NAJNOVIJE
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)
U rijeci Savi kod Bošnjaka pronađen leš muške osobe

Jučer, 12. kolovoza u jutarnjim satima u rijeci Savi kod mjesta Bošnjaci, naselje Jasenovačica, pronađen je leš nepoznate muške osobe.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:09)
Mreža mladih Hrvatske traži dokument koji će odgovoriti stvarnim potrebama mladih

Mreža mladih Hrvatske (MMH) pozvala je u petak na Međunarodni dan mladih Središnji državni ured za demografiju i mlade da napravi strateški dokument koji će na uključiv i sveobuhvatan način odgovoriti stvarnim potrebama mladih u Hrvatskoj.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:05)
Troje liječnika i 13 sestara s diplomama iz Kragujevca

Troje liječnika i 13 medicinskih sestara radi u Hrvatskoj s diplomama Sveučilišta u Kragujevcu i svi su dovršili zakonski definiran postupak priznavanja inozemne stručne kvalifikacije, doznaje se u petak u strukovnim komorama.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:01)

Modernizirana sportska dvorana u Borovo naselju

Modernizirana sportska dvorana u Borovo naselju Foto: J. Vrdoljak

Grad Vukovar i Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ su u proteklih godinu i pol dana proveli niz radova u svrhu modernizacije Sportske dvorane u vukovarskoj četvrti Borovo Naselje u ukupnom iznosu 2.670.233,38 kuna s PDV-om.

Investicije su sufinancirane sredstvima EU te sredstvima Ministarstva turizma i sporta. Dvoranu je posjetio gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima rekavši kako će provedeni projekti omogućiti podizanje standarda sportske dvorane na još veću razinu.

- Ovim smo projektima uspješno zaokružili priču o sportskoj dvorani u Borovu naselju te njezinoj modernizaciji u raznim segmentima. Dvorana sada pruža još viši sportski standard na korist vukovarskih, ali i svih drugih sportaša koji dođu u naš grad. Trenutno je u tijeku i ljetni sportski kamp što nas čini još ponosnijima, jer najmlađi Vukovarci imaju kvalitetno mjesto za razvijanje svojih sportskih vještina – izjavio je Penava.

Po riječima ravnatelja JU „Sportski objekti Vukovar” Ivana Szaboa, prilikom modernizacije dvorane pribavljena najkvalitetnija košarkaška oprema koja omogućuje održavanje najviših sportskih natjecanja kada je riječ o tom sportu.

Dodao je kako je modernizacija sportske dvorane jako važna za sportske udruge i klubove koji djeluju na području našega grada.

- Sportske udruge i klubovi će sada dvoranu moći koristiti na znatno funkcionalniji način. Ovo je značajan iskorak kada je riječ o sportskoj infrastrukturi grada Vukovara – izjavio je Szabo.

Kroz projekt „Razvoj dodatnih obrazovnih sadržaja i modernizacija sportske dvorane Borovo Naselje“, koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara, provedena je energetska obnova dvorane. Grad Vukovar je nabavio opremu kojom je modernizirana košarkaška dvorana, a podrazumijeva mobilne koševe FIBA level 1, košarkašku tablu FIBA level 1, tablicu za osobne pogreške, semafor FIBA level 1 te pregradnu zavjesu. Izgrađeni su i uredi za sportske udruge koje koriste sportsku dvoranu te je opremljen fitness centar u Sportskoj dvorani kojeg koriste sve sportske udruge koje su korisnici dvorane te mnoge druge udruge.

 

Pročitano 165 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija