NAJNOVIJE
U Republici Hrvatskoj 61 novozaražena osoba koronavirusom

U protekla 24 sata zabilježen je 61 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 586

Među njima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.

 Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5604 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4861 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2008 osoba. 

Do danas su ukupno testirane 128 132 osobe, od toga 727 u posljednja 24 sata.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 14:06)
Osnovan Boćarski klub Šarengrad

Sportska zajednica Iloka i Vukovarsko – srijemske županije s početkom kolovoza bogatija je za još jedan kub.

Naime, u Šarengradu je osnovan boćarski klub “Šarengrad”. Kako u Šarengradu trenutno nema terena za boćanje plan čelnika kluba je do proljeća slijedeće godine izgraditi terene, a onda od 2021. godine krenuti s natjecanjem u nekoj od boćarskih liga.

S obzirom na broj kubova Boćarski klub Šarengrad u početku će se natjecati u 2. županijskoj boćarskoj ligi. Za predsjednika novoosnovanoga kluba izabran je Pero Ćorić dok su za dopredsjednike kluba izabrani Zdravko Paić i Ivan Opuhač. Tajnik Boćarskog kluba Šarengrad je Igor Jurgec.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 12:44)
OŽB: Osam novopozitivnih na koronavirus

U posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:50)
U županiji šest novopozitivnih na koronavirus

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata šest je novih pozitivnih osoba na COVID-19.

(Nedjelja, 09 Kolovoz 2020 09:43)
Ministar Božinović najavljuje cijelu reformu MUP-a

Hrvatska policija ide u reformu koja će zahvatiti cijeli sustav s naglaskom na digitalizaciju i ubrzavanje rada, najavio je za Hinu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na početku svog drugog mandata u MUP-u.

- Reforma će zahvatiti cijeli sustav. Njezini naglasci su u prvom redu korištenje fondova, digitalizacija na tragu potencijala koje je MUP dokazao i u vrijeme korona krize, a sukladno tome i ubrzavanje radnih procesa po svim linijama rada policije i izrada standardnih operativnih postupaka za rad policijskih službenika - kazao je Božinović.

Dodao je kako će reforma dovesti i do umrežavanja postojećih sustava s novim europskim informatičkim sustavima koji će, među ostalim, povećati unutarnju sigurnost granica.

Planirano je i umrežavanje i modernizacija sustava civilne zaštite, zajedno s izradom novog zakona o civilnoj zaštiti, ali i pomlađivanje kadrova u cijelom sustavu, uz rješavanje pitanja mirovina i otpremnina policijskim službenicima koji su ispunili uvjete za mirovinu.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 15:09)
U Hrvatskoj 77 novozaraženih osoba na koronavirus, dvije osobe preminule

U protekla 24 sata zabilježeno je 77 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 569.

Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. 

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5543 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4817 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 1962 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 127 405 osoba, od toga 995 u posljednja 24 sata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 14:06)
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)

Održana tiskovna konferencija na temu Proizvođačke organizacije

U maloj županijskoj vijećnici u Palači Srijem održana je tiskovna konferencija na temu Proizvođačke organizacije – dosadašnja postignuća i mogućnosti novog programskog razdoblja.

Konferenciji su nazočili župan Božo Galić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić. Sastanak je sazvan kako bi Vukovarsko-srijemska županija izvijestila nadležna tijela o dosadašnjim postignućima, ali i kako bi izvijestili o mogućnostima novog programskog razdoblja.

- Nakana je i dalje nastojati podupirati proizvođače da se snažno organiziraju iz više razloga. Prvi i osnovni je kako bi zauzeli snažnu trgovačku poziciju prema tržištu. Drugi je što projekti koje smo mi kao županija započeli snažno počivaju na proizvođačkoj organizaciji - rekao je pročelnik UO za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić te dodao kako je cilj ohrabriti poljoprivredne proizvođače u primarnom sektoru i preporučiti im udruživanje u proizvođačke organizacije kako bi bili što snažniji na tržištu.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak pohvalio je napore Vukovarsko-srijemske županije na ustrojavanju čak tri proizvođačke organizacije koje su priznate od strane Ministarstva poljoprivrede i dodatne dvije koje se ustrojavaju kako bi se ukupan broj od 17 proizvođačkih organizacija koje imamo u Republici Hrvatskoj povećao.

- To je u skladu s novom strategijom za razvoj poljoprivrede u budućem desetogodišnjem razdoblju i s Projektom Slavonija, Baranja i Srijem kao i s novom zajedničkom poljoprivrednom politikom koja posebno naglašava prioritet proizvođačkih organizacija - rekao je Majdak te dodao kako su dvije proizvođačke organizacije osnovane u sektoru stočarske proizvodnje te jedna ratarska koja je druga takva na razini Republike Hrvatske. 

- Vjerujem da će i ovi projekti koji su osmišljeni i koji se realiziraju kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem također biti nadogradnja radu proizvođačke organizacije, a i da će sami poljoprivrednici osjetiti pun benefit udruživanja, odnosno većeg i sigurnijeg dohotka kroz ovaj način i oblike udruživanja – zaključio je Majdak.

Župan Božo Galić izjavio je kako je izuzetno zadovoljan što prijedlozi idu u dobrom pravcu.

Pročitano 267 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija