NAJNOVIJE
U Republici Hrvatskoj 61 novozaražena osoba koronavirusom

U protekla 24 sata zabilježen je 61 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 586

Među njima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.

 Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5604 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4861 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2008 osoba. 

Do danas su ukupno testirane 128 132 osobe, od toga 727 u posljednja 24 sata.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 14:06)
Osnovan Boćarski klub Šarengrad

Sportska zajednica Iloka i Vukovarsko – srijemske županije s početkom kolovoza bogatija je za još jedan kub.

Naime, u Šarengradu je osnovan boćarski klub “Šarengrad”. Kako u Šarengradu trenutno nema terena za boćanje plan čelnika kluba je do proljeća slijedeće godine izgraditi terene, a onda od 2021. godine krenuti s natjecanjem u nekoj od boćarskih liga.

S obzirom na broj kubova Boćarski klub Šarengrad u početku će se natjecati u 2. županijskoj boćarskoj ligi. Za predsjednika novoosnovanoga kluba izabran je Pero Ćorić dok su za dopredsjednike kluba izabrani Zdravko Paić i Ivan Opuhač. Tajnik Boćarskog kluba Šarengrad je Igor Jurgec.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 12:44)
OŽB: Osam novopozitivnih na koronavirus

U posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:50)
U županiji šest novopozitivnih na koronavirus

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata šest je novih pozitivnih osoba na COVID-19.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:43)
Ministar Božinović najavljuje cijelu reformu MUP-a

Hrvatska policija ide u reformu koja će zahvatiti cijeli sustav s naglaskom na digitalizaciju i ubrzavanje rada, najavio je za Hinu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na početku svog drugog mandata u MUP-u.

- Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika - kazao je Božinović.

Dodao je kako će reforma dovesti i do umrežavanja postojećih sustava s novim europskim informatičkim sustavima koji će, među ostalim, povećati unutarnju sigurnost granica.

Planirano je i umrežavanje i modernizacija sustava civilne zaštite, zajedno s izradom novog zakona o civilnoj zaštiti, ali i pomlađivanje kadrova u cijelom sustavu, uz rješavanje pitanja mirovina i otpremnina policijskim službenicima koji su ispunili uvjete za mirovinu.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 15:09)
U Hrvatskoj 77 novozaraženih osoba na koronavirus, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. 

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 14:06)
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)

Prijem Gimnastičkog kluba Vukovar u Gradskoj vijećnici

Prijem Gimnastičkog kluba Vukovar u Gradskoj vijećnici Matea Karlović

Gimnastički klub Vukovar već godinama ostvaruje zapažene rezultate, a najznačajniji rezultat protekle godine je s državnog prvenstva i Završnice KUPA Hrvatske u B i C programu.

Naime, u B programu pojedinačno, prvo mjesto osvojila je Monika Zovko u Kategoriji mlađe juniorke, C programu ekipno mlađe juniorke i juniorke osvojile su drugo mjesto, dok su seniorke osvojile prvo mjesto, a pojedinačno je Ela Kalentić u kategoriji juniorke osvojila treće mjesto.  U C programu vukovarski klub je imao ukupno trinaest natjecateljica i to ih svrstava u klubove s najvećim brojem natjecateljica na državnom prvenstvu. Već i sam plasman na Državno prvenstvo za vukovarske gimnastičarke je veliki uspjeh. Uprava kluba i treneri te sam Grad Vukovar ponosni su na mlade Vukovarke koje su predstavljale svoj grad, županiju i regiju na ovom velikom i važnom natjecanju, kao i na ostvarene rezultate.

Tim povodom članice kluba pod vodstvom trenera primio je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara.

- Želim ovim putem čestitati Gimnastičkom klubu Vukovar na izvrsnim rezultatima ostvarenim tijekom 2019. godine , posebice na Završnici KUPA Hrvatske u mlađim kategorijama, moram se također zahvaliti upravi kluba, sportskoj obitelji Stojšić na izvanrednim rezultatima. Kao Grad Vukovar uspjeli smo 2014. godine osigurati bolje i kvalitetnije uvjete rada izgradnjom sportske gimnastičke dvorane unutar velike Sportske dvorane u Borovu Naselju gdje smo uložili petsto tisuća kuna i na taj način osigurali, vjerujem i ove kvalitetnije i još bolje rezultate koji se ostvaruju zadnjih nekoliko godina - izjavio je zamjenik gradonačelnika.

Bosiljka Stojšić trenerica i tajnica Gimnastičkog kluba Vukovar iznimno se zahvalila Gradu Vukovaru na podršci i pomoći u radu kluba.
- S ponosom možemo reći da je 2019. godina najuspješnija od osnutka našeg kluba i da smo na stranice te godine napisali najveće rezultate i dostignuća. Sve to ne bi bilo u mogućnosti realizirati bez velike i nesebične pomoći Grada Vukovara koji je prepoznao rad kako s mladima tako i sa starijim kategorijama. Rezultat svega toga je posljednje naše natjecanje koje smo odradili, a to je na Završnici KUPA Hrvatske u B i C programu - rekla je Stojšić.

Zamjenik gradonačelnika istaknuo je kako Grad ulaže u sport i zdrav način života:
- I ove godine u proračunu Grada Vukovara osigurano je za razvoj sporta i svih sportskih udruga i klubova pet milijuna i sto tisuća kuna. Vjerujem kako ćemo i kroz ovaj način sufinanciranja i pomoći našim klubovima povući naše najmlađe sugrađane kako bi se što više bavili sportom, a sve manje bili pred TV ekranima ili pred svojim mobitelima -  zaključio je Pavliček.

Pročitano 613 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija