NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Za grad Vukovar i brojne projekte više od 180 milijuna kuna

Press konferencija Press konferencija Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić predstavili su na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici trenutno stanje i podatke o dinamici ostvarivanja Intervencijskog plana grada Vukovara. Riječ je o Programu integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima kojeg EU sufinancira s 85%.  U okviru Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Europskog socijalnog fonda za grad Vukovar osigurano je ukupno 180 milijuna kuna.

U okviru Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR)  osigurano je 150 milijuna kuna za kapitalne projekte poput Gradske tržnice i Centralne kuhinje za prehranu djece u vrtićima koji su već završeni te  izgradnju Ekonomske škole, Rekonstrukciju zgrade "Radnički dom" u Borovu i prenamjenu u prostor Veleučilišta Vukovar, Projekt ADICA, Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima – Razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru, Obnovu nogometnog stadiona u Vukovaru i  Jačanje kapaciteta Intervencijskog plana Grada Vukovara.
- Sada smo u realizaciji najvećih kapitalnih investicija na području grada Vukovara. Uskoro  ćemo odabrati izvođača radova za  rekonstrukciju Radničkog doma  u Borovu naselju i prenamjenu u prostor Veleučilišta tako da se bliži početak obnove doma. Investicija je vrijedna oko 75 milijuna kuna. Za 2-3 mjeseca kreće i obnova nogometnog stadiona u Vukovaru, vrijednosti 14 milijuna kuna. Cijeli će kompleks uz već postavljenu atletsku tartan podlogu dobiti novu modernu vizuru, sadržaje i postati novi moderan atletsko-nogometni stadion na zadovoljstvo svih građana i onih koji ga koriste. Raspisana je i Javna nabava za financijski najzahtjevniji projekt vrijedan više od 110 milijuna kuna, odnosno izgradnju Ekonomske škole. Nadam se da ćemo u rujnu imati izvođača radova i da će radovi, ukoliko bude se u redu, početi krajem godine. Za Projekt Adica završena je prva faza, odnosno izrada dokumentacije,  ali zbog situacije vezane uz koronavirus i situacije na tržištu projekt je u fazi čekanja i promatranja. Još ćemo vidjeti u kojoj će se mjeri pristupiti njegovoj realizaciji i hoće li se napraviti sve njegove faze – rekao je gradonačelnk.

-Razine vrijednosti projekata u odnosu na prvotni plan su se povećale tako da ćemo uz 180 milijuna kuna koje dobivamo iz EU fondova još potrebnih 70 milijuna kuna nadoknaditi iz drugih izvora financiranja. Bitno je naglasiti kako je u Europskome fondu za regionalni razvoj bio i poziv Razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru na koji se prijavilo preko 40 poduzetnika, od kojih će njih 20 biti financirano. Tri projekta za poduzetnike su uspješno prihvaćena, a sada u realizaciju krećemo s još pet. Također je bitno istaknuti kako je unutar projekta Jačanje kapaciteta Intervencijskog plana grada Vukovara predviđeno zapošljavane pet osoba za rad na Intervencijskome planu koje će svojim vještinama i znanjem doprinijeti realizaciji ovih velikih investicija jer potreban je veliki tim ljudi kako bi se one mogle provesti - istaknula je direktorica Žilić izražavajući zadovoljstvo što su svi projekti koji su u planu i pokrenuti.Dodala je kako je u okviru Europskog socijalnog fonda osigurano 30 milijuna kuna, od toga 14 za financiranje 10 projekata ustanova i udruga na području grada Vukovara ( Hrvatski dom Vukovar – Cooltura, Gradski muzej Vukovar – Foto Muzej, Sportski objekti Vukovar – Swim, Vukovarski leptirići – Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno, Grad Vukovar – VukovARZ – luka umjetnosti, OŠ Dragutina Tadijanovića - Drugi dom, Dječji vrtić Vukovar I i II – Super je biti različit, Učilište Studium - Osnaživanjem i edukacijom do socijalne uključenosti, Udruga kineziologa grada Vukovara – Plivaj bolje, trči brže i kroz život vozi duže i Ekonomske škola Vukovar – SRCEšv ) te  16 milijuna kuna za asistente  za djecu u vrtićima i školama, projekt Vukovar SviZajedno te Adicu.


-Brojni su benefiti Intervencijskog plana do 2023. godine. Bit će zaposleno preko 60 osoba,  u ispostavi svojih roba i usluga sudjeluje 200 poduzetnika, 5.000 osoba, djece i mladih, sudjeluje u aktivnostima, a 20 poduzetnika ostvarit će potporu iz poziva Razvoj poduzetništva u gradu Vukovaru. Uz to izgrađena je infrastruktura i novi sadržaji – naglasila je Žilić.

Pročitano 733 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija