NAJNOVIJE
U Hrvatskoj potvrđeno 197 novih slučajeva koronavirusa, preminule četiri osobe

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata potvrđeno je 197 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od subote su preminule četiri osobe - stoji u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 10:20)
U Osječko-baranjskoj županiji sedam novooboljelih osoba

Tijekom protekla 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 273 uzorka od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 09:59)
Jedna novopozitivna osoba u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata jedna je nova pozitivna osoba na COVID-19 i to iz Vođinaca. Preminulih osoba nema.

(Nedjelja, 20 Rujan 2020 09:09)
Enna Vukovar – Dubrovnik 3:0

Na startu nove sezone odbojkašice Enne Vukovar su bez većih teškoća pobijedile Dubrovnik 3:0. Po setovima 25:19, 25:20 i 25:17. Početak prvenstva i ova utakmica očekivana je s puno nepoznanica jer odbojkašice Enne u cijelom pripremnom razdoblju nisu odigrale niti jednu prijateljsku utakmicu. 

– Ovo nam je praktički prva utakmica s ovom ekipom. Ove godine smo u totalno drugom, pomlađenom sastavu tako da mogu biti zadovoljna s prikazanim. Imamo dvije nove igračice, ali u odnosu na prošlu godinu imamo četiri igračice manje. Pokušat ćemo pomladiti ekipu da bude raznovrsnija. Još je Marijeta tu koja je starija i koja vodi ekipu. Vidjet ćemo kako će se odvijati liga. Dubrovnik je mlada, perspektivna ekipa koja je ušla u Superligu i pošto je to moj radni grad, ja im želim uspjeh u prvoj godini u Superligi – rekla je Ivana Đamarija trenerica ŽOK Enna Vukovar. Enna Vukovar Dubrovnik2 objavljeno

U ostalim susretima: Dinamo – Olimpik 3:0, Brda – Marina Kaštela 1:3, Split – Kaštela 0:3,Mladost - Poreč 3:0. Rijeka CO i Osijek igraju 20. rujna 2020.Enna Vukovar Dubrovnik objavljeno

(Subota, 19 Rujan 2020 22:08)
Porazi Vuteks Sloge i Vukovara 1991

Vukovarski trečeligaši u 7. su kolu ostali bez bodova. Vuteks Sloga je na svom terenu izgubila od Čepina 1:0, pogodak je postigao Dino Bognar u 77. minuti iz kaznenog udarca. Vukovar 1991 je u gostima izgubio od Croatia Đakovo također je izgubio s 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mihael Pongračić u 12. minuti susreta. U ostalim susretima: Slavija – Zrinski (J) 3:3, Marsonia – Belišće 4:2, NAŠK – Vihor 1:0. Oriolik – Kutjevo 3:0, Sloga Nova Gradiška – Slavonac Bukovlje 2:0, Valpovka Valpovo – Slavonija -:-. U nedjelju, 20. rujna 2020. U županijskom derbiju sastat će se Graničar i Bedem.

Poredak:

 1. Croatia Đakovo 16
 2. Oriolik 16
 3. Čepin 16
 4. NAŠK 15
 5. Slavonija 13
 6. Marsonia 10
 7. Belišće 9
 8. Vihor 9
 9. Bedem 9
 10. Vukovar 1991 7
 11. Slavija 7
 12. Slavonac Bukovlje 5
 13. Kutjevo 5
 14. Sloga Nova Gradiška 5
 15. Zrinski (J) 5
 16. Graničar 4
 17. Valpovka Valpovo 3
 18. Vuteks Sloga 1

U 8. kolu 26. rujna 2020., sastaju se: Zrinski (J) – Slavonija, Slavonac Bukovlje – Valpovka Valpovo, Kutjevo – Sloga Nova Gradiška, Vukovar 1991 – Oriolik, Vihor – Croatia Đakovo, Čepin – NAŠK, Bedem – Vuteks Sloga, Belišće – Graničar, Slavija – Marsonia.

(Subota, 19 Rujan 2020 21:54)
Potpore za 120 malih OPG-ova

Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u četvrtak su na adrese poljoprivrednika diljem Hrvatske poslali nove ugovore za mjere iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., njih 120 u vrijednosti potpore od gotovo 13,5 milijuna kuna.

Riječ je o poljoprivrednicima čija su gospodarstva ekonomske veličine od 2.000 eura do 7.999 eura, a koji će taj novac iskoristiti za ulaganja u razne aktivnosti na svojim OPG-ovima.

Naime, pomoću odobrenih sredstava u okviru ove potpore financira se kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, gradnja i opremanje prostora, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme te podizanje višegodišnjih nasada, a mogu se izgraditi i opremiti objekti za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

(Subota, 19 Rujan 2020 14:40)
OBŽ: Pet novopozitivnih, 77 novih kontakata u samoizolaciji

U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 232 uzorka, a od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Tri novozaražene osobe su iz Osijeka, a po jedna je osoba iz Čepina i s područja Općine Magadenovac.

(Subota, 19 Rujan 2020 10:13)

Za grad Vukovar i brojne projekte više od 180 milijuna kuna

Press konferencija Press konferencija Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić predstavili su na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici trenutno stanje i podatke o dinamici ostvarivanja Intervencijskog plana grada Vukovara. Riječ je o Programu integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima kojeg EU sufinancira s 85%.  U okviru Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Europskog socijalnog fonda za grad Vukovar osigurano je ukupno 180 milijuna kuna.

U okviru Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR)  osigurano je 150 milijuna kuna za kapitalne projekte poput Gradske tržnice i Centralne kuhinje za prehranu djece u vrtićima koji su već završeni te  izgradnju Ekonomske škole, Rekonstrukciju zgrade "Radnički dom" u Borovu i prenamjenu u prostor Veleučilišta Vukovar, Projekt ADICA, Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima – Razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru, Obnovu nogometnog stadiona u Vukovaru i  Jačanje kapaciteta Intervencijskog plana Grada Vukovara.
- Sada smo u realizaciji najvećih kapitalnih investicija na području grada Vukovara. Uskoro  ćemo odabrati izvođača radova za  rekonstrukciju Radničkog doma  u Borovu naselju i prenamjenu u prostor Veleučilišta tako da se bliži početak obnove doma. Investicija je vrijedna oko 75 milijuna kuna. Za 2-3 mjeseca kreće i obnova nogometnog stadiona u Vukovaru, vrijednosti 14 milijuna kuna. Cijeli će kompleks uz već postavljenu atletsku tartan podlogu dobiti novu modernu vizuru, sadržaje i postati novi moderan atletsko-nogometni stadion na zadovoljstvo svih građana i onih koji ga koriste. Raspisana je i Javna nabava za financijski najzahtjevniji projekt vrijedan više od 110 milijuna kuna, odnosno izgradnju Ekonomske škole. Nadam se da ćemo u rujnu imati izvođača radova i da će radovi, ukoliko bude se u redu, početi krajem godine. Za Projekt Adica završena je prva faza, odnosno izrada dokumentacije,  ali zbog situacije vezane uz koronavirus i situacije na tržištu projekt je u fazi čekanja i promatranja. Još ćemo vidjeti u kojoj će se mjeri pristupiti njegovoj realizaciji i hoće li se napraviti sve njegove faze – rekao je gradonačelnk.

-Razine vrijednosti projekata u odnosu na prvotni plan su se povećale tako da ćemo uz 180 milijuna kuna koje dobivamo iz EU fondova još potrebnih 70 milijuna kuna nadoknaditi iz drugih izvora financiranja. Bitno je naglasiti kako je u Europskome fondu za regionalni razvoj bio i poziv Razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru na koji se prijavilo preko 40 poduzetnika, od kojih će njih 20 biti financirano. Tri projekta za poduzetnike su uspješno prihvaćena, a sada u realizaciju krećemo s još pet. Također je bitno istaknuti kako je unutar projekta Jačanje kapaciteta Intervencijskog plana grada Vukovara predviđeno zapošljavane pet osoba za rad na Intervencijskome planu koje će svojim vještinama i znanjem doprinijeti realizaciji ovih velikih investicija jer potreban je veliki tim ljudi kako bi se one mogle provesti - istaknula je direktorica Žilić izražavajući zadovoljstvo što su svi projekti koji su u planu i pokrenuti.Dodala je kako je u okviru Europskog socijalnog fonda osigurano 30 milijuna kuna, od toga 14 za financiranje 10 projekata ustanova i udruga na području grada Vukovara ( Hrvatski dom Vukovar – Cooltura, Gradski muzej Vukovar – Foto Muzej, Sportski objekti Vukovar – Swim, Vukovarski leptirići – Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno, Grad Vukovar – VukovARZ – luka umjetnosti, OŠ Dragutina Tadijanovića - Drugi dom, Dječji vrtić Vukovar I i II – Super je biti različit, Učilište Studium - Osnaživanjem i edukacijom do socijalne uključenosti, Udruga kineziologa grada Vukovara – Plivaj bolje, trči brže i kroz život vozi duže i Ekonomske škola Vukovar – SRCEšv ) te  16 milijuna kuna za asistente  za djecu u vrtićima i školama, projekt Vukovar SviZajedno te Adicu.


-Brojni su benefiti Intervencijskog plana do 2023. godine. Bit će zaposleno preko 60 osoba,  u ispostavi svojih roba i usluga sudjeluje 200 poduzetnika, 5.000 osoba, djece i mladih, sudjeluje u aktivnostima, a 20 poduzetnika ostvarit će potporu iz poziva Razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru. Uz to izgrađena je infrastruktura i novi sadržaji – naglasila je Žilić.

Pročitano 199 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija