NAJNOVIJE
Vijenac i svijeće položili članovi HDZ-a

Povodom obilježavanja 24. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana članovi Gradskoga odbora HDZ-a Vukovar položili su vijenac i zapaliti svijeće podno Tuđmanove biste u središtu Vukovara.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:27)
Članovi Domovinskoga pokreta upalili svijeće

Članovi Gradskoga ogranka Domovinskoga pokreta Vukovar upalili su svijeće podno biste prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana na glavnom gradskom trgu u Vukovaru.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:26)
Obilježena 24. godišnjica smrti prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana

Povodom 24. godišnjice smrti prvoga hrvatskoga predsjednika podno biste dr. Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru svijeću je u ime Grada Vukovara upalio gradski pročelnik za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:20)
U Vukovar došli najbolji studenti sportaši u vodenim sportovima

Na plivalištu u Vukovaru održava se dvodnevno državno prvenstvo UniSport H2O za studente i studentice u plivanju i vaterpolu.

(Subota, 09 Prosinac 2023 18:14)
Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći

U 19.41 sati zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na županijskoj cesti 4224, između Komletinaca i Nijemaca, u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Navodno je riječ o dvojici mladića.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, hitna medicinska pomoć i vatrogasci. 
(Subota, 09 Prosinac 2023 08:47)
Mijenja se Zakon o doplatku za djecu

Vlada RH uputila je u Sabor konačni prijedlog izmjena Zakona o doplatku za djecu, a koje bi na snagu trebale stupiti 1. ožujka 2024.. Mijenjaju se dohodovni cenzusi kao uvjeti za ostvarivanje prava na doplatak sa sadašnjih 70 posto proračunske osnovice na 140.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:54)
Obilježena godišnjica rođenja skladatelja hrvatske himne Josipa Runjanina

 U Vinkovcima je svečano obilježena 202.obljetnica rođenja Josipa Runjanina, skladatelja himne Lijepa naša. Podno njegove biste na trgu Josipa Runjanina vijence je položila Garda Hrvatskoga sokola, a predstavnice braniteljskih udruga s vinkovačkoga područja zapalile su svijeće za one koji su dali život za domovinu. Rođen 8.prosinca 1821.godine u Vinkovcima, ovaj je časnik u austrougarskoj vojsci uglazbio pjesmu Antuna Mihanovića Horvatska domovina, a koja je 1891.godine proglašena hrvatskom himnom pod nazivom Lijepa naša domovino.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:53)

Penava: Cilj Interpelacije DP-a je ostavka Plenkovića

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u srijedu na konferenciji za medije da je cilj interpelacije DP-a i cijele oporbe opoziv Andreja Plenkovića s mjesta predsjednika Vlade zbog "pljačke neviđenih razmjera" i "duboke ispremreženosti" vladajućih struktura.

- Misli li tko u ovoj državi da nakon 20 i nešto ministara koji su smijenjeni nakon koruptivnih radnji, od kojih su neki završili u zatvoru, da  Plenković o tome nije imao pojma? Misli li tko da je 'AP' itko drugi osim Andreja Plenkovića - upitao je Penava dodavši kako su dokazi na svakom koraku.

Istaknuo je kako govori ono što većina Hrvatske, Sabora i političkih stranka misli, ali o tome šuti te poručio da će Hrvatska proći vrlo neslavno kao država i društvo.
Dotaknuo se i slučaja Gabrijele Žalac, koja je završila u zatvoru isključivo zahvaljujući djelovanju europskog tužitelja dok su DORH-u materijali stajali u ladici dvije godine. Otkrio je i kako je 2016./2017. podnio svoju pisanu ostavku tada netom izabranom premijeru Plenkoviću jer je Žalac imenovana ministricom. Građane i političare pozvao je da izađu iz sjene i prestanu šaputati po kuloarima, kafićima, na telefonima. Kao bivši HDZ-ovac ohrabruje svoje kolege u HDZ-u kako ne bi ispalo da ne voli i napada HDZ iz čisto političkih razloga te ih pozvao da nađu hrabrost i poštenje.

Pročitano 226 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija