NAJNOVIJE
U Vukovaru održana radionica o tradicijskoj kulturnoj baštini Slavonije, Baranje i Srijema

Kulturni centar Travno u okviru 53. Međunarodne smotre folklora Zagreb u suradnji sa ZAKUD-om Vukovarsko - srijemske županije i HKGD - om "Dunav" iz Vukovara organizirao je u Ružičkinoj kući u Vukovaru  radionicu o tradicijskoj kulturnoj baštini Slavonije, Baranje i Srijema.

(Subota, 18 Siječanj 2020 17:55)
Pčelarska udruga „Vukovar 91“ održala godišnju Izvještaju skupštinu

Pčelarska udruga „Vukovar 91“ održala je godišnju Izvještajnu skupštinu na kojoj su izvijestili o projektima, suradnjama i edukacijama provedenima u protekloj godini.

- Težište rada predsjedništva bilo je na edukaciji svih članova te na uspostavljanju suradnje sa svim institucijama na području grada i županije važnim za razvoj pčelarstva. Tu su i razvoj projekta Med u vrtićima i osnovnim školama, odlazak na sajam u Gudovac  te povlačenje potpora od strane grada i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, razvijanje projekta doček gostiju na brzu ruku i nabava lijekova za naše članstvo - rekao je Ivan Dumendžić, predsjednik Pčelarske udruge „Vukovar 91“ te dodao kako je, osim suradnje s Agro-klasterom i zadrugom Vrhunsko vukovarsko, u okviru projekta Med za najmlađe udruga surađivala i s vrtićima Vukovar I i Vukovar II kao i vukovarskim osnovnim školama.

 - Ovim projektom djeca dobivaju med 5 godina  u vrtićima i 8 u osnovnim školama te na taj način stvaraju cjeloživotnu naviku konzumacije meda čime si podižu imunitet i smanje količinu izostanaka. Ono što je  najvažnije, puno se manje koriste antibiotici u prevenciji u našim školama i vrtićima - rekao je Dumendžić.

Udruga je 2019. godine pokrenula i Prve dane meda u Vukovaru čime se široj javnosti približio njen rad, a tom su prigodom održana tri edukativna predavanja Stjepana Kovačića i Josipa Križa kojima je prisustvovalo više od 50 pčelara s područja županije. Dumendžić je najavio i buduće projekte udruge.

- Pored odlaska na sajam u Gudovac, i dalje ćemo organizirati edukativne programe za sve naše članove. Organizirat ćemo druge Dane meda u našem gradu, edukacije djece u vrtićima i školama, evidentirat ćemo pčelinjake, surađivat ćemo s Gradom oko poticajnih mjera. I dalje ćemo razvijati projekt za doček gostiju na brzu ruku  i suradnju s Agro-klasterom te organizirat odlaske na prodajne sajmove diljem Istre i Dalmacije. Pokušat ćemo povećati pogodnosti svih članova naše udruge – naglasio je Dumendžić.

(Subota, 18 Siječanj 2020 15:41)
U Marincima pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe

U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, provedbom terenskih istraživanja na području Vukovarsko-srijemske županije u Marincima su danas, 18. siječnja 2020. pronađeni i ekshumirani posmrtni ostaci četiri osobe, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz razdoblja Domovinskoga rata.

(Subota, 18 Siječanj 2020 13:05)
Gradska organizacija BM365 - Stranka rada i solidarnosti Vukovar prešla u Hrvatsku konzervativnu stranku

Cijela Gradska organizacija BM365 - Stranka rada i solidarnosti Vukovar  na čelu s predsjednicom i gradskom vijećnicom ​dr. Mirjanom Semenić Rutko​ prešla je u redove Hrvatske konzervativne stranke te platforme Hrvatskih suverenista.

(Subota, 18 Siječanj 2020 12:05)
Teška prometna nesreća na autocesti kod Županje

U subotu oko 4:30 dogodila se teška prometna nesreća kod Velike Kopanice. Jedna osoba je poginula, a pet je ozlijeđeno.

(Subota, 18 Siječanj 2020 09:40)
U Osijeku održani "Dani poslova u turizmu"

Manifestacija „Dani poslova u turizmu“ u sklopu „Regionalne konferencije tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema“ održava se već četvrtu godinu s ciljem predstavljanja zanimanja u turizmu te mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere u turizmu.

(Petak, 17 Siječanj 2020 14:24)
U VSŽ zabilježena 32 slučaja oboljelih od gripe

U prva dva tjedna ove godine u Vukovarsko-srijmskoj županiji 32 osobe su oboljele od gripe.

(Petak, 17 Siječanj 2020 11:14)

Prijem Gimnastičkog kluba Vukovar u Gradskoj vijećnici

Prijem Gimnastičkog kluba Vukovar u Gradskoj vijećnici Matea Karlović

Gimnastički klub Vukovar već godinama ostvaruje zapažene rezultate, a najznačajniji rezultat protekle godine je s državnog prvenstva i Završnice KUPA Hrvatske u B i C programu.

Naime, u B programu pojedinačno, prvo mjesto osvojila je Monika Zovko u Kategoriji mlađe juniorke, C programu ekipno mlađe juniorke i juniorke osvojile su drugo mjesto, dok su seniorke osvojile prvo mjesto, a pojedinačno je Ela Kalentić u kategoriji juniorke osvojila treće mjesto.  U C programu vukovarski klub je imao ukupno trinaest natjecateljica i to ih svrstava u klubove s najvećim brojem natjecateljica na državnom prvenstvu. Već i sam plasman na Državno prvenstvo za vukovarske gimnastičarke je veliki uspjeh. Uprava kluba i treneri te sam Grad Vukovar ponosni su na mlade Vukovarke koje su predstavljale svoj grad, županiju i regiju na ovom velikom i važnom natjecanju, kao i na ostvarene rezultate.

Tim povodom članice kluba pod vodstvom trenera primio je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara.

- Želim ovim putem čestitati Gimnastičkom klubu Vukovar na izvrsnim rezultatima ostvarenim tijekom 2019. godine , posebice na Završnici KUPA Hrvatske u mlađim kategorijama, moram se također zahvaliti upravi kluba, sportskoj obitelji Stojšić na izvanrednim rezultatima. Kao Grad Vukovar uspjeli smo 2014. godine osigurati bolje i kvalitetnije uvjete rada izgradnjom sportske gimnastičke dvorane unutar velike Sportske dvorane u Borovu Naselju gdje smo uložili petsto tisuća kuna i na taj način osigurali, vjerujem i ove kvalitetnije i još bolje rezultate koji se ostvaruju zadnjih nekoliko godina - izjavio je zamjenik gradonačelnika.

Bosiljka Stojšić trenerica i tajnica Gimnastičkog kluba Vukovar iznimno se zahvalila Gradu Vukovaru na podršci i pomoći u radu kluba.
- S ponosom možemo reći da je 2019. godina najuspješnija od osnutka našeg kluba i da smo na stranice te godine napisali najveće rezultate i dostignuća. Sve to ne bi bilo u mogućnosti realizirati bez velike i nesebične pomoći Grada Vukovara koji je prepoznao rad kako s mladima tako i sa starijim kategorijama. Rezultat svega toga je posljednje naše natjecanje koje smo odradili, a to je na Završnici KUPA Hrvatske u B i C programu - rekla je Stojšić.

Zamjenik gradonačelnika istaknuo je kako Grad ulaže u sport i zdrav način života:
- I ove godine u proračunu Grada Vukovara osigurano je za razvoj sporta i svih sportskih udruga i klubova pet milijuna i sto tisuća kuna. Vjerujem kako ćemo i kroz ovaj način sufinanciranja i pomoći našim klubovima povući naše najmlađe sugrađane kako bi se što više bavili sportom, a sve manje bili pred TV ekranima ili pred svojim mobitelima -  zaključio je Pavliček.

Pročitano 217 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija