, HZZ Područni ured Vinkovci, Lokalna agencija za razvoj „Vjeverica“, Općina Vrbanja i Općina Gunja.

Pročitano 211 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija