Ispiši ovu stranicu

Zabranjeno okupljanje na dječjim igralištima, autobusi će voziti smanjenim brojem polazaka

Zabranjeno okupljanje na dječjim igralištima, autobusi će voziti smanjenim brojem polazaka Foto:HRV arhiva

Sukladno naputku Nacionalnog stožera civilne zaštite u svrhu sprječavanja zaraze koronavirusom održana je izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Vukovara. Načelnik Stožera civilne zaštite Vukovar Marijan Pavliček rekao je kako na području županije, na sreću, još uvijek nemamo zaraženih osoba, a nekoliko ih je u samoizolaciji i pod nadzorom policije i državnog inspektorata. Poručio je kako moramo ostati sabrani i ne širiti paniku, ali istovremeno trebamo biti odgovorni prema sebi i drugima.

Upoznao je građane s odlukama Stožera kojih se trebaju pridržavati svi sugrađani.

- Stariji i nemoćni sugrađani trebaju se javiti u Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar na telefon 441-364 kako bi im organizirali kupovinu i dostavu namirnica s obzirom da ne mogu napuštati svoje domove. Imamo pedesetak volontera koji će to obavljati pa je nepotrebno da se naši stariji i nemoćni sugrađani izlažu riziku – poručio je Pavliček.

Zamolio je trgovačke centre da uvode strože mjere kontrole broja kupaca koji istovremeno mogu biti u centru  jer su primijećene nepravilnosti u provođenju mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite te da obvezno omoguće dezinfekciju ruku na ulazu  trgovine.  Pozvao je i građane da ne idu u kupovinu svakodnevno jer sve to može biti potencijalna opasnost za daljnje širenje zaraze.

-U zgradi pokraj Doma zdravlja Vukovar u Borovu naselju otvorena je izdvojena ambulanta  za pregled bolesnika pod sumnjom na korona virus. Ambulanta je savjetodavnog karaktera i dežura 24 sata na dan. Ukoliko netko ima neke od simptoma koronavirusa, nema potrebe odlaziti svome izabranome liječniku, već se treba javiti u izdvojenu ambulantu na telefonski broj 032/618-956 i najavi svoj dolazak kako bi ekipa bila spremna – rekao je Pavliček dodajući kako su do sada imali nekoliko poziva za koje nije trebala intervencija.

Od danas su zatvorena i sva dječja igrališta.
-Nemojte dovoditi djecu na dječja igrališta. Zbog lijepog vremena dječja su igrališta posljednjih dana puna djece i njihovih roditelja pa dolazi do fizičkog kontakta  koji moramo izbjegavati, a osim toga, poznato je da se virus dugo zadržava na metalnim površinama. Budite s djecom, vodite ih u parkove ili negdje gdje možete biti udaljeni od ostalih. Ovo je preventiva koje se moramo držati kako bi suzbili virus i što prije mogli normalno funkcionirati  – naglasio je Pavliček.

Doći će do promjena i u voznom redu  javnog gradskog prijevoza, odnosno linije će prometovati smanjenim brojem polazaka kako bi se maksimalno smanjili kontakti među sugrađanima, rekao je Pavliček dodajući kako i djelatnici u gradskim tvrtkama počinju raditi u timovima. Dok jedan tim radi, neaktivni tim će koristiti godišnji odmor. Kako ne bi dolazilo do nepotrebnih kontakata, sve što može odrađivat će se telefonom, mobitelom ili mailom. Također, najavio je kako će se sljedećeg tjedna održati sjednica Gradskoga vijeća Grada Vukovara na kojoj će se donijeti mjere koje bi trebale pomoći građanima grada Vukovara u lakšem suočavanju s posljedicama epidemije koronavirusa.

Pročitano 989 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić