NAJNOVIJE
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)
U rijeci Savi kod Bošnjaka pronađen leš muške osobe

Jučer, 12. kolovoza u jutarnjim satima u rijeci Savi kod mjesta Bošnjaci, naselje Jasenovačica, pronađen je leš nepoznate muške osobe.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:09)
Mreža mladih Hrvatske traži dokument koji će odgovoriti stvarnim potrebama mladih

Mreža mladih Hrvatske (MMH) pozvala je u petak na Međunarodni dan mladih Središnji državni ured za demografiju i mlade da napravi strateški dokument koji će na uključiv i sveobuhvatan način odgovoriti stvarnim potrebama mladih u Hrvatskoj.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:05)
Troje liječnika i 13 sestara s diplomama iz Kragujevca

Troje liječnika i 13 medicinskih sestara radi u Hrvatskoj s diplomama Sveučilišta u Kragujevcu i svi su dovršili zakonski definiran postupak priznavanja inozemne stručne kvalifikacije, doznaje se u petak u strukovnim komorama.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:01)

Nova predsjednica Savjeta mladih Grada Vinkovaca Loreta Kovačević

Nova predsjednica Savjeta mladih Grada Vinkovaca Loreta Kovačević Foto: arhiva HRV

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Vinkovaca koje je osnovano s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život grada te promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini.

U ponedjeljak je održan drugi saziv konstituirajuće sjednice na kojoj je izabrano 11 članova te predsjednica Loreta Kovačević i njezin zamjenik Marko Brnjić. Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Vinkovaca Andrea Vinković stavila se mladima na raspolaganje za komunikaciju svih njihovih potreba i želja.

- Osobito nas raduje da novi saziv čine predstavnici udruga te predstavnici političke stranke, a struktura je raznovrsna što će otvoriti protor za dodatne aktivnosti i programe – istaknula je Vinković.

Novoizabrana predsjednica Savjeta, Loreta Kovačević, magistrrica je primarnog obrazovanja, učiteljica razredne nastave, a trenutno je završila prvu godinu poslijediplomskog doktorskog studija Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja u Osijeku. Naglasila je na na čemu će se temeljiti njihov rad.

-Okvirni plan prioritetno će se temeljiti na radionicama, edukaciji i obrazovanju, a drugi se dio odnosi na zabavni sadržaj za mlade uz kvizove znanja, druženja i slično. Trudit ćemo se timski pristupiti suradnji mladih i Grada, a onima koje predstavljamo otvoreni smo za prijedloge i prihvaćanje svih dobrih ideja - kazala je Kovačević.

Pročitano 108 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija