Ispiši ovu stranicu

Održana završna konferencija projekta „Pokloni mi osmijeh II“

Održana završna konferencija projekta „Pokloni mi osmijeh II“ Foto: GV

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:

4.877.060,00 HRK

IZNOS KOJI SUFINANCIRA EUROPSKA UNIJA:

4.877.060,00 HRK (100% bespovratnih sredstava)


Održana je završna konferencija projekta „Pokloni mi osmijeh II“ na kojoj su istaknuti ostvareni rezultati postignuti njegovom provedbom.

Projekt Grada Vukovara „Pokloni mi osmijeh II“ sufinanciran je u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. na razdoblje od 18 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost je 4.877.060,00 kuna.

Kroz projekt je zaposleno 57 žena, pripadnica ranjivih skupina na tržištu rada koje su kroz 12 mjeseci svojim radom pružale potporu i podršku u kući za 408 krajnjih korisnika - osoba treće životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju, a 20 žena uključenih u projekt je obrazovanjem i osposobljavanjem (tečaj njemačkog jezika i tečaj za poslove cvjećara-aranžera) steklo javnu ispravu čime je povećana njihova zapošljivost, odnosno konkurentnost na tržištu rada, dok je za krajnje korisnike ovim projektom uvelike povećana kvaliteta života i poboljšana njihova socijalna uključenost.

Promo Sušac

„Uistinu smo zadovoljni uspješnom provedbom druge faze ovog hvale vrijednog projekta koji spaja brojne bitne komponente, a najvažnije su svakako ona socijalna i ekonomska. Provedba ovog projekta ima veliki značaj za našu lokalnu zajednicu. Grad Vukovar nada se i sljedećoj fazi projekta na čiji će natječaj zasigurno aplicirati.“, istaknuo je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac te dodao kako je provedbom prve i druge faze projekta Grad Vukovar iz Europskog socijalnog fonda povukao više od 12 milijuna kuna. .

Promo Kolar

Jasna Kolar, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar koji je jedan od partnera na projektu, istaknula je kako je druga faza projekta osim jedinicama lokalne samouprave dala mogućnost prijave projekta i udrugama, što u konačnici znači još veći broj zaposlenih pripadnica teže zapošljivih skupina, ali i uvelike povećanu kvalitetu života krajnjih korisnika.

Ciljane skupine projekta bile su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok su krajnji korisnici projekta bile osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju.

Partneri Gradu Vukovaru na provedbi projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar, a tehničku pomoć u provedbi pruža VURA d.o.o..

 

Sadržaj promotivnog članka isključiva je odgovornost Grada Vukovara.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Promo Logotipi

Pročitano 1269 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Promotivni članak

FACEBOOK KOMENTARI