NAJNOVIJE
Do sada provedeno 7 larvicidnih tretmana

Vukovarska Veterinarska stanica sklopila je ugovor s Gradom Vukovarom temeljem otvorenog postupka javne nabave za dezinsekciju komaraca na području grada Vukovara u 2020. godini.

(Petak, 05 Lipanj 2020 11:22)
Vozili pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole

Kako je izvijestila PU vukovarsko –srijemska, policijski službenici su 3. lipnja u 23 sata na raskrižju ulica Bana Josipa Jelačića i Petri Skela u Vukovaru zatekli 30-godišnjaka iz Opatovca kako prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu (2,12 g/kg) upravlja osobnim automobilom „Mercedes“ vukovarskih registracijskih oznaka.

(Petak, 05 Lipanj 2020 10:20)
U Sarajevu održana prva sjednica Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije

U prostorijama nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić primio je jučer članove Upravnog odbora Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije koja svoje sjedište ima u gradu Vukovaru.

(Petak, 05 Lipanj 2020 10:03)
Šesnaesti dan bez novooboljelih od COVID-a 19

Vukovarsko-srijemska županija već šesnaesti dan ne bilježi niti jednu novooboljelu osobu od COVID -19 bolesti. 

(Petak, 05 Lipanj 2020 09:48)
Održana 27. sjednica vukovarsko-srijemske županijske skupštine

U Gradskome kazalištu Joza Ivakić,u Vinkovcima, održana je 27.  sjednica Skupštine Vukovarsko – srijemske županije. Župan Božo Galić na sjednici je podnio izvješće  o radu za 2019. godinu, kojim su obuhvaćeni važniji projekti, mjere i aktivnosti koje je župan, kao nositelj izvršne vlasti zajedno sa svojim zamjenicima započeo ili završio u 2019. godini.

-Puno toga je učinjeno u prošloj godini, a sve u želji i namjeri da se razvije gospodarstvo, izgradi infrastruktura i ostvare brojni projekti- rekao je Galić. Istaknuo je Agrotehnološki centar za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura, koji će proizvođačima s područja županije omogućiti bolje uvjete poslovanja i povećati kapacitete prehrambene industrije te služiti za obavljanje raznih savjetovanja i edukacija, istraživanja i razvoj novih proizvodnih tehnologija, kao i prodaju njihovih proizvoda izvan sezone. Vrijednost projekta je 50 milijuna kuna. Istaknut je i Drvno -tehnološki centar, vrijedan 25 milijuna kuna, koji će imati mješovitu namjenu, znanstveno-istraživačku, proizvodnu i skladišnu.

Naglasio je kako su u izgradnji  dva sustava navodnjavanja vrijedna 71 milijun kuna,  Sopot – Vinkovci i Blato – Cerna, dok su za dva smo sustava, Ervenica i Lipovac, dobili odluke o financiranju te su u postupcima pripreme javne nabave za izvođača radova. Ukupne su vrijednosti 134 milijuna kuna, a pokrivaju područje od 1500 hektara.

Županijski vijećnici prihvatili su i izvješće analize stanja sustava civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2019. godinu, kao i plan razvoja sustava civilne zaštite na području Vukovarsko-srijemske županije za 2020. godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje sa smjernicama za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji za razdoblje 2020.-2023. Prihvaćen je i godišnji izvještaj o radu obrane od tuče te prijedlog plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za područje Vukovarsko-srijemske županije u 2020. godini. Potom je prihvaćeno i više izvješća o poslovanju za 2019. godinu i to: Uprave za ceste Vukovarsko-srijemske županije, Plinare istočne Slavonije, kao i izvješća o radu zdravstvenih ustanova na području naše županije. Na sjednici se raspravljalo i o prijedlogu programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Vukovarsko-srijemske županije za 2020., prijedlogu odluke o produljenju trajanja Razvojne strategije VSŽ za razdoblje do 2020. godine, kao i o prijedlogu odluke o davanju suglasnosti Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci za osnivanje prava služnosti u korist Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

(Petak, 05 Lipanj 2020 08:12)
U Hrvatskoj jedna novooboljela osoba od COVID-a 19

U Hrvatskoj je posljednja 24 sata zabilježena jedna novooboljela osoba od COVID-a 19,  a riječ je o osobi koja dolazi iz Koprivničko-križevačke županije.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 14:04)
Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog stanja

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola slabijeg imovinskog statusa za školsku godinu 2020./2021. sredstvima iz proračuna, kao i odluku o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola, javlja Hina.

(Četvrtak, 04 Lipanj 2020 13:36)

Stožer VSŽ - Dvije novooboljele osobe, ukupno 26 zaraženih i 585 osoba u samoizolaciji

Stožer civilne zaštite VSŽ pozvao na poštivanje mjera Stožer civilne zaštite VSŽ pozvao na poštivanje mjera Foto: arhiva HRV

U Vukovarsko-srijemskoj županiji na COVID-19 ukupno imamo pozitivnih 26 osoba, od toga 2 nove osobe koje dolaze s područja Vinkovaca.

S jučerašnjim danom ukupno je testirano 298 osoba, a u protekla 24 sata uzeto je 29 uzoraka od toga se za 19 čeka nalaz.

Izdvojene ambulante imale su pozive dva pacijenta čiji simptomi nisu upućivali na zaraženost korona virusom te su upućeni na njihovog obiteljskog liječnik.

 U samoizolaciji na  području naše županije nalazi se 585 osoba, tijekom jučerašnjeg dana bila je 1 dojava o kršenju samoizolacije koja je utvrđena kao osnovana.

U objektima za karantenu nalaze se 2 osobe, a vozača kamiona nema.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima trenutno 5 hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, 2 pacijenta su otpuštena kući.

I dalje su pozitivna 2 liječnika, 3 zdravstvena i 1 nezdravstveni djelatnik. U samoizolaciji se nalazi  18 liječnika, 34 medicinske sestre i 3 nezdravstvena djelatnika su u samoizolaciji.

Oboljeli po mjestima u VSŽ
Županja - 1
Posavski Podgajci - 2
Vinkovci - 11
Nuštar - 10
Vukovar - 2

Obraćajući se na konferenciji za medije, predsjednik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, Božo Galić, zahvalio se svim koji se pridržavaju mjera vezanih uz suzbijanje širenja koronavirusa.

- Posebno se zahvaljujem našim zdravstvenim djelatnicima koji marljivo rade kako bi spriječili oboljenje. Pred nama su malo kritičniji tjedni pa sve građene molim za daljnju ozbiljnost te da zajedno uz pridržavanje svih mjera spriječimo širenje ove opake bolesti - poručio je Galić.

Zdravko Kelić, načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije iznio je najnovije podatke o broju oboljelih u našoj županiji, no osvrnuo se i na kako je rekao brojne upite, a koji se odnose na ublažavanje mjera.

- Onoga trenutka kada dobijemo uputu mi ćemo je proslijediti stožerima na nižim razinama, kao i medijima kako bi javnost bila informirana - rekao je Kelić, naglašavajući kako je i danas jedan kombi otišao u Bizovac po zaštitnu opremu za naše ustanove. Po njegovim riječima, situacija sa zaštitnom opremom puno je bolja u odnosu na početak, odnosno na trenutak kada su započeli s njihovim aktivnostima.

Kata Krešić, ravnateljica Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije naglasila je kako se u županiji nalazimo u uzlaznoj putanji kada je riječ o novooboljelim osobama, što je dodatan razlog na dodatno i pojačano poštivanje svih propisanih mjera.

- Razlog tome je što je kod nas prvi slučaj oboljele osobe registriran mjesec dana nakon što je prvi slučaj registriran u Hrvatskoj. To znači da se mi sada nalazimo u onom vremenu u kojemu su se prije par tjedana nalazili pojedini dijelovi Hrvatske, što znači da moramo biti jako savjesni i odgovorni u poštivanju i provođenju svih mjera - rekla je Krešić.

Podsjetila je kako je pred nama blagdan Uskrsa te je pozvala građane da i u ovo predblagdansko i blagdansko vrijeme ostanu doma, i izbjegavaju velika obiteljska okupljanja i druženja s prijateljima kako bi se mogućnost širenja virusa svela na minimalnu razinu.  

Pročitano 280 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija