Ispiši ovu stranicu

Ministarstvo financija vrši nadzor fiskalizacije

Ilustracija Ilustracija Arhiva

Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje, objavila je Porezna uprava.

S toga obavještavaju porezne obveznike da u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. Nadzorne aktivnosti su počele 06., a traju do 12. veljače.

Obuhvaćeni su svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnosti: Održavanje i popravak motornih vozila, Trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama i Ostali kopneni prijevoz putnika.

Iz Ministarstvo financija – Porezne uprave podsjećaju kako je 1. srpnja 2019. godine pokrenuta nova kampanja i nagradna igra „Bez računa se ne računa“ te pozivaju građane da se i ovaj put aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je četvrto kolo nagradne igre koje traje do 20. ožujka 2020. godine.

Pročitano 159 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Jasenka Vrdoljak