NAJNOVIJE
Obilježavanje 28. obljetnice posljednje razmjene logoraša u Nemetinu

U Nemetinu se u petak, 14. kolovoza 2020. obilježava 28. obljetnica posljednje razmjene logoraša srpskih koncentracijskih logora, koji su u torturama  srpskih koncentracijskih logora proveli devet mjeseci, od kraja studenoga 1991. do 14. kolovoza 1992., i prije 28 godina po prvi puta stupili na tlo slobodne hrvatske države za koju su se borili. Dragutin Guzovski, predsjednik Udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora Vukovarsko-srijemske županije, podsjetio je kako je u tim logorima mučki ubijeno više od 300 zatočenika.

-Društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora organiziralo je besplatni  prijevoz autobusom koji polazi  s nogometnoga stadiona Radnički u 9 sati za sve hrvatske branitelje, koji žele nazočiti obilježavanju ovoga  velikoga dana.- rekao je Guzovski koji je i sam bio zatočen u Sremskoj Mitrovici  gdje je u samici proveo 126 dana.

Prema podatcima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora kroz srpske je logore prošlo preko 30 tisuća zatočenika, branitelja i civila.

Program u Nemetinu započinje u 9,30 sati prigodnim programom u Spomen parku.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 14:36)
Rekordan broj novoboljelih od koronavirusa - 180

U Hrvatskoj je zabilježeno 180 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 14:14)
Grad Vukovar osigurao 800.000,00 bespovratnih potpora u poljoprivredi

Grad Vukovar raspisao je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi za 2020. godinu. Predmet Javnog poziva je dodjela državnih potpora povezanih s primarnom proizvodnjom te obuhvaća tri mjere namijenjene poljoprivrednicima koji tek namjeravaju realizirati prihvatljiva ulaganja na području grada Vukovara i dodjela potpora male vrijednosti koje su razrađene u 4 mjere i namijenjene su poljoprivrednicima koji djeluju u sektoru prerade i stavljanja na tržište poljoprivrednih proizvoda, a već imaju realizirana prihvatljiva ulaganja na području grada Vukovara.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 13:59)
Kazne vlasnicima zemljišta zaraslih u ambroziju

Ministarstvo poljoprivrede upozorava poljoprivrednike na dužnost uklanjanja određenih vrsta korova s njihovih površina.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 12:40)
Na području VSŽ 9 novooboljelih od koronavirusa, jedna osoba s područja Vukovara

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 9 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (šest osoba iz Vinkovaca, jedna osoba iz Vukovara,Cerne te Otoka), a nema preminulih.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 10:08)
HZJZ objavio detaljne upute za polaganje mature u jesenskom roku

HZJZ objavio je u srijedu detaljne upute za polaganje Državne mature u jesenskom roku u kojima, među ostalim, stoji da tijekom epidemije novoga koronavirusa ispitima državne mature ne mogu pristupiti osobe sa znakovima akutne respiratorne bolesti, prenosi HINA. 

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 09:15)
U Osječko-baranjskoj županiji 12 novooboljelih

Od ukupno 173 uzoraka testiranih u posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije 12 je pozitivno na koronavirus.

(Četvrtak, 13 Kolovoz 2020 09:15)

U Osječko-baranjskoj županiji tri novooboljele osobe

Goran Ivanović Goran Ivanović OBŽ

Broj zaraženih u Osječko-baranjskoj županiji povećan je za tri pa je tamo od koronavirusa dosada oboljelo 120 osoba, priopćio je Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Novooboljele osobe kontakti su ranije oboljelih i žive na području Osijeka, Briješća i Koške. Nakon utvrđenih novih pozitivnih nalaza epidemiolozi su u samoizolaciju stavili još 18 osoba te je trenutno u samoizolaciji 106 osoba.

U Osijeku je testirano još 108 pristiglih uzoraka. Stožer kaže i kako su 74 osobe ozdravile što je sedam osoba više negoli dan ranije.

U KBC-u Osijek je do sada 10 djelatnika oboljelo od koronavirusa od kojih je jedan novi pozitivni nalaz. Pet od njih je izliječeno što je potvrđeno dvostrukim negativnim testom te je trenutno pet djelatnika KBC Osijek pozitivno na koronavirus.

Opća županijska bolnica Našice nema niti jednog oboljelog medicinskog djelatnika, a u njihovoj je evidenciji i dalje samo jedna osoba s područja Našica pozitivna na koronavirus i nalazi se u kućnoj samoizolaciji.

Na liječenju u KBC Osijek sada se nalazi 11 osoba, šest manje, ni jedna oboljela osoba ne liječi se u Respiracijskom centru.

Tri novooboljele osobe na području županije podsjetnik su na to da opasnost od zaraze koronavirusom još nije iza nas, rekao je načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović te uoči Praznika rada 1. svibnja upozorio građane na epidemiološke mjere koje su i dalje na snazi.

„Policijska uprava izvijestila je kako će u petak, 1. svibnja obilaziti lokacije koje građani inače koriste za obilježavanje Praznika rada i upozoravati ih da se pridržavaju preporuka koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo Republike Hrvatske. Obilježavanje treba biti u obiteljskoj atmosferi bez većih okupljanja uz poštivanje mjera zabrane okupljanja više od pet osoba“, poručio je Ivanović.

Pročitano 156 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija