Ispiši ovu stranicu

Poziv na literarni natječaj Male vinkovačke jeseni

Poziv na literarni natječaj Male vinkovačke jeseni Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci

Znanje o kulturnoj baštini i tradicijskoj kulturi neke zemlje. Uključivanje djece i mladih u različite aspekte očuvanja baštine i tradicijske kulture pridonosi njihovu obrazovanju, otkrivanju ljepota u različitosti, ali i senzibilizira potrebu za očuvanjem te iste baštine. Književna, pisana ili usmena predaja garancija su prenošenja kulture znanja i običaja za nove generacije, a upravo vođeni time Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, koja je 1970. godine bila začetnik i organizator prvih Dječjih vinkovačkih jeseni te uz veliku 50. Obljetnicu od začetka ove manifestacije, organizira Literarni natječaj Male Vinkovačke jeseni za učenike viših razreda osnovnih škola i učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

Natječaj je objavljen za literarni rad na temu Zavičaj, a prijaviti se možete poezijom ili prozom do pet kartica teksta. Natječaj je otvoren je od 15. ožujka do 15. svibnja 2021. godine, a objava rezultata bit će na mrežnim stranicama Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci te na društvenim mrežama Knjižnice, 23. kolovoza 2021. godine.

Prva tri najbolje ocijenjena rada u dvjema kategorijama, prema izboru Prosudbene komisije, bit će nagrađena. Pobjednicima se dodjeljuje zahvalnica/priznanje Dječjih vinkovačkih jeseni te prigodni novčani poklon: prva nagrada 1.000,00 kn, druga nagrada 700,00 kn, treća nagrada 500,00 kn, a posebna nagrada za sve nagrađene, kao i za njihovu pratnju  je dvodnevni boravak u Vinkovcima na manifestaciji Dječjih vinkovačkih jeseni. Detaljne informacije nalaze se na internet stranici Knjižnice.

Pročitano 935 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI