Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Župan Božo Galić na Međunarodnoj konferenciji Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku

U hotelu Sheraton u Dubrovniku svečano je otvoren 5. Adriatic Wood Days 2019. Riječ je o međunarodnoj konferenciji iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, gradnje drvom, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija, kako bi se dionici iz Hrvatske i inozemstva umrežili, raspravili bitne sektorske teme, predložili rješenja za brojne izazove s kojima se drvoprerađivački sektor susreće, ali i razmijenili iskustva oko primjene sektorskih inovacija.

Bit će održane prezentacije, panel rasprave i radionice na kojima će se obraditi raznovrsne teme kao što su gospodarenje šumama, gradnja i trgovina drvom, dizajn, biomasa i obnovljivi izvori energije, certficiranje te europski programi i projekti.

Konferenciji je nazočio i župan Božo Galić.

-Vukovarsko-srijemska županija ima snažne sirovinske zalihe. Naš razvoj je temelji se na drvnoj sirovini,  trudimo se koristiti ju ekološki i ekonomski. Međutim, želimo drvnu sirovinu zadržati u našoj županiji i stvoriti nove lance dodane vrijednosti. ROSEWOOOD projekt je uspješan primjer korištenja europskih sredstava, a mi smo vrlo zadovoljni radom Centra kompetencija d.o.o. koji na njemu surađuje s brojnim stranim partnerima.-rekao je župan

Svečanost otvaranja okupila je više od 160 sudionika iz Hrvatske, regije i zemalja EU, a stigli su i predstavnici europske asocijacije za bioenergiju – Bioenergy Europe, EPC-a (European Pellet Council) te europske ROSEWOOD mreže.

Pročitano 783 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI